Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Vakko Öğrencilerinden Yıl Sonu Defilesi

Geleceğin moda endüstrisini yaratacak profesyoneller yetiştirmek amacı ile Türkiye’nin köklü moda markası Vakko ve dünyanın köklü moda oku...

Geleceğin moda endüstrisini yaratacak profesyoneller yetiştirmek amacı ile Türkiye’nin köklü moda markası Vakko ve dünyanın köklü moda okulu Esmod tarafından kurulan Vakko Esmod Moda Akademisi’nin üç yıllık diploma programını tamamlayıp mezun olan öğrencilerle, eğitimleri devam eden öğrenciler sene boyunca yaptıkları çalışmaları 11 Haziran’da Vakko Zorlu’da düzenlenen özel bir defile ile sergiledi. 

Genç yeteneklerin, 90 parçadan oluşan koleksiyonu, aileleri, Esmod Paris yöneticileri, moda tasarımcıları ve basın mensupları tarafından büyük bir merak ve ilgiyle izlendi. Defilenin sonunda, Altın İğne ve Vakko Juri Özel Ödülü almaya hak kazanan öğrenciler ödüllerini Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’dan aldı.

Türkiye’nin en köklü moda markası Vakko, dünyanın en köklü ve en etkin moda okulu Esmod ile İstanbul’da buluşarak, Türkiye’de moda endüstrisinin geleceğini hazırlıyor. Vakko Esmod Moda Akademisi’nde verilen eğitimler diploma programı ve sertifika programları olarak ikiye ayrılıyor. 3 yıl süren Moda Tasarımı ve Yönetimi Diploma Programı’nda; tasarım, modelizm, kumaş bilgisi, bilgisayarda tasarım, moda tarihi, moda yönetimi konularında A’dan Z’ye Eğitim alan öğrenciler 2. yıldan itibaren, Fransa’dan Japonya’ya 15 ülkedeki yirmiiki ESMOD okulunun olanaklarından yararlanma fırsatı yakalıyor. Eğitimci kadrosu, kapsamlı pedagojik eğitim ve uzmanlık tecrübesine sahip yabancı ve Türk öğretmenlerden oluşuyor. Teorik eğitimleri aynı zamanda endüstri odaklı projelerle de destekleyen Vakko Esmod Moda Akademisi; bu kapsamda öğrencilerini eğitimleri henüz devam ederken sektörün içinde yer almaya teşvik ediyor. Tüm bunların yanısıra Vakko Esmod Moda Akademisi yıl içinde gerçekleştirdiği ücretsiz Fashion Talk etkinlikleriyle hem Vakko Esmod öğrencilerini hem de moda alanına ilgi duyan herkesi dünya çapında moda sektörünün profesyonelleriyle buluşturuyor.

Geleceğin moda profesyonellerinin yetiştirilmesine destek olmak için Esmod gibi dünyanın en köklü moda okulu olan bir eğitim kurumuyla işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko: “Vakko olarak modayı bir kültür olarak görüyoruz. Türkiye’de moda okulu olan tek markayız. Türkiye’nin köklü moda markası olarak dünyanın en köklü moda okulu Esmod ile yaptığımız işbirliği sonucu 2013 yılında faaliyete geçirdiğimiz Vakko Esmod Moda Akademisi ile modayı yaşam biçimi olarak benimseyen, tasarım kültürü ve marka bilinci yüksek yaratıcılar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugün burada, Vakko Esmod Moda Akademisi öğrencilerinin hazırladığı kreasyonları izlerken büyük heyecan ve gurur duydum. Sergiledikleri kreasyonlar ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesi oldu. Türkiye’de modanın geleceği adına üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, eğitimleri devam eden öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

Defile, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin sene boyunca, kendi tasarım anlayışlarıyla yorumladıkları elbise, gömlek, etek, casualwear, dış giyim ve takım elbise koleksiyonlarının tanıtımıyla başladı. Bu sene mezun olan öğrenciler ise defilede Algı, Ten, Düğüm, Kargaşa ve 1.0 adlı koleksiyonlarını sergiledi. Toplam 90 tasarımın sunulduğu yıl sonu defilesi ile Vakko Esmod Moda Akademisi öğrencileri, kreasyonlarını aileleri ve moda profesyonelleri ile paylaşma fırsatı bularak çok özel bir deneyim yaşadılar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe