Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Kolombiya'da kadın zanaatkarlar tarafından hazırlandı

Hunting Season, Kolombiya'da kadın zanaatkarları tarafından hazırlanan bir hasır çanta koleksiyonu sunarken, Danielle Corona’nın miras n...

Hunting Season, Kolombiya'da kadın zanaatkarları tarafından hazırlanan bir hasır çanta koleksiyonu sunarken, Danielle Corona’nın miras niteliğindeki el yapımı ürünleri lüks bir seviyeye çıkarmayı ve yaratıcı kadınların geçimlerini sağlamasını destekliyor.

Koleksiyon, geleneksel Bali sepetinden ilham alıyor. Corona, Kolombiya'nın yerel hasırlarının işlenerek, el örgüsü ile kesiştiği bir stili sunuyor. Yaratılan modeller zaman içerisinde özüne bağlı kalarak çeşitlendiriliyor ve mini omuz çantaları, zımbalı desenler ve küçük el çantaları formunda sunuluyor.

Danielle Corona, “Kolombiya'ya taşındıktan sonra birkaç yıl boyunca ülkedeki zanaatkar ve sanatçıları ziyaret ederek bu koleksiyon için doğru malzemeyi araştırdım” diyor. “Her zaman el dokuması malzemeler ilgimi çekiyordu. Sandona'da yapılan dokumaları kullanmayı seçtim çünkü her parçaya güzel bir doku ve harika bir hikaye katacağına inanıyorum. Her hasır paneli onu yapan zanaatkâr tarafından imzalandı - parçayı satın alan kadının çantanın kökeniyle özel bir bağlantı kurmasını sağladı. ” şeklinde ifade ediyor.

Ülkenin güneyindeki dağların arasında yer alan küçük bir kasaba olan Sandona’da ev halkının kadınları çalışmak için toplanıyor. Ayın hilal olduğu zamanlarda toquilla adı verilen palmiye yapraklarını ve sapları toplanarak ilk aşama tamamlanıyor. Ardından, yapraklar dilimlenir, rendelenir ve pişirilir, daha sonra kurutulur ve dokuma için hazır hale getiriliyor. Bu gelenek İnka döneminden beri nesilden nesile aktarılarak tüm kadınlar arasında devam ediyor.

Tasarımların son hali, hasır ve derinin birleşiminden oluşan modern bir miras sunuyor. Bu miras, Sandona’daki kadınların jenerasyonlar boyunca aktardıkları dokuma tekniğindeki gibi, nesillerden nesile aktarılacak bir parça halini alıyor. Hasır dokumanın bu koleksiyona dahil edilmesi, sadeliğin zarafetine olan bağlılığını göstermektedir.

Küçük el çantalarından geniş sepet formlarına kadar Hunting Season’ın tüm koleksiyonları dikkat çekici en iyi materyallerden elde edilerek, basit, kullanımı kolay ve sakin gösterişi bir araya getiren bir teknikle tasarlanıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe