Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Deri Dolu Yarışma..

Moda, Cemiyet ve İş Dünyası Genç Tasarımcılar İçin Buluştu.. Türk derisinin marka algısını güçlendirmek için yapılan 2014 DETAY Deri Ürü...

Moda, Cemiyet ve İş Dünyası Genç Tasarımcılar İçin Buluştu..

Türk derisinin marka algısını güçlendirmek için yapılan 2014 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nın organizasyonunu moda dünyasının başarılı isimleri ve Room’un Kurucu Ortakları Başak Dizer ve Deniz Marşan üstlendi. Şebnem Dönmez’in sunumuyla, geceye Siren Ertan, Gül Gölge Saygı, Hatice Aslan, Duygu Akdeniz, Ruken Mızraklı, Raisa & Vanessa, Barış Falay, Barış Kılıç ve Ay Yapım Dizi Oyuncuları katılım gösterdi.

Deri sektörüne genç tasarımcılar kazandırmaya devam eden’ 2014 Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması Four Seasons Hotel’de gerçekleştirildi. İş, magazin ve moda dünyasından seçkin konukların katılım gösterdiği gecede, genç tasarımcıların ürünlerinin sergilendiği defile adeta görsel şölen yarattı.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) önderliğinde gerçekleştirilen “2014 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması” bu yıl da sektöre yeni yıldızlar kazandırdı. Finale kalan genç tasarımcı adaylarının ürünleri Nebahat Çehre, Hakan Yıldırım, Özgür Masur, Simay Bülbül, Raf Stelsman , Güneri Civaoğlu, Zeynep Tosun, Seda Domaniç’in aralarında bulunduğu jüri heyeti tarafından titizlikle değerlendirildi.

100 tasarımcının arasından seçilen 18 yarışmacının tasarladıkları ürünlerin yarıştığı podyumda, izleyicileri etki altında bırakan deri dolu bir show sergilendi. Amatör bir ruhla tasarlanan ürünler podyumda ünlü modeller eşliğinde, Uğurhan Akdeniz koreografisiyle başarıyla taşındı.

Bu gecenin ev sahiplerinden İDMİB Başkan Yardımcısı Güven Karaca ‘yarışma ile ilgili olarak “Türk deri sektörünün dünya ile rekabet i için tasarım anlamında elimizde olan değerleri kendi insanımızla fırsata çevirmek, bunun için genç arkadaşlarımıza eğitimlerinde ve kişisel gelişimlerinde destek olmak adına Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması projesini çok önemsiyoruz” diye konuştu

EN BÜYÜK ÖDÜLLÜ TASARIM YARIŞMASI
Yarışma, yaratıcı gücünün yükselmesi, gençlerin sektöre hızla kazandırılması amacıyla ayakkabı, saraciye ve deri konfeksiyon olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlendi. Finalistlere sunulan büyük ödüller geceye damgasını vururken, oldukça takdir topladı.

DETAY’da her bir kategoride birinci olan yarışmacılar, para ödülünün yanı sıra yurtdışında moda ve tasarım eğitimi, yurt içinde dil eğitimi ödülünün sahibi oldu. ikincilere de para ödülü verilirken, dereceye giren yarışmacılar uluslararası fuarlara katılım hakkı gibi çok özel ödüllerin de sahibi oldu. Ayrıca birinciliği elde edenlerin haricindeki tüm finalistler, İMA’da açılacak “Deri Giyim, Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımı” eğitimine de katılabilecekler. Kazanan yarışmacının koleksiyonu Room Showroom’da bir ay boyunca sergilenecek.

3. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması'nda "deri konfeksiyon" kategorisinde Selviye Durmuş, "ayakkabı" kategorisinde Sedat Özer, "saraciye" kategorisinde Yiğit İldeş birincilik ödülü aldı.
Defilenin ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, kalitenin detayda saklı olduğunu vurguladı. Şenocak, " Sektörümüzün eğitimli ve yeni tasarımcı gençlere ihtiyacı var" diye konuştu.

2014 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması Sonuç Listesi:

Ayakkabı Kategorisi birincisi: Sedat Özer

Saraciye kategorisi birincisi: Yiğit İldeş

Deri konfeksiyon kategorisi birincisi: Selviye Durmuş

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe