Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Laleli’den Stratejik Vizyon Belgesi: Yeni Hedef Afrika

Bu yıl Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde 27 farklı ülkeden davet ettiği alım heyetlerini ağırlayan Lale...

Bu yıl Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde 27 farklı ülkeden davet ettiği alım heyetlerini ağırlayan Laleli, yönünü Afrika’nın gelişen ve büyüyen pazarlarına çevirdi. 

Festival kapsamında Tunus, Etiyopya, Gana, Güney Afrika, Libya, Angola, Mali, Fas, Sudan, Zambiya, Senegal ve Tanzanya gibi Afrika’nın birçok farklı coğrafyasından ve Özbekistan, Brezilya, Hindistan, Çin, Belarus, Kazakistan, Lübnan ve Pakistan gibi dünyanın çeşitli bölgelerinden festivale gelen asgari 5 kişilik ticari heyetlerle yapılan “be to be” görüşmeler neticesinde büyük çaplı çok sayıda yeni iş bağlantısı gerçekleştirildi.

Toplantıların ilk gününde 20 milyon doların üzerinde işlem hacmi gerçekleşirken, Türkiye’ye ilk defa gelen alıcıların Laleli firmalarına olan ilgisi büyüktü. Toplantılar sonucunda katılımcı ülke temsilcileri ile en yakın zamanda karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesi ve işbirliğinin arttırılarak sürdürülmesinde mutabık kalındı. Laleli’deki işletmelerin büyük ilgi gösterdiği toplantılarda yapılan 200’e yakın birebir görüşme neticesinde Afrika’nın bakir pazarları ile Laleli’nin moda, ticaret ve turizm alanındaki potansiyeline dönük önemli anlaşmalar imzalandı. LASİAD’a Gana Büyükelçisi tarafından sunulan resmi ziyaret daveti çerçevesinde yakın bir zamanda gerçekleştirilecek olan gezi heyeti programı da ikili görüşmeleri taçlandıran heyecan verici bir gelişmeydi. Festival çerçevesinde ilk defa düzenlenen bu organizasyonun gelecek yıllarda ülke ekonomisinin seyrine önemli düzeyde katkı sunması bekleniyor.

Laleli Fashion Shopping Festival çerçevesinde düzenlenen DEFİLE ile MODA LALELİDİR mesajı verildi.

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (LASİAD) ev sahipliğinde düzenlenen Laleli Fashion Shopping Festivali 08 Eylül tarihinde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca’nın katıldığı, çiçeklerin dağıtıldığı, esnafın ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Kortej yürüyüşü renkli anlara sahne oldu.

Laleli alışveriş ve eğlenceyi bir arada yaşadı…

Laleli Fashion Shopping Festivali alışveriş, mağaza tanıtımları ve satışların yanı sıra festival boyunca kapsamlı bir etkinlik programıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. İbiza’dan gelen özel şov grupları festivale renk kattı.

250 Metre uzunluğunda podyum kuruldu

9 Eylül’de Laleli Mesihpaşa Caddesi’nde kurulan 250 metre uzunluğundaki podyumda düzenlenen defilede Laleli’nin gözde markalarının tasarımlarını, Tülin Şahin, Wilma Elles, Chleo, Didem Taslan gibi ünlü mankenler tanıttı. Ayşe Hatun Önal’ın şarkılarıyla eşlik ettiği defilenin sunuculuğunu ise Billur Kalkavan yaptı.

İstanbul’un en eski hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden olan Laleli, 8-14 Eylül 2014 tarihlerinde ‘Laleli Fashion Shopping Festivali’ne’ bir kez daha ev sahipliği yaptı.

7000 işletmenin olduğu Laleli’den dünya pazarında 56 ülkeye ihracat yapılıyor…Türkiye’nin dış ticaret hacminin arttırılması ve ülkeye direkt döviz girdisi sağlanması yönünden önemli bir yere sahip olan ve ağırlıklı olarak yabancı müşterilere hitap eden Laleli Bölgesinde yurt dışı pazarları güçlendirmek ve yeni pazarlara açılmak amacıyla düzenlenen festival; mağaza ziyaretleri ve ikili görüşmelerin yanında, farklı defileler ve aktivitelerle de alışverişi eğlenceli hale getirdi.

Dünyanın en büyük Açıkhava alışveriş merkezi…

27 ülkeden gelen ticari alım heyeti için Festival kapsamında özel bir tekne ile boğaz turu düzenlendi. İstanbul’un muhteşem görsel lasiad1zenginliği karşısında büyük keyif alan ekip, gece boyunca çalan eğlenceli müziklere eşlik ederek oyunlar oynayıp halaylar çekip eğlendiler.

Türkiye’de Bir İlk! Fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon

LASİAD (Laleli Sanayici ve İş adamları Derneği) ev sahipliğinde, bu yıl T.C Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ve İTO (İstanbul Ticaret Odası) ile koordineli olarak gerçekleştirilen Alışveriş Festivali, Türkiye’de fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon olması sebebiyle de bir ilk olma özelliği taşıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi