Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Modern bir yorumla geleceğe taşınıyor

Gaziantep’te, Gaziantep’li ustalar tarafından dokunan kutnu kumaşının tarihsel zenginliğiyle modern tasarımların buluştuğu KUTNİA markası; e...

Gaziantep’te, Gaziantep’li ustalar tarafından dokunan kutnu kumaşının tarihsel zenginliğiyle modern tasarımların buluştuğu KUTNİA markası; el işçiliği, emek ve lüks atıfları modern bir yorumla geleceğe taşınıyor.

16. yüzyıldan bu yana Gaziantep’te geleneksel kara tezgahlarda dokunmaya devam eden kutnu kumaşından ilhamını alan, renk, çizgi ve teknik olarak geliştirerek kendi kutnu kumaşını üreten KUTNİA markası giyim, aksesuar ve ev tekstilinden oluşan koleksiyonu ile yeni bir yaşam tarzı markası yaratıyor.

Kutnu kumaşının dokunması oldukça zahmetli olup ustalık gerektiren birçok aşamadan geçiyor. Söküm işleminden, çözgüsüne, taharlanmasından dokunmasına tüm aşamalarında kutnu kumaşına birçok ustanın emeği dokunuyor. Kutnu kumaşının tüm yaratım aşamasında ayrı bir zanatakarlık gerekiyor. Atkısı koton, çözgüsü renkli viskon iplerden oluşan kutnu için boyuna çizgiler imza niteliği taşıyor.

İpeksi kumaşların en eskisi olarak literatürde yer alan kutnu kumaşı günümüzde çok az sayıda usta tarafından dokunabilen kültürel bir mirastır. Kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel miras, toplulukların ve grupların çevreleriyle, doğayla ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak, sürekli biçimde yeniden yaratılır ve bu onlara kimlik ve devamlılık duygusu verir; böylece kültürel çeşitliliğe ve insan yaratıcılığına duyulan saygıya katkıda bulunur.

Bu bakış açısıyla KUTNİA markası; kutnu kültürel mirasının yaratıcı ve modern bir şekilde yeniden tasarlanarak dünyaya ulaşmasını niyet eden Jülide Konukoğlu girişimiyle yaratıldı. Markanın kreatif direktörü Günseli Türkay kumaşın geleneksel ruhunu korumayı hedefleyerek yaratıcı bir bakış açısıyla çizgi ve renklerle eklektik, modern, yenilenebilir ve yaşayan, zamansız bir dünya oluşturdu. Güven Borça ve ekibi de kutnu mirasının global pazarde hak ettiği yere ulaşabilmesi için yaklaşık bir sene öncesinde çalışmalarına başladı ve markanın uzun dönemli hedeflerini detaylı bir araştırma ve çalışma ile belirledi. Sonuç olarak markanın sahibi, tasarımcısı ve tüm marka ekibi ile birlikte kutnu kumaşının tarihinde devrim niteliğinde bir döneme girildi.

Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Türkiye’de 10 perakende mağaza, Avrupa, İngiltere, Amerika, Japonya, Çin ve Orta Doğu’da yer alan high-end departman mağazalarda corner mağazacılık ve online satış kanalı ile tüm dünyaya yayılması amaçlanıyor.

KUTNİA, ülkemiz topraklarından çıkacak bir değeri global dünyada sevilen ve tercih edilen bir yaşam tarzı markasına dönüştürmek ve kutnu ustalığı mesleğinin çoğalarak yeni nesillere taşınmasını sağlamak hedefiyle hareket ediyor.

KUTNİA ikinci sezonu olan 2018 İlkbahar Yaz Koleksiyonu markanın genel merkez olarak kullandığı Antep’in tarihi mimarisini yaşatan eski Antep evinde keyifli bir defile eşliğinde davetlilerine tanıtıldı.

KUTNİA 2018 İlkbahar - Yaz Koleksiyonu Hakkında:

KUTNİA 2018 İlkbahar – Yaz Koleksiyonu Hava Civa, Turunç Bahçesi ve Alesta Marin olmak üzere üç ana temadan oluşuyor.

Hava Civa

Lila, ten rengi ve su yeşili gibi gündoğumu ışığının renklerinden oluşuyor. Hava Civa temasında, açık tonlu renkler insanın gündoğumunda güne uyanışını ve kendi içine döndüğü uyku halinden güne uyanışını, gece gördüğü rüyalardan son hatırladığı anları uyanışta tekrar hatırladığı kısa anları anlatıyor.

Turunç Bahçesi

Turunç Bahçesi’nde tropik renkler, yazın en sıcak günlerindeki yüksek ve rahat duyguları anlatıyor. Gün batımı öncesi güneşin tonlarında oluşan papaya, trunç, pembe, tropik oranj gibi renkler çizglerle biraraya geliyor ve grafiksel bir hayale dönüşüyor.

Alesta Marina

Alesta Marina temasında hafif rüzgarlı denizli renkler kutnuyla birleşiyor. Açık mavi, lacivert, beyaz; denizi, tekneyi, mutlu anları, rüzgarı anlatan en temel renkler olarak bu tema etrafında yerini alıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi