Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Moda ve sürdürülebilirlik, hepsi bir arada

Bu yıl GUESS, sürdürülebilir modaya olan bağlılığını güçlendiriyor. Koleksiyon; global çözüm ortağı, alanında uzman I:CO ile yapılan işbir...

Bu yıl GUESS, sürdürülebilir modaya olan bağlılığını güçlendiriyor.

Koleksiyon; global çözüm ortağı, alanında uzman I:CO ile yapılan işbirliğiyle sertifikalı sıralama, ikinci el giysi ve ayakkabının yeniden dönüştürülmesini sağlıyor ve başlattığı RESOURCED programıyla, müşterilerini gardroplarının yeniden doğuşu için geri dönüşüme cesaretlendirmeyi hedefliyor. İlk olarak Kaliforniya’da ve daha sonra 2018’de ABD’de daha da genişleyen program, 2020 yılına kadar dünya çapında yayılmayı amaçlıyor.

Sirküler modaya yönelik bu GUESS sürdürülebilirliği, 2017'de yayınlanan şirketin sürdürülebilirlik raporunda daha ayrıntılı olarak yer verilen daha büyük “GUESS Sürdürülebilirlik Planının” bir parçasıdır. 2017 yılından bu yana GUESS ayrıca küresel pamuk endüstirisinin sürdürülebilirliğini geliştirmeye odaklı daha iyi pamuk insiyatifine katılarak, (Daha iyi pamuk Girişimi’yle (BCI); ormanları ve yerel toplulukları korumayı amaçladı ve yapay ipek ve diğer selilozik maddelerle ilgili sorumlu bir politika hayata geçirdi.

Guess’in kurucu ortağı Paul Marciano projeyi “’Bilinen ve sevilen bir dünya moda markası olarak modanın doğal kaynaklar üzerindeki etkisini azaltmak amaçlı dünya çapındaki bu girişimin sadece bir parçası olmayıp aynı zamanda ona liderlik etmek bizim sorumluluğumuzdadır. GUESS ECO koleksiyonumuz ve şirket çapında kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızla, hem ürün hem de uygulamada sürdürülebilir tarzı en üst düzeyde tutmaya devam ediyoruz.” diye özetliyor.

Eco Denim Koleksiyonu, çevre dostu bir dünya için verilen bu sözün somut şeklini alıyor. Aslında bu yeni İlkbahar Yaz koleksiyonu aynı zamanda; tensel ve vücudu saran stilleri, 81 yılında Guess klasiği olan fermuar detaylı göz alıcı mavi Skinny Marilyn jean’i tamamen karbon ayak izini azaltmaya yönelerek daha düşük karbondioksit emilsyonu, su ve enerji tasarrufu sağlayan bir yapıda sunuyor. Özel bir malzeme kullanılarak geri dönüştürülmüş şişelerden yapılmış giysilerin astarları için de aynı durum geçerli. Ayrıca, Guess Eco Denim koleksiyonu, denim kumaşlarının üretimi için tamamen sürdürülebilir metodlar kullanan bir firma olan Milanolu Candiani'nin İtalyan kalitesinden de tamamen faydalanıyor.

Tamamen çevre dostu malzemelerden üretilen %100 organik pamuklu tişörtlerde, gübre, kimyasal, böcek ilacı veya genetiği değiştirilmiş tohumlar kullanılmadan yetiştirilen pamuk kullanır. Ayrıca, üretim sürecindeki düşük enerji ve su tüketimi, pamuk üretiminin çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerini azaltmaya yardımcı olur. 2016'da GUESS ECO'ya başlamasından bu yana, Şirket 1 milyon kişi için bir günlük 2,5 milyon litre su tasarrufu sağladı. Bu su tasarrufunu 2021 yılına kadar ikiye katlamayı planlamaktadır.

Bu koleksiyonda geniş bir ürün yelpazesinde sunulan stil, desen ve siluetler; Cool ve çekici olmasının yanı sıra aynı zamanda sürdürülebilir de. Kadın koleksiyonu aynı zamanda; canlı renk tonlarında, sarıdan yeşile, fuşyaya tişörtler ve bununla beraber bedeni saran tek renkte, denizci mavisi ve beyaz çizgili body ve bluzlar sunuyor. Ayrıca, oyuncu işlemeler, sloganlar ve maksi boyuttaki GUESS logolar, koleksiyonun klasik çizgisine özel bir imza katıyor.

GUESS ECO Erkek koleksiyonunda ise, yüzde yüz organik pamuk kullanımı derin bir yumuşaklık hissi sunuyor. Safari yeşili ve yoğun kırmızı gibi zengin renk tonlarındaki tshirtler; Los Angeles'tan ilham alan motiflerle ve Guess çizgilerinin yer aldığı grafiklerle ve yıkanmış renk etkili desenlerle zenginleştiriliyor. Erkek koleksiyonundaki Willam Denim ceket ise, kadın koleksiyonundaki Vermont ve Angels gibi ses getiren yıkanmış efektli, zenginleştirilmiş eskitme detaylı skinny ya da regular jeanlerine mükemmel bir övgü niteliğinde sıra dışı gösterişli bir modern görünüm yaratıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe