Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

UV ışınları gözünüzde kalıcı hasara neden olabilir!

UV ışınları sadece yaz mevsiminde değil, her mevsimde gözlerimizi tehdit ediyor… Gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından sadece yaz aylar...

UV ışınları sadece yaz mevsiminde değil, her mevsimde gözlerimizi tehdit ediyor…

Gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından sadece yaz aylarında değil, tüm yıl boyunca korumanız gerekir. Genellikle öğle saatlerinde güneşten korunma gibi bir alışkanlığımız olsa da aslında gözlerimiz UV ışınlarına sabah erken saatlerde ve akşam üzeri saatlerde en yüksek seviyede maruz kalıyor. Güneş ışınlarının parçası olan ultraviyole ışınları (UV) küresel ısınma ve ozon tabakasındaki incelme nedeniyle göz sağlığımızı eskisinden çok daha fazla tehdit ediyor. Üstelik bu ışınların gözlerinize verdiği zarar kalıcı olabiliyor.

Peki, güneş ışınlarının parçası olan ultraviyole ışınlarının gözler üzerindeki olumsuz etkileri konusunda ne kadar bilgi sahibiyiz? Araştırmalar UV ışınlarına uzun süre maruz kalmanın UV ile ilişkili rahatsızlıkların ortaya çıkma riskini arttırdığını gösteriyor. UV ışınları göz kapaklarına, korneaya ve göz merceğine zarar veriyor. Bu ışınlar kısa dönemde gözünüzü hassaslaştırarak tahriş, ağrı, kızarıklık, ışığa karşı hassasiyet, aşırı sulanma gibi geçici etkilere sebep oluyor. Bu geçici etkilerin yanı sıra uzun dönemli etkiler de söz konusu. Üstelik bu etkiler çok daha ciddi ve kalıcı olabiliyor. Ultraviyole ışınlarının gözümüzde oluşturduğu geri dönüşü olmayan rahatsızlıklardan bazıları ise katarakt, retina hasarı ve göz yüzeyi değişiklikleri olarak ortaya çıkıyor.

Gözlerinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden korumanın en sağlıklı yolu her mevsimde olduğu gibi sonbahar ve kış aylarında da UV blokajlı güneş gözlüğü ile birlikte UV blokajlı kontakt lens kullanmak. Gözlükle kısmi bir koruma sağlanacağından tam koruma için UV blokajlı kontakt lens kullanmak hayati önem taşıyor.

Zararlı UV ışınlarına karşı ekstra koruma sağlayan kontakt lensler ise gözlerinizi UV ışınlarından dört mevsim korur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi