Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

SEO Danışmanı Kavramı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Internet insanların hayatına bir girdi tam girdi. Kimse bundan elli yıl önce internet olmadan nasıl yaşadığını düşünemiyor bile. Bu iyi mi o...

Internet insanların hayatına bir girdi tam girdi. Kimse bundan elli yıl önce internet olmadan nasıl yaşadığını düşünemiyor bile. Bu iyi mi oldu, kötü mü sosyologların araştırması gereken bir konu ama internetin insanların yaşamlarını ciddi anlamda kolaylaştırdığı kesin.

İnternet ile hayatımıza yeni işler ve yeni kavramlar girdi. Bu kavramların bazılarını biliyoruz, bazılarına ise sadece kulak aşinalığımız var. İşte bu kavramlardan birisi SEO ve buna bağlı olarak son yılların gözde mesleği haline gelen SEO Danışmanı ya da SEO uzmanı. Biz de bu yazıda bu konuya ana hatları ile bakmaya çalışacağız.

SEO Danışmanı Kimdir?



SEO Danışmanı kavramının ne olduğunu açıklamadan önce danışman kavramının ne olduğunu ifade etmek gerekir ise danışman belli bir alanda eğitim alan ve bu alanda uzmanlaşmış, belli bir birikimi olan kişilerin bu alandaki mevcut birikimlerini ihtiyaç duyan kişi ve kurumlar ile belli bir ücret karşılığında paylaşması sürecidir.

SEO Danışmanlığı ise SEO yani arama motoru optimizasyonu alanında verilen danışmanlık hizmetidir. SEO danışmanları sadece SEO konusunda uzmanlaşmış olan bireylerdir. Kısıtlı bir alan gibi görülmesine rağmen kavram oldukça geniştir.

SEO Danışmanına Neden Gerek Duyulur?

SEO Danışmanı günümüzde  oldukça gereklidir zira teknolojinin bu kadar ilerlediği ve her şeyin internet üzerinden yapıldığı bir dünyada insanlar giderek belli alanlarda uzmanlaşırken bu elemanlar olmadan özellikle internet sitesi olanlar için küresel rekabet koşulları içinde rekabet edebilme koşulları azalabilmektedir.

Bu insanların yaptıkları işlerin neler olduğuna baktığımızda üstte ki sorunun yanıtı daha net bir biçimde verilebilmektedir. SEO danışmanları arama  motoru sonuçlarını iyileştirme stratejileri geliştiren ve geliştirilen bu stratejileri uygulayabilmek için çevrimiçi yönelimleri ve hangi uygulamaların kullanılacağını analiz eden kişilerdir. Aynı zamanda danışman ya da uzman olarak adlandırabileceğimiz bu kişiler internet sitesi için doğru anahtar kelimeleri belirler ki, bu konu işin olmazsa olmazıdır zira anahtar kelimeler kullanılarak internet sitesinin gelen trafik seviyesi artırılır.

Sonuç olarak da web sitesinin üst sıralarda çıkmasını ve firmanın bilinirliğinin, satışlarının artmasını sağlarlar ki bu da firmalar için son derece önemlidir.

SEO Danışmanı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

SEO Danışmanı seçimi oldukça önemlidir ve bu alanda bir danışman seçerken dikkat edilmesi gereken temel hususlar şunlardır:

  • Yazının üst kısımlarında da ifade edildiği gibi danışmanlık kavramı oldukça geniş bir kavram olup, az bir bilgisi olan bile kendisine danışman diyebilmektedir ama özellikle SEO konusu oldukça önemli bir konu olduğundan bu konuda hizmet alınacağı zaman öncelikle bu alanda eğitim alıp almadığını kanıtlayan sertifika, diploma vb. istenmelidir.
  • Bunun yanında her zaman eğitimin de yeterli olmadığı göz önüne alınarak ne kadar süredir bu alanda çalıştığı öğrenilmelidir.
  • Benzer bir biçimde referansları noktasında da bilgi edinilmelidir.
  • Tüm bunların yanı sıra özellikle sizin hizmet alanında daha önce benzer danışmanlık hizmeti yapmış mı öğrenilmelidir.
  • İşine hevesli, yenilikleri takip eden, gelişime açık olan danışmanlar ile çalışılmalıdır zira özellikle bu alanda sürekli bir ilerleme söz konusudur ve seo danışmanlarının aldığı eğitimle yetinmeyip, gelişmeleri yakından takip etmesi oldukça önemlidir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe