Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

“Mercedes-Benz celebrates Bahar Korçan”

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un sekizinci sezonu, 11-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleş...

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un sekizinci sezonu, 11-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşiyor. Berlin, Sydney, Tokyo, Miami gibi dünyanın önde gelen moda haftalarının isim sponsoru Mercedes-Benz, isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul’da da ilk sezonundan itibaren bir tasarımcıyı belirleyerek, seçilen tasarımcının defilesini sunuyor.

Bu uzun soluklu proje kapsamında Mercedes-Benz Türk, Türk moda sektörünün duayen isimlerinden başarılı tasarımcı Bahar Korçan’ın “Toz” koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul davetlileri ile buluşturdu. Türkiye’de ilk moda tasarım ofisini açan, Moda Tasarımcılar Derneği’nin kurulmasına ve bugün Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ile uluslararası bir etkinlik olarak yoluna devam eden moda haftasının temellerinin atılmasına öncülük eden, moda tasarımcılığının doğru algılanmasına ve Türkiye’de moda kültürünün oluşmasına öncülük ederek kanaat önderliğini sürdüren Bahar Korçan’ın ilham verici hikayesini kutlayan “Mercedes-Benz celebrates Bahar Korçan” sunumu, 11 Ekim Salı günü saat 20:30’da Zorlu PSM’de gerçekleştirildi. Sunumun ardından koleksiyon, sergi konseptinde hafta boyunca davetlilerin ziyaretine açık olacak.

Bahar Korçan, bu işbirliğine dair düşüncelerini “Moda, çok güzel bir ifade şekli... Hele moda tasarımı ve İstanbul bir araya gelince bu ifade şekli çok daha geniş bir yelpaze... Bu coğrafyadan dünyaya bakmak ve dünyaya yaptığımız işleri tanıtmak çok önemli. İstanbul Moda Haftası daha genç iken ve bu işe başlarken en büyük hayalimdi. Şimdi bu hayali Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul çatısı altında devam ettirmek ve Mercedes-Benz Türk’ün desteği ile bu organizasyonun bir parçası olmak bana gerçekten gurur veriyor.” sözleriyle özetledi.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan ise “Mercedes-Benz Türk olarak Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un ilk sezonundan bu yana farklı projeler çerçevesinde sektörün yaratıcı isimlerine destek vermeyi sürdürüyoruz. İlk 5 sezonda aralıksız olarak genç ve yetenekli tasarımcıları destekleyerek, Özlem Kaya, Zeynep Tosun, Gül Ağış, Hande Çokrak ve Gülçin Çengel’in defilelerini “Mercedes-Benz presents” projesi ile sunduk. Geçtiğimiz sezon Türkiye’de bir moda kültürünün yaratılmasına büyük emek veren Mehtap Elaidi’nin 15 yılı geride bırakan moda kariyerini onurlandırarak “Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi” defilesini sunduk. Bu sezon ise Türk moda sektörünün gelişmesinde mihenk taşı olarak nitelendirilebilecek her inisiyatifin arkasında yer alan, İstanbul’un bir moda haftasına kavuşması için büyük emek sarf eden ve Türkiye’de moda tasarımcılığı algısını inşa eden Bahar Korçan’ı onurlandırmaktan ve “Mercedes-Benz celebrates Bahar Korçan” sergisini sunmaktan ötürü çok heyecanlıyız.” sözleriyle bu işbirliğinin Mercedes-Benz Türk için önemini vurguladı.

Bahar Korçan, “Toz” isimli koleksiyonunda insanın tozdan yaratıldığı ve toza dönüşeceği düşüncesinden yola çıkıyor ve evrendeki her detayın büyük bir bütüne hizmet ettiğini, insanları birbirine bağlayan tek gücün sevgi olduğunu farklı disiplinlerin bir araya geldiği bir koleksiyon sergisi ile taçlandırıyor. Tasarımcı Bahar Korçan’ın kendi yazdığı bir şiirden yola çıkarak tablolara döktüğü desenlerden yarattığı koleksiyon, el boyaması ipekler, tabloları yansıtan desenler ve Bahar Korçan stilini taşıyan zamansız elbiselerden oluşuyor. 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan koleksiyon, resim, heykel ve modayı ilham verici bir sentezde birleştiriyor.

1992 yılında “Naturel” isimli koleksiyonuyla İTKİB’in düzenlediği yarışmayı kazanarak ismini duyuran Bahar Korçan, öncesinde uzun yıllar Vakko’da Vitali Hakko ile çalıştı. 1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı ödülüne layık görüldü. Modern Dans Topluluğu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi kostüm tasarımlarını üstlenmesinin yanı sıra Tarkan ve Sezen Aksu’nun da aralarında bulunduğu ünlü isimleri giydirdi. Moda Tasarımcıları Derneği’nin kurucularından ve İstanbul Moda Haftası’nın temelini atan isimlerden biri olan Bahar Korçan, aynı zamanda öykü ve şiir de yazıyor, sadeliğin başrolde olduğu tasarımlarında zamansız parçalara imza atıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe