Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

'Türkiye'den Neden Bir Armani Çıkmasın?'

Erkek modasının yükselen yıldızı 1 yılda cirosunu 24 katına çıkardı. Türkiye’den neden bir Armani çıkmasın fikrinden hareketle kurulan Faruk...

Erkek modasının yükselen yıldızı 1 yılda cirosunu 24 katına çıkardı. Türkiye’den neden bir Armani çıkmasın fikrinden hareketle kurulan Faruk Sağın, giyim konusunda modaya yön veren bir marka olurken, aynı zamanda ülkemizdeki ayakkabı sektörünün can simidi haline geldi. 


Yurt içi ve yurt dışında toplam 140 bayiye, 150 bini ihracat olmak üzere 450 bin adetlik üretim ve satış rakamına ulaşan marka, İtalya’da şube açmaya hazırlanıyor.

Türkiye özellikle erkek giyim sektöründe ithalata bağımlı bir hale getiriliyor. Hem piyasanın canlanması hem de tedarikçilerin maddi kaynak elde etmesi için yerli üretimin daha çok desteklenmesi gerekiyor. Türkiye’den neden bir Armani çıkmasın fikriyle kulvardaki eksikliği gidermek ve erkek tüketici kitlesinin moda ihtiyaçlarına seslenmek için kurulan, Faruk Sağın markası, 2’inci yılında 12 milyon ciro yaparak sektörde önemli bir isim haline geldi.

Türkiye’de ayakkabı atölyelerinin üretim için beklediği, trendsetter bir marka olan Faruk Sağın, kuruluşunun 2’inci yılında yurt içi ve yurt dışında toplam 140 bayiye, 150 bini ihracat olmak üzere 450 bin adetlik üretim ve satış rakamına ulaştı. Avrupa’nın moda merkezleri olan İtalya ve Fransa’dan yoğun istek alan marka, ilk şubesini İtalya’ya açmaya hazırlanıyor.

Bir Çift Ayakkabı Üretmek 147 Farklı Tedarikçiye Fayda Sağlıyor

Bir ayakkabı üretmek için 147 farklı malzemenin gerektiğini belirten Faruk Sağın Genel Müdürü Ömer Faruk Sağın, “Bir ayakkabıyı üretmek için 147 farklı malzeme kullandığınızda bu aynı zamanda 147 farklı malzeme tedarikçisine kazanç sağladığınız anlamına gelir.

Bizim sektöre giriş yaptığımız dönemde jurdan firmaları ve ökçeli ayakkabı üreticileri batmak üzereydi. Şimdi bütün ayakkabı atölyeleri sabırsızlıkla bizim yeni koleksiyon çıkarmamızı bekliyor. Çünkü piyasa bir rekabet yaratıldı ve bu da hem yerli tedarikçileri hem de yerli sermayeyi güçlendiriyor. Üstelik ürettiklerimizi dünyada 19 noktaya ihraç ediyoruz. Şimdide hedefimiz modanın merkezlerinden biri olan İtalya’da Türk tasarımlarını tanıtmak. Bu nedenle Türkiye ekonomisi için doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe