Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Doğru abiye ile göz kamaştırıcı görünün

Her yaştan ve her zevkten kadın için büyüleyici tasarımlar sunan Oleg Cassini’nin stil uzmanları, doğru abiye seçiminde olmazsa olmaz kurall...

Her yaştan ve her zevkten kadın için büyüleyici tasarımlar sunan Oleg Cassini’nin stil uzmanları, doğru abiye seçiminde olmazsa olmaz kuralları sıraladı. Siz de bu ipuçlarına dikkat ederek, vücut tipinize, ten ve saç renginize en çok uyacak tasarımı seçebilir, gardırobunuza sizi eşsiz gösterecek parçalar ekleyebilirsiniz.

Oleg Cassini’nin abiye koleksiyonları her yaştan ve her zevkten kadına hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Hem klasik tercihlere, hem de dünyadaki en son trendlere dokunan modellere yer veriliyor. Mükemmel bir abiye elbise içerisinde çekici ve güzel hissetmenin değerini Oleg Cassini çok iyi biliyor. Bu nedenle Oleg Cassini’nin stil uzmanları, vücut tipine ve ten rengine göre doğru abiye seçiminde sizi yönlendirecek bir mini rehber hazırladı.

Elma tipi vücut için A kesim etekler ve V yaka modeller
Elma vücut tipinin karakteristik özelliği; vücudun üst kısmının alta göre daha geniş olmasıdır. Elma tipi vücuda sahip kadınlar, göğüs bölgesi ve bacaklarını ön plana çıkararak bel bölgesini gizleyebilir. Derin V yaa dekolteler de, uzun ince bir silüet oluşturmak için ideadir. Silüette denge yakalamak isteyenler, kabarık etekli modelleri de tercih edebilir.

Armut tipi vücut için göğsü vurgulayan detaylar
Armut tipi vücudun özelliği geniş kalçalar, ince bel ve dar omuzlardır. Bu vücut tipinde kalça ve bel arasındaki simetriyi yakalamak önem taşır. Vücudun üst kısmını ön plana çıkaracak, omuzları vurgulayacak straplez kesim, dantel detaylar, işli korse ve kabarık etekler uygun bir görüntü oluşturur. Sade abiyeler de armut tipi kadınları zarif ve sofistike gösterecektir.

Kum saati vücut için balık modeller ve dar kesimler
Kum saati vücudun alt ve üst kısımları birbiri ile son derece orantılıdır. Bu tip vücuda sahip kadınlar pek çok modeli cesurca deneyebilirler. Belin inceliğini vurgulayan balık modeller, vücudu saran dar tasarımlar, basene kadar oturan, etekleri dökümlü modeller, sırtı açık seçenekler ve A kesim etekler rahatlıkla tercih edilebilir. Dantel ve taşlı detaylarla süslenen abiyeler, uygun aksesuarlarla tamamlanarak büyüleyici bir görünüm oluşturabilir.

Atletik vücutlar için kısa modeller
Bel kısmının belirgin olmadığı atletik vücutlarda, omuzlar geniş, kalça dar, göğüsler küçüktür. Kısa modeller bedeni sararak, ‘balerin’ gibi gösterir ve siluetin dengeli olmasını sağlar. Düz siluetli kesimler, dekolteye dikkat çeken V yakalı ve omuzların duruşunu zarifleştiren kısa kollu modeller de bu vücuda uygundur.

Muz vücutlar için kıvrım veren hareketli kesimler
Muz vücut şekline sahip kadınlar çok kilo almaz, bacakları genellikle incedir ve bel çok belirgin değildir. Muz vücut birçok modeli kolaylıkla taşıyabilir. Bedende kıvrımlar oluşturacak balık ve A kesim modeller muz vücudu daha çekici kılacaktır. Belden aşağısı dökümlü, hafif etekli modeller de muz vücuda hareket katar.

Abiye seçiminde ten ve saç rengi de önemli
Esmer tenli kadınlar neredeyse tüm renkleri taşıyabilir. Beyaz ve kırmızı gibi kontrast renkler esmer tenlilere dikkat çekici bir hava katacaktır. Fuşya, şeftali tonları ve turuncu gibi yumuşak renkler ise, daha romantik bir hava verecektir.

Açık tenliler genellikle pudra, beyaz, bej gibi çok açık renklerden kaçınmalıdır. Sarı saçlılar bebek mavisi, mor tonları, pembe ve yeşil tonları ile pastel renkleri rahatça taşıyabilir. Siyah da çekici bir görüntü yakalamak için idealdir.

Kızıl saçlılar, siyah yerine moru tercih etmelidir. Koyu sarı ve yeşil tonları, parlak maviler ve maviye çalan griler kızıllar için doğru seçim olacaktır.

Sıcak tonların ve doğal pastellerin çok yakıştığı kumrallar için mor ve yeşil tonları ile açık maviler uygun olacaktır. Siyah ve kırmızı da kullanılabilir.

Kırmızı, koyu mavi ve siyah buğday tenlileri fazla ciddi gösterecektir. Pembe ve açık mavi tonlarının yanı sıra, buğday tenin en yakın dostu lila tarzı tonlardır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi