Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Estetik diş hekimliği

Estetik ve etkileyici bir gülüşe sahip olmak, hem insanlar üzerinde bırakılacak ilk izlenim için, hem de uzun vadede dış görünüşünüzü gerçek...

Estetik ve etkileyici bir gülüşe sahip olmak, hem insanlar üzerinde bırakılacak ilk izlenim için, hem de uzun vadede dış görünüşünüzü gerçekten olumlu etkilemesi bakımından oldukça önemlidir.


Geleneksel diş tedavileri daha çok ağız ve diş sağlığı, hijyen, diş ve diş eti hastalıkları ve bunların tedavisine yoğunlaşırken, estetik diş hekimliği ise diş, diş eti, dudak ve ağzı bir bütün olarak uyum içerisinde estetik bir görüntüye kavuşturmaya yoğunlaşır. Yani bir bakıma yüzünüz genel itibariyle görüntüsünü olduğundan daha güzel bir hale getirmek için gerekli uygulamaları yapmakla beraber, elbette tedavi aşamasını da es geçmemektedir.

Estetik diş hekimliği bazı tedavilerin uygulandığı süreçlerde lazer gibi ileri teknoloji araçlardan faydalanarak hem hastaların iyileşme sürecine fayda sağlamakta, hem de hasta için daha konforlu şartlar sunmakta. Böylece yüksek kalitede uygulanan tedavinin kalıcılığı ve başarılı sonuçlanması da çok daha kolay olmaktadır.

Estetik diş hekimliğinde kullanılan tedavi yöntemleri şöyle sıralanabilir;
▪ Estetik dolgular
▪ Diş Beyazlatma
▪ Porselen Laminalar
▪ Metalsiz Kaplamalar ( zirkonyum – empress )
▪ Diş Eti Estetiği
▪ Gülümseme tasarımı

Estetiği sağlarken öncelikler dişleri çevreleyen diş etlerini değerlendiriyoruz. Diş etlerinin gülümseme sırasında çok görünmesi ve az görünmesi, diş eti çekilmelerine bağlı olarak dişler arasında karanlık bölgelerin oluşması, renginin koyu gözükmesi, diş etlerinin seviyelerindeki farklılıklar gibi bir çok faktör beraber değerlendirilerek diş etleri sağlıklı ve hoş görünümlü bir hale getirilir. Daha sonra esas bizim için önemli olan dişler üzerindeki uygulamalara geçiyoruz. Diş hekimliği sadece eksik dişleri tamamlayan bir tıp dalı olmaktan çıkmıştır. Yüz estetiğinin en önemli unsuru dişler hem estetik hem fonksiyon hemde konuşma yetkilerini optimum düzeyde sağlayan bir tıp dalı olmuştur. Şu anda hasta potansiyelimizin % 60’ı estetik problemlerden dolayı bize başvurmaktadır. Unutmayalım ki etkili bir iletişimin anahtarı güzel bir gülümsemedir. Biz dişler üzerinde nelere müdahale ediyoruz diş düzensizlikleri, çapraşıklıklar, renk ve şekil bozuklukları, eksiklikler, dişler arasındaki aralıklar, diş eti çekilmelerine bağlı olarak oluşan karanlık bölgeler gibi bozuklukları tedavi etmekteyiz.

Estetiği bir güzellik bilimi olarak ta algılayabiliriz, estetik diş hekimliğinde kişiye özgü altın oranlar tespit edilir.Bunun çok değişik yöntem ve kuralları vardır.Bu yöntemler uygulandığında o kişiye özgü son derece estetik ve doğala çok yakın yapma olduğu kolay anlaşılamayan ışıl ışıl parlayan dişler yapılabilir.

Bağdat Caddesi’ndeki Dent Suadiye Diş Kliniği’nde protez uzmanı Dt.Dr. İlker ARSLAN, uzman ekibi ve yüksek hizmet kalitesi ile gülüşünüzü yeniden tasarlamak için sizi bekliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe