Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

2016 ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkan trendleri

Gardıroplarda kışlıklar yerini yavaş yavaş baharlık ve yazlık kıyafetlere bırakıyor. Peki, siz yeni mevsime hazır mısınız?  GittiGidiy...


Gardıroplarda kışlıklar yerini yavaş yavaş baharlık ve yazlık kıyafetlere bırakıyor. Peki, siz yeni mevsime hazır mısınız? 

GittiGidiyor Blog, ruhunu kış mevsiminden kurtaramayanlar için hazırladığı yeni trend yazılarında 2016 ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkan trendlerine yer veriyor. İşte sezonun özeti:

İç giyimden ilham alan tasarımlar: Daha giyilebilir seçenekler olarak askılı ve dantel detaylı saten üstleri ya da beli bağcıklı ince pantolonlar sıcak yaz geceleri için ideal.

File: Sportif ve genç bir hava yaratan file bluzları büstiyer ya da atletle kombinleyebilir, file elbiseleri ise düz streç elbiselerin üzerine giyebilirsiniz.

Çiçek deseni: 2016 ilkbahar-yaz sezonunun en çok tercih edilen trendleri arasında gösterilen çiçek desenler, en çok uzun romantik elbiselere yakışıyor.

70’lerden ilham alan süet: Tasarımcılar, 70’lerin özgür ruhunu incecik süetler ile bir kez daha podyuma taşıdılar. Özellikle süet şort ve ceketler rahat şehir şıklığı için ideal bir tercih olarak dikkat çekiyor.

Pliler: 2015 kışının öne çıkan trendi bu kez yeni sezona incecik kumaşlar üzerinde giriyor. Plili elbise ve etekler sıcakları karşılamaya hazır. Ya siz?

Fırfırlar: Tasarımcıların ilham panolarında İspanyol dansçılar ile Viktoryen stilin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir görünüm var. Yakalardan eteklere kadar, bu yaz tepeden tırnağa her yer fırfıra bürünüyor. Görünüme hareket ve eğlence katmak için birebir.

Parlak yüzeyler: Simler, metalik kumaşlar, payetler, minik ayna parçaları. Yeni sezonla birlikte, kışın başrolde olan altının koltuğunu gümüş kapıyor. Özellikle yaz davetleri için harika bir seçenek.

Bohem elbiseler: Yeniden yorumlanmış bir başka ilkbahar-yaz klasiği olarak dikkat çekiyor. Uzun, ince kumaşlı ve etnik ya da floral desenli elbiseleri sezon boyu rahatlıkla giyebilirsiniz.

Boyundan bağlı: Sezonun en dikkat çekici detaylarından biri çapraz askılar. Boyundan bağlanarak omuzları açıkta bırakan elbiselerle sık sık karşılaşmaya hazırlanın.

Bermuda şort: Kısa şortun tahtına göz diken bermuda, hafif dökümlü, diz üstünde biten kesimiyle yazın kilit parçalarından. Pek çok desen ve renk seçeneğiyle hem kullanışlı hem şık.

Çizgiler: İnce ya da kalın, dikey ya da yatay; çizgisiz bir yaz düşünemeyenler için. Bu sezon birçok renk kombinasyonuyla karşımıza çıksa da, en garantili ve iç açıcı alternatif beyaz-lacivert çizgiler görünüyor.

Sınırsız özgürlük: Yeni neslin özgürlük tutkusunu moda dilinde yorumlayan tasarımcılar, onlara sınırsız özgürlük tanıdıklarını belirtmek için pek alışık olmadığımız türden birleşimler yaratıyor. Ağır brokar eteğin üstüne spor mont giymek, gece elbisesini yün hırkayla tamamlamak…

Şeffaflık: Bu sezon neredeyse her markada şeffaf ya da yarı şeffaf parçalara rastlayacağız. Tül başrolde, onu makrame, dantel ve diğer ince dokulu kumaşlar izliyor.

Kayık yaka: Omuzları açıkta bırakmanın bir başka yolu. En az çapraz askılar kadar şık ve etkileyici bir detay. Sadece elbiselere değil, hafif bluzlara da çok yakışıyor.

Dantel: Yeni bir icat değil elbette ama modanın asla vazgeçemeyeceği bir klasik. Dolayısıyla yeni sezonda da farklı yorumlarla güncellenmiş durumda. Küçük detaylarda yer vermek bile görünüme zarif ve çekici bir hava katmaya yetiyor.

Denim: Moda tasarımcıları denim ile oynamaya doyamıyor. Fransız moda evi Chanel bile bu dayanıklı kumaşa özel desenler katmak suretiyle oyuna dâhil olmuş durumda.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe