Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Çocuk Giyiminde Yeni Trend: Abiye Giyim

Çocuklarına özel günlerinde ‘couture’ şıklığı yaşatmak isteyen ebeveynler; bebek-çocuk ürünlerinde Avrupa’nın ikinci, dünyanın yedinci büyük...

Çocuklarına özel günlerinde ‘couture’ şıklığı yaşatmak isteyen ebeveynler; bebek-çocuk ürünlerinde Avrupa’nın ikinci, dünyanın yedinci büyük giyim tedarikçisi olan Türkiye’de abiye giyimle yeni bir pazarın yükselişe geçmesini sağladı:

Türkiye, “günlük ve klasik çocuk abiyesi”nde İtalya’dan sonra dünyanın en büyük üreticisi konumunda ve pazar payı yaklaşık % 16.8. Firmaların abiye ürünleri ihraç ettiği ülkeler arasında Tunus, Fas, Cezayir, Mısır, Libya, İran ve Körfez Ülkeleri gibi Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan ülkeler ön plana çıkıyor. Kaliteli üretim, şık tasarımın standart fiyatlandırma politikasıyla sunulması, tedarik sürecinin hızlı gerçekleşmesi, üretimin istenilen miktarda ve zamanda teslim edilmesi, yerel pazarlarda hızlı bir dağıtım ağının içerisinde yer alınması, satıcıyla irtibatın her dönemde kolay gerçekleşmesi, Türkiye’yi rakiplerine göre avantajlı konuma taşıyor ve Türk ürünlerine olan ilginin üst düzeyde olmasını sağlıyor.

11-14 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center’da 32. kez yapılacak “Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı CBME Türkiye”, ülkemizde ve dünyada yükselen trend olan abiye giyim konusunda uzmanlaşmış Pamina, Ilgaz Kids, Mialora, Beggi Kids, Nina Matilda, B-95 Group, Micro Bebe, Lindissima, Babooni-Altın Çocuk, Milo Tekstil , Porça gibi 40’ı aşkın Türk firmayı ağırlamaya hazırlanıyor.

Hedefimiz sadece kendi ülkemiz çocuklarının değil, Dünya çocuklarının da gardıroplarındaki en özel giysinin üreticisi olmak…

32. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı CBME Türkiye katılımcısı Pamina Kids’in genel müdürü Ebru Özcan Şenol, “Türkiye’den başlayan hazır giyim yolculuğumuz kısa sürede ülkemiz sınırlarını aştı. Pamina Dünya’nın birçok ülkesinde önemli bir marka haline geldi. Ağırlıklı olarak satış yaptığımız ülkeleri, Kuveyt, Dubai, Filistin, İsrail, Irak, İran, Lübnan, Umman, Libya, Cezayir, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan olarak adlandırabiliriz. Çocuklarının özel günlerde şık ve zarif olmasını isteyen ebeveyn sayısı arttıkça firmalara yöneltilen istekler de arttı. Son yıllarda abiye üreticilerinin de sayısı buna bağlı olarak olarak artış gösterdi. Bir önemli faktör de Suriyeli üreticilerin Türkiye’de üretim yapmaya başlaması ve bu üreticilerin Arap ülkelerinden gelen müşterileri ve onların abiye kıyafet talepleri” dedi.

İç ve dış pazarlarda tercih edilen ürünlerin farklılıklar gösterdiğini, hatta ülkeden ülkeye bile fark ettiğini belirten Özcan, “Örneğin kimi ülkeler daha aksesuar detaylı giysiler talep ederken, kimi ülkeler ise daha sade, yalın giysiler tercih ediyorlar. Renklere dair istekler de ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor; ama çocuk abiyesinde krem renginin tahtını hiçbir renk sallayamaz. Kremden sonra ikinci sırayı ise pudra alır. Zaman zaman lacivert, mint, yavru ağzı, sarı tonlarına da yer veririz. Bu senenin yükselen trendi olarak gök mavisi /gold uyumunu söyleyebiliriz. Çocuk abiyesinde doğal ve yumuşak tonlu aksesuarlar her zaman kabul görür. Danteller, gipürler, seyrek dokulu, ağ görünümlü kumaşlar ve elbette uçuş uçuş tüller abiye elbiselerimizin vazgeçilmezi” dedi.

Annelerin sosyal medya paylaşımları da abiye giyime olan ilginin artmasına neden oluyor…

6 aylık bebekten 15 yaş aralığına kadar kız ve erkek çocuklar için abiye giyim ve çocuk takım elbise üreten ve sektörde 40 yılı aşkın tecrübesi bulunan CBME Türkiye katılımcısı Ilgaz Kids’in Genel müdürü Nurgül Çakıroğlu, “Chaton D’or markamız ile kız çocuklar için abiye elbise, çocuk gelinliği, erkek çocuklar için de takım elbise koleksiyonları hazırlıyoruz. Ürünlerimiz hem iç hem de dış piyasada büyük ilgi görüyor. Yurt dışında İtalya, Fransa, Portekiz, İngiltere, Yunanistan, Dubai, diğer Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler en önemli alıcılarımız. Kültür farklılıkları ve iklimsel özellikler ürün tercihlerinde etkili oluyor. Örneğin, İngilizler koyu lacivert ve saks mavi renklerini, Ortadoğu ülkeleri ise daha canlı renkleri tercih ediyor. Sıcak iklimli bölgelerde daha ince ve keten kumaşlar öne çıkarken, İtalyanlar ise kendi tarzlarına uygun slimfit kıyafetleri tercih ediyor” dedi. Abiye ürünlerin son 10 yılda iç piyasada da yükselişe geçtiğini ifade eden Çakıroğlu, mezuniyet törenleri, annelerin doğumgünü, kına, mevlüt gibi özel günlerde çocuklarını farklı konseptlerde giydirmek istemesi ve bu etkinlikleri sosyal medya üzerinden paylaşmalarının abiye giyimin yükselişe geçen bir pazar olmasında etkili olduğuna dikkat çekti.

Türk abiye ürünleri, tasarım niteliği ve üretim kaliteleri ile yurtdışı alıcılarını cezbediyor…

Ürünlerinin yüzde yüzünü yurtdışına ihraç ettiklerini ifade eden CBME Türkiye katılımcısı Mialora Couture’ın genel müdürü Emel Ebru Avcı Özdemir, “Yurtdışı alıcıları verdikleri paranın karşılığını almak istiyorlar. Bizi tercih etmelerinin birinci nedeni koleksiyonlarımızın tasarım yönünden üstünlüğü ve üretimdeki kalitemiz. İhracatımızın büyük çoğunluğunu Rusya Federasyonu, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlere yapıyoruz. Avrupa’da ise İtalya, İngiltere, Almanya müşterilerimiz arasında yer alıyor. Bu alandaki en önemli rakiplerimiz Brezilya, İspanya ve İtalya”dedi. Çocuk Abiyesi’ndeki trendlere de değinen Özdemir, “Tüm kültürlerde özel günler çok önemli. Örneğin bayramların adı ve tarihleri değişiyor ama annelerin çocuklarını şık ve özel konseptte giydirme arzuları birbirine çok benziyor. Ülkemizde de de son dönemde özel günlere dair kültür çeşitlenerek gelişiyor. Örneğin yurtdışında yaygın olarak yapılan baby shower etkinlikleri artık ülkemizde de var. Doğumgünleri, bayramlar, düğünler, okul partileri hepsi için özel konseptler ve ürünler var. Annelerin sosyal medya paylaşımlarının bu kültürün gelişmesinde etkili olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim” dedi.

Anne, bebek ve çocuğa dair herşey, 11-14 Ocak 2017 tarihleri arasında CBME Türkiye de…

“Abiye giyim konusunda 40’ı aşkın firmanın İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center’da yapılacak CBME Türkiye’ye katılıyor olması bebek-çocuk tekstilinde Türkiye’nin dünya pazarlarındaki geleceğine dair bizlere daha çok umut veriyor” diyen UBM ICC Genel Müdürü Erdal Baykara, “CBME Türkiye’de özellikle “bebek ve çocuk abiyesi” firmalarının yeni sezonun en güncel renkleri ve kreasyonları , klasik ve günlük kullanıma uygun kaliteli tasarımlarını sergileyeceği renkli şovlara tanık olacağız. Ancak elbetteki katılımcı profilimiz abiye giyimle sınırlı değil. Bebek ve çocuk hazır giyimi, aksesuar, mobilya, ev tekstili ve bebek arabası, puset, biberon gibi araç gereç gruplarına dair herşey fuarımızda yer alıyor. 2017 yılında CBME Türkiye’ye 350’den fazla firma ve 750’den fazla marka ile 100 farklı ülkeden 16 bin ulusal ve uluslararası ziyaretçinin katılımını hedefledik. Amacımız her zaman olduğu gibi sektöre ihtiyacı olan yeni pazarların ve işbirliklerinin kapılarını sonuna kadar açmak. Fuarımız, katılımcı ve ziyaretçilerine Avrasya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki bir çok potansiyel müşteriye ulaşma fırsatı sunuyor.” dedi.

Türkiye’de aileler 2 yaşına kadar bebekleri için ayda 60$, yılda ortalama 700-800$ harcıyor…

Türkiye, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülke ve her yıl ortalama 1 milyon 250 bin bebek, dünyaya geliyor. 0-3 yaş arası bebek ve küçük çocuk sayısının 4,7 milyon, 0-5 yaş arası çocuk sayısının da 7 milyon olması Türkiye’yi yeni pazarlar arayan ulusal ve uluslar arası firmaların ilgi odağı konumuna taşıyor. Nüfus artış oranı ile dünyada ikinci sırada yer alan ülkemizde, bebek ve çocuk ürünleri pazarının 2012-2017 yılları arasında yaklaşık %12 yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) ile büyüyeceği tahmin ediliyor.

Türkiye’de aileler 2 yaşına kadar bebekleri için ayda 60$, yılda ortalama 700-800$ harcıyorlar. Bu harcama, ekonomik refahın artması ve ebeveynlerin bilinç düzeyinin artması ile giderek yükseliyor. Ama buna rağmen Türkiye’de bebek başına yapılan tüketim, halen dünya ortalamasının altında kalıyor. Bebek ve çocuk sektörü, Türkiye ekonomisi içerisinde her geçen gün payını arttırıyor. Pazarın hepsini kapsayan resmi veriler ve raporlar bulunmasa da bebek ve çocuklara ayrılan pazarın büyüklüğünün bugün 6 milyar TL’yi geçtiği tahmin ediliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi