Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Özel tasarlanan makinede yıkanabilir yeni koleksiyon

P&G’nin Kumaş Bakım ürünleri grubu ve Küresel Moda Danışmanı Giles Deacon arasındaki ortaklığın son aşaması olan defile, P&G’nin d...

P&G’nin Kumaş Bakım ürünleri grubu ve Küresel Moda Danışmanı Giles Deacon arasındaki ortaklığın son aşaması olan defile, P&G’nin duyulara hitap eden giysilerin bakımına yönelik geliştirdiği yeniliklerden esinlendi…

P&G Global Moda Danışmanı Giles Deacon, geçtiğimiz günlerde Berlin’de gerçekleştirilen P&G Geleceğin Kumaşları etkinliğinde Ariel için tasarlanan makinede yıkanabilir en yeni koleksiyonlarını özel olarak tanıttı.

Deacon bu özel koleksiyona ilişkin şu yorumda bulundu: "P&G Kumaş Bakım ürünleri grubu ile bir yıl çalıştıktan sonra kumaş bakımında ne kadar ilerlediklerini gördüm. Brüksel’deki inovasyon merkezinde çok yetenekli bir ekip ile zaman geçirdim ve işlerindeki ilerlemeye şahit oldum. Ariel’in giysilerin tasarlandıktan çok sonra bile hala güzel kalmasını sağlamak için yapabileceklerinden ilham aldım. Bu yeni koleksiyonumda pek çok duyumuza hitap eden (çoklu-duyusal) giysi ve kumaşlardaki makro-eğilimden esinlendim. Ariel’in bu giysileri en iyi şekilde koruyabileceğinin farkında olarak markanın en iyi yönlerini hayata geçirecek tasarımlar yapmak için işe koyuldum. Ariel açısından önemli olan ilk izlenimin kalıcı olmasını sağlamanın yanında renk, güven ve etkiydi.”

P&G Geleceğin Kumaşları etkinliği, dünyanın önde gelen moda ve kumaş uzmanlarını duyusal bir şölende bir araya getirdi!

P&G Kumaş Bakım ürünleri grubu, çoklu-duyusal moda trendlerine ayak uydurmak için nasıl evrimleştiğini ve giysilerin ilk günkü güzelliğini koruyarak uzun ömürlü olmasını sağlama yolunda ne kadar ilerlediklerini gözler önünde serdi. Bu yılki P&G Geleceğin Kumaşları etkinliğine hayat dolu bir şehir olan Berlin ev sahipliği yaptı. P&G Kumaş Bakım ürünleri grubunun önemli markası Ariel, kumaşlardaki son gelişmeleri ve bilinç dışı kararlarımızın giysiler konusundaki algılarımızı nasıl etkilediğini tartışmak üzere çok değerli moda, kumaş ve insan psikolojisi uzmanlarını bir araya getirdi.

P&G’nin giysilerin duyusal özelliklerini sürdürme ve geliştirme amacı taşıyan 3 Adımlı Kumaş Bakım teknolojisiyle tanışın!


P&G Araştırma & Geliştirme müdürü John Turner açılış konuşmasında özellikle insanların giysileri konusundaki tercih ve algılarının neden değiştiğine değindi. Turner, P&G bilim adamlarının 3-Adımda Kumaş Bakımı: Temizleme, Koruma ve İyileştirme yaklaşımını açıklayarak insanların giysilerine karşı algılarını etkileyen görünüm, his ve koku gibi çoklu-duyusal kumaş özelliklerinin nasıl geliştirilebileceğini anlattı: “Bu özelliklere gereken özen gösterilmediğinde giysilerimizin ömrü genellikle kısalır. Giysileri neden reddettiğimizi ve giysilerimizle olan ilişkimizin zamanla nasıl değiştiğini anlamak amacıyla bu konudaki araştırmaları insan algısını temel alan bilişsel bilimlere uygulayarak yeni bir çığır açıyoruz. Bu bilgiyi Kumaş Bilim uzmanlığımızda kullanarak tüketiciler ve giysileri açısından Kumaş Bakımı’nın ne anlama geldiğini yeniden tanımlıyoruz.”

Bilişsel Bilim, Moda ve Kumaş ile buluşuyor
P&G Geleceğin Kumaşları etkinliğinin resmi ortağı ve saygın kumaş trendleri avcısı Première Vision Yardımcı Moda Direktörü Sabine Le Chatelier’in kumaşların görsel olmanın ötesinde – görünüm, his ve davranış simyası - olduğuna ilişkin çoklu-duyusal deneyim olarak moda başlıklı sunumu ile açılışı yaptı. Ayrıca bakımı kolay, yıkanabilir ve sürdürülebilir heyecan verici duyusal giysiler üretmek üzere hayal gücü ve teknolojinin bir araya geldiği tekstil ve kumaş yeniliklerine ilişkin sektörün mevcut eğilimlerini ortaya koydu.

Çoklu-duyusal özelliklere dayanan bu moda trendi ayrıca önde gelen Bilişsel Psikoloji Uzmanı Psikolog Dr Lawrence Rosenblum’un sunumunda da ele alındı. Algısal psikoloji alanında yapılan son araştırmaların “çoklu-duyusal bir devrime” neden olduğunu açıklayan Dr Rosenblum, duyularımızın sürekli olarak biz hiç farkına varmadan birbirini etkileyerek tercihlerimizi ve ruh halimizi sandığımızdan daha fazla etkilediğini gösterdi. Dr Rosenblum’un P&G ile işbirliği, giysilerimizle olan tecrübelerimizde gördüklerimiz, dokunduğumuzda hissettiklerimiz ve burnumuza gelen kokular gibi çok sayıda çapraz-duyusal etkinin, ne giyeceğimize dair son kararımızı nasıl etkilediğini gösteriyor.

P&G Kumaş Bakım ürünleri Avrupa Başkan Yardımcısı Robert van Pappelendam şöyle diyor:
"Geçen yıl P&G misyonunun giysi temizliği ve bakımı kavramını yeniden tanımlamak ve geliştirmek olduğunu duyurmuştuk. Bu yıl ise, değerli ortaklarımızla işbirliği içinde, bu misyonu bir üst seviyeye taşıyoruz - insan psikolojisinin keşfedilmesi ve bilişsel davranış analizi ürün yeniliği çalışmalarımıza güç katıyor.

P&G Kumaş Bakım ürünleri grubunda daima insanların değişen ve gelişen ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bilimsel araştırmadan giysi tasarımlarına kadar bilişsel davranışların daha iyi anlaşılmasının bize sağlayabileceği yararların farkındayız. Ürünlerimizi bu düzeyde geliştirebilmenin son derece heyecan verici ve günümüzde başarılı bir ürünün anahtarı olduğuna inanıyoruz.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe