Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

International Woolmark Prize'da iki Türk tasarımcı

Tüm dünyada genç tasarımcıların ve moda dünyasının heyecanla takip ettiği International Woolmark Prize 2015/2016 Avrupa bölgesi adayları ara...

Tüm dünyada genç tasarımcıların ve moda dünyasının heyecanla takip ettiği International Woolmark Prize 2015/2016 Avrupa bölgesi adayları arasında iki Türk tasarımcı, Asu Aksu ve Giray Sepin yer alıyor.

Victoria Beckham, Narciso Rodriguez, Alexander Wang, Diane von Furstenberg ve Richard Nicoll gibi moda dünyasının önde gelen tasarımcılarının iş birliği yaptığı International Woolmark Prize’da bu yıl Türkiye’yi erkek giyimde Giray Sepin, kadın giyimde ise Asu Aksu Avrupa’da temsil edecek.
International Woolmark Prize, moda tarihine yön veren ünlü tasarımcılar Karl Lagerfeld ve Yves Saint Laurent’in hayatlarının dönüm noktası olarak biliniyor.

13 Temmuz 2015 tarihinde Antwerp’de genç tasarımcılar (Avrupa Bölgesel Finali için) Merinos yününden hazırladıkları koleksiyonlarını sergileyecekler. Avrupa bölge ödülünü almaya hak kazananlar ise Merinos yününden hazırladıkları yeni koleksiyonları için 50.000 Avustralya Doları (AUD$) finansal katkı ve uluslararası finalist olma şansı yakalayacak.

International Woolmark Prize adaylarını seçmek için birçok moda kuruluşu ile işbirliği yapıyor. Adaylar, The Woolmark Company, Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi, İngiliz Moda Konseyi, Vogue Italia, Vogue Paris, GQ Fransa, Mercedes - Benz Moda Haftası Madrid, Moda Konseyi NL, Flanders Moda Enstitüsü ve diğer pek çok önemli moda enstitüsünün ortak çalışmaları sonucunda belirleniyor.

Şangay, Sidney, Antwerp, Dubai, New York ve Londra’da yapılacak bölge elemelerinden sonra kadın ve erkek giyimde bölgesel ödül alan 12 tasarımcı uluslararası finalde bir araya gelecek. Erkek giyim finalistleri Ocak 2016 Floransa PITTI UOMO’da açıklanacak. Kadın giyim finalistleri ise Şubat 2016 New York’ da buluşacak. International Woolmark Prize 2015/16 uluslararası ödülü kazanan iki tasarımcı koleksiyonları için kumaş tedariği ve pazarlama desteğinin yanında 100,000 Avustralya doları (AUD$) kazanacak. Ayrıca, uluslararası ödül kazanan iki tasarımcı, İngiltere'de Harvey Nichols, Çin'de Joyce, ABD'de Saks 5th Avenue, Fransa'da Collette, İtalya'da 10 Corso Como, Avustralya'da My Theresaonline ve David Jones önemli uluslararası perakende ortakları aracılığıyla koleksiyonlarını sergileme şansı yakalayacak.

2015/16 International Woolmark Prize Avrupa Adayları:

KADIN GİYİM
Belçika – Capara
Çek Cumhuriyeti – Pavel Ivan?ic
Danimarka– Freya Dalsjø
Fransa – CristaSeya
Almanya– BOBBY KOLADE
Italya - Piccione.Piccione
Hollanda – Nanna van Blaaderen
İspanya - Juan Vidal
Türkiye – Asu Aksu

ERKEK GİYİM
Belçika-MariusPetrus
Çek Cumhuriyeti – Pavel Ivan?ic
Danimarka–Armoired’homme
Fransa – Harmony
Almanya – IVANMAN
İtalya- CHRISTIAN PELLIZZARI
Hollanda – Jonathan Christopher
İspanya - ETXEBERRIA
Türkiye – Giray Sepin

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi