Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Türkiye’deki Gençlerin Alışveriş Alışkanlıklarını Belirledi

Stardoll’un internet sayfasında yayınlanan anketi 22.000’i aşkın kullanıcı cevapladı Yaklaşmakta olan İstanbul Shopping Fest’i göz önünde ...

Stardoll’un internet sayfasında yayınlanan anketi 22.000’i aşkın kullanıcı cevapladı

Yaklaşmakta olan İstanbul Shopping Fest’i göz önünde bulunduran dünyanın en büyük online moda topluluğu Stardoll, sitesinde yaptığı anket aracılığıyla Türkiye’deki gençlerin alışveriş alışkanlıklarına ışık tuttu. 22.000’den fazla kullanıcının katıldığı ankete katılanların %92’sini genç kızlar oluşturdu.


Katılanların ağırlıklı olarak 12-16 yaş grubuna dahil olduğu ankette gençlerin moda akımlarını başta Instagram, Pinterest gibi sosyal medya kanallarından hemen ardından da moda dergileri aracılığıyla takip ettikleri ortaya çıktı. Anket sonuçlarına göre genç kızlar için ünlü ve bilinen markalardan giyinmek önemli. Katılımcıların %63,75’i alışverişini mağazalardan, %23,59’u ise hem mağazalardan hem de internet üzerinden yapmayı tercih ediyor. Anket sonuçları, gençlerin genel olarak her hafta ile birkaç hafta arasında değişen sürelerde alışveriş yapmayı tercih ettiğine işaret ediyor. Katılımcıların %42,26’sı daima modaya uygun giyindiğini söylerken kalanı kendine yakışanı giydiğini veya modaya arada sırada uyduğunu belirtiyorlar. Modaya uygun giyinmediğini söyleyenlerin oranı ise sadece %2,55.

6-28 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul Shopping Fest kapsamında şehrin dört bir yanında tam anlamıyla bir alışveriş çılgınlığı yaşanacağı düşünülürse, Stardoll tarafından sunulan bu verilerin hedef kitlesi genç kızlar olan tüm markaların oldukça işine yarayacağını düşünüyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi