Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Mavi’den Caretta Caretta’lara Hayat Veren Tişörtler

Mavi, “İndigo Turtles” projesiyle nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarını korumaya devam ediyor. Proje kapsamında 1 İndigo Turtles tasa...

Mavi, “İndigo Turtles” projesiyle nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarını korumaya devam ediyor. Proje kapsamında 1 İndigo Turtles tasarımlı tişört satın alanlar, 5 deniz kaplumbağası evlat edinerek Akdeniz’e hayat veriyor.

Kadın, erkek ve çocuklara özel tasarlanan İndigo Turtles tişörtleri, Türkiye’nin yanı sıra Mavi’nin Amerika, Kanada ve Almanya’daki online mağazalarında da satışa sunuluyor. Her yıl binlerce Mavi müşterisi, satın aldığı tişörtler aracılığıyla projenin gönüllü elçisine dönüşüyor.

Akdeniz’i korumak için gönüllü elçiliğe teşvik eden proje

Mavi, 110 milyon yıldır yaşayan ve Akdeniz faunasının doğal bir parçası haline gelmiş Caretta Caretta ve Chelonia Mydas deniz kaplumbağalarını korumak adına Ekolojik Araştırmalar Derneği’nin (EKAD) çalışmalarına Indigo Turtles projesi ile son 6 yıldır destek veriyor. Çalışmalarını Akdeniz’in en büyük yuvalama alanı Belek’te sürdüren EKAD, 20 yılda 800 binin üzerinde Caretta Caretta’yı denizle buluşturdu. Yumurtadan çıktıkları andan itibaren birçok tehlikeyle karşı karşıya kalan yavru kaplumbağaların, ortalama yüzde 40’ı denize ulaşabiliyor ve bunu başaranların sadece binde biri hayatta kalabiliyor. İndigo Turtles projesi bu zorlu yaşam mücadelesine destek verirken, gönüllülük konusunda da farkındalık yaratıyor.

Üniversiteli gençler Caretta Caretta’ları kurtarıyor…

EKAD’ın Haziran-Eylül tarihleri arasında Belek’te gerçekleştirdiği çalışmalara, Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden gelen yüzlerce üniversiteli gönüllünün yanı sıra, Mavi çalışanları, müşterileri, bursiyerleri ve takipçileri de katılıyor. Gönüllü gençler sahilde kamp kurarak, ergin dişi kaplumbağaların yumurtalarını dış faktörlerden korumak, yumurtadan çıkan yavruların denize ulaşmasını sağlamak için çalışıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi