Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Dünya Moda Başkentleri Rehberi

Moda dünyası, 2016 Bahar/Yaz sezonunu karşılamaya hazırlanıyor. Başka bir deyişle, en dikkat çekici stili oluşturmak veya moda dünyasınd...


Moda dünyası, 2016 Bahar/Yaz sezonunu karşılamaya hazırlanıyor. Başka bir deyişle, en dikkat çekici stili oluşturmak veya moda dünyasında tarzıyla nam salmak isteyenler için seyahat vakti geldi çattı. Peki bu yıl hangi moda başkentini ziyaret etmeli? Momondo’nun rehberi, bu soruyu ‘şık’ bir yanıt veriyor

Moda tutkunları için yılın en yoğun dönemlerinden biri başladı. Zira dünyanın dört bir yanında düzenlenen moda haftalarına ek olarak, Bahar/Yaz dönemi de yepyeni kreasyonlarla kapıya dayandı. Peki, gerçek bir moda tutkunu, en tarz parçaları bulmak ve önümüzdeki dönemde stiliyle parmak ısırtmak için hangi şehirlere gitmeli, nerelerde dolaşmalı? momondo’nun 2016 Dünya Moda Başkentleri Rehberi, lüks avcılarından sokak stili hayranlarına kadar tüm moda tutkunlarına ışık tutuyor.


MİLANO – LÜKSÜN, GELENEĞİN VE PRESTİJİN ADRESİ

Malum, Milano Avrupa’nın moda başkenti. Rönesans’tan beri kaliteli kumaşlarıyla tanınan şehir Gucci, Fendi, Prada ve Moschino gibi dünyanın en prestijli moda devlerine ev sahipliği yapıyor. Şehrin en önemli alışveriş bölgeleri ise hazır giyim kategorisindeki ürünler ile meşhur olan Via Montenapoleone çevresinde toplanıyor. Ancak tabi ki daha uygun fiyatlar için Corso Vittorio Emanuele ve Corso Buenos Aires gibi birçok alternatif bölge de bulunuyor. Eğer moda devlerinin mağazaları yerine daha küçük butiklerle ilgileniyorsanız, Brera bölgesi ‘Made in Italy” etiketli ürünleri ile bohem alternatifler sunuyor.


TOKYO – SOKAK STİLİNDE BİR NUMARA

Diğer tüm moda başkentlerinde olduğu gibi Tokyo da dünyanın en ünlü markalarının butiklerine ev sahipliği yapıyor. Ancak Tokyo’yu eşsiz kılan, bu butikler değil sahip olduğu yerel ve bağımsız markalar. Arkadaşlarını şaşırtmak isteyen moda tutkunları için Tokyo sokaklarında satılan, iddialı, avant-garde ya da nadir parçalar ideal. Moda avcıları için ufak bir tavsiye; en ilginç sokak stilini bulmak veya sadece ilham almak için, Shibuya ve Harajaku bölgelerini ziyaret etmeyi unutmayın!


PARIS – HAUTE COUTURE’ÜN ZİRVESİ

Moda, kuşkusuz Fransız kültürünün temel taşlarından biri. Küçük siyah elbiseler, tek parça mayolar, stilettolar, bereler... Bütün bu mükemmel parçaları Fransızlara borçluyuz. Ve tabii ki içinde hatırı sayılır bir moda tarihi barındıran başkent Paris’e... Haute couture'ün küresel merkezi olan şehir, Chanel, Yves Saint Laurent, Dior, Hermes, Louis Vuitton gibi markaların genel merkezlerinin yanı sıra yeni ve yükselen tasarımcılara da ev sahipliği yapıyor. Cazibe, zarafet ve incelik için mutlaka ünlü Champs Elysees ve Rue Rivoli caddelerini ziyaret etmelisiniz. Eğer genç tasarımcıların butiklerini arıyorsanız, o zaman adresiniz kesinlikle Le Marais.


NEW YORK – SINIRSIZ SEÇENEK ARAYANLARA

New York, yalnızca sayesinde değil, aynı zamanda sahip olduğu moda zenginliği ile de dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biri. Modada yeniliğin öncüsü olan şehir, 5000’den fazla endüstriyel showroom’a ve her yıl 75 büyük moda etkinliğine ev sahipliği yaparak tüm rakiplerine fark atıyor. Seçenekler bu kadar fazla olunca, New York’ta her bütçeye ve zevke hitap eden seçenekler bulmak da kolaylaşıyor elbette. Bu sebeple idealinizdeki tarzı oluşturmak için Manhattan'ın Garment Bölgesi'ndeki mağazaları da, şehrin arka sokaklarındaki küçük ve sevimli mağazaları da es geçmeyin.


SAO PAULO – RAHATLIK VE GÜNDELİK STİL İÇİN

Latin Amerika modasının öncüsü Sao Paulo, bu yönüyle Güney Amerika'nın gurur kaynağı. Brezilya'nın günden güne gelişen moda başkenti; Ronaldo Fraga, Reinaldo Lourenco, Fernanda Yamamoto, Joao Pimenta ve Vitorino Campos gibi başarılı yerel tasarımcıların kreasyonları ile öne çıkıyor. Günlük, rahat koleksiyonların yanı sıra, Sao Paulo’da dünyanın diğer tüm noktalarından daha fazla mayo ve bikini alternatifine rastlamanız da mümkün. Günlük giyim ve plaj giysileri için ilk adresiniz Jardin bölgesi. Bütçeniz kısıtlıysa ve indirimli ürünler bulmak istiyorsanız, mutlaka Centro bölgesine de uğrayın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi