Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Genç Türk Modacı Dünya Moda Basınında

Yeni nesil Türk modacılarının önde gelen isimlerinden Tuğcan Dökmen, Mezuniyet Koleksiyonu ile Amerikan, İngiliz ve Fransız Vogue dergil...


Yeni nesil Türk modacılarının önde gelen isimlerinden Tuğcan Dökmen, Mezuniyet Koleksiyonu ile Amerikan, İngiliz ve Fransız Vogue dergilerinde yer aldı. Tuğcan Dökmen, farklı renk, baskı ve doku kombinasyonlarının ön plana çıktığı, güncel ve yenilikçi koleksiyonları ile Türkiye’deki ve Dünyadaki genç kuşak tasarımcıların arasından sıyrılıyor.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli modacılardan olan Tuğcan Dökmen’in Royal College of Art’ın 2015 Mezuniyet Töreninde sergilediği koleksiyonu; Amerikan, İngiliz ve Fransız Vogue’ları gibi dünya moda basınının önemli yayınlarında yer aldı. İngiliz Vogue, Dökmen’in koleksiyonunu “Șerbet Periler” olarak lanse ederken, Amerikan Vogue; Tuğcan Dökmen’in 2015 yılının öne çıkan moda mezunlarından biri olduğunu yazdı. Fransız Vogue dergisi ise Dökmen’in koleksiyonunu çarpıcı olarak niteledi. Bunun yanında bir çok moda basınında Dökmen için övgü dolu ifadeler kullandı.
Moda dünyasında dikkatleri üstüne çeken genç modacı, Mezuniyet Koleksiyonunu Türk erkeklerinin milli yazlık kıyafeti olarak nitelediği enine çizgili Polo yaka gömleklerden ilham alarak tasarladığını belirterek; “Bu t-shirtleri daha transparan, narin ve feminen hale getirdim. Ayrıca geleneksel Türk boncuk işlemelerini, kendi tarzımda modernleştirmek için büyük, vücut kıvrımlarına oturan boncuklar tasarlayarak üç boyutlu olarak bastırdım. Boncuk formlarını ve kat kat uçuşan tülleri bir araya getirerek ferah, pastel tonlu elbiseler tasarladım” dedi.

Yeni Nesil Moda
Henüz 17 yaşında iken Ankara’dan Londra’ya moda tasarımı okumak için giden Tuğcan Dökmen, moda alanında dünyanın en prestijli okullarından olan Central Saint Martins Sanat Okulu’nda Moda Tasarımı ve Baskı eğitimi aldı. Mezuniyeti sonrası yine Londra’da bulunan Royal College of Art’ta Moda Tasarımı ve Kadın Giyimi üzerine Master’ını yaptı.
Dökmen; eğlenceli, rahat, modaya ilgi duyan, bağımsız, modern, özgüvenli kadınlara hitap ederken; TUGTIES koleksiyonu ile de eğlenceli aksesuarlarla erkek giyiminin ciddiyetini kırmak isteyen erkeklere yönelik tasarımlar yapıyor.

Dürüst, Özgün ve Kişisel Bir Hava ve Duruş 
Tuğcan Dökmen, aldığı eğitimin yanında, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ve Beymen gibi markaların yanı sıra Londra’da Hüseyin Çağlayan ve GILES, New York’ta Diane von Furstanberg ve Paris’te ise BLESS gibi dünyanın önde gelen tasarım evlerinde çalışarak kendi tarzını ve estetik anlayışını geliştirdiğini belirtiyor. Tasarım felsefesini Türk tasarımcılarının, kültürdeki Doğu - Batı, Geleneksel - Modern kavramlarının arasında kalmışlığı, nasıl özgün, güncel ve evrensel bir tarza dönüştürebilecekleri üzerine çalışarak kendi tasarım anlayışını geliştiren Dökmen; “Moda tasarımı halihazırda var olan milyonlarca giysiye bir yenisini eklemekten öte; heyecan verecek dürüst, özgün ve kişisel bir hava ve duruş yaratmak olduğunu” söyledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe