Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Paris Haute Couture Sonbahar/Kış 2015 Moda Haftası’nın Kapanış Defilesi

DICE KAYEK, Paris Haute Couture Sonbahar/Kış 2015 Moda Haftası kapsamında ilk Couture koleksiyonunu sergiledi. Fransız Pret-a-Porter ve H...

DICE KAYEK, Paris Haute Couture Sonbahar/Kış 2015 Moda Haftası kapsamında ilk Couture koleksiyonunu sergiledi. Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu’na üye olan Dice Kayek, Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonuna üye olup, Paris Couture resmi defile takviminde yer almaya hak kazanan ilk Türk markası oldu.

Paris Haute Couture Sonbahar/Kış 2015 Moda Haftası kapsamında Dice Kayek ilk Couture koleksiyonunu, 10 Temmuz 2014 Perşembe günü; Paris, Palais de Tokyo’da TOYA sponsorluğunda Josephine de la Baume, Miroslava Duma, Lady Mary Charteris, Maria Buccellati, Evelina Khromchenko gibi moda ve müzik dünyasının tanınmış isimlerinin de izlediği farklı bir sunum ile tanıttı.

Dice Kayek, Couture takviminde yer almaya hak kazanan dünyadaki çok nadir markalardan biri oldu. Dünya’nın farklı yerlerinde senede iki kez gerçekleşen prêt-à-porter moda haftalarından farklı olarak, “haute-couture” sadece Paris’e özgü olarak düzenleniyor. Resmi defile takviminde yer almak, Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu mensubu jüri üyelerinin* titizlikle yaptığı seçim ile gerçekleşiyor.

Dice Kayek koleksiyonunda yer alan 15 parça, couture teknik ve kurallarına uygun olarak elle yapıldı ve giysilerin alt yapıları da özel bir çalışmanın sonucu ortaya çıktı. Koleksiyonun esin kaynağı hayali, düşsel bir kış bahçesi. Bu kış bahçesinde yer alan 15 farklı giysinin her biri formu, rengi, dokusuyla temsil ettiği çiçekten ilham alıyor.

Bu sezon, Dice Kayek, federasyon kurulunun oy birliği ile seçilip, aynı zamanda Sonbahar Kış Haute Couture Haftası’nın onur konuğu olarak davet edilen üç tasarımcıdan biri oldu. Onur konuğu olan tasarımcılar couture haftasının açılış ve kapanış defilesini yapıyorlar.

Couture’un çok katı kuralları ve uygulamaları bulunuyor. Federasyon kurulu, seçimleri bu katı kriterler çerçevesinde yapıyor. Couture yapan az sayıda modaevi bulunuyor; Dior, Valentino, Chanel, Givenchy gibi büyük moda evlerinin çok prestijli showlarını gerçekleştirdiği bir moda haftası gerçekleşiyor. Couture koleksiyonlarının en önemli özelliklerinden biri “el işçiliği”. Hemen hemen her şey el ile yapılıyor. Koleksiyonda yer alan giysilerde, katlama, drape, pilise, kırma gibi elde yapılan couture teknikleri kullanılıyor.

Bu sezon gerçekleşen Couture haftasının bir önemli tarafı ise, 16 senedir Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu’nun başkanlığını yapmakta olan Didier Grumbach’ın başkan olarak yer aldığı son sezon olması.

Didier Grumbach, bu sezon Dice Kayek’in Couture koleksiyonu hazırlamasını ve defile yapmasını özellikle istemişti.

*Bruno Pavlovsky (Chanel), Daniel Tribouillard (Léonard), Didier Grumbach, Etienne Bourgois (Agnès b.), Geoffroy de la Bourdonnaye (Chloé), Giovanni Pungetti (Maison Martin Margiela), Guillaume de Seynes (Hermès), Isabel Ribeiro (Paul Smith), Isabelle Guichot (Balenciaga), Jean-Marc Loubier (Sonia Rykiel), Martin Mabille (Alexis Mabille), Michèle Huiban (Lanvin), Pierre-Yves Roussel (Kenzo), Ralph Toledano (Président de la Division Mode du groupe Puig), Sidney Toledano (Christian Dior), Sophie Duruflé (Isabel Marant), Tempe Brickhill (Issey Miyake), Vincent Vantomme (Dries Van Noten).

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi