Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Genç Yetenekler Moda Haftasında Podyumda

İstanbul Moda Akademisi mezunları arasından seçilen New Gen tasarımcıları, kendi kanatlarıyla uçtukları “Pioneering Designers II” adıyla düz...

İstanbul Moda Akademisi mezunları arasından seçilen New Gen tasarımcıları, kendi kanatlarıyla uçtukları “Pioneering Designers II” adıyla düzenlenen defile ile Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul podyumunda yer aldı.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenen defilede 2 genç tasarımcın koleksiyonları sunuldu.

EMRE PAKEL 2020 İLKBAHAR-YAZ KOLEKSİYONU

Emre Pakel’in “Pakel Cooperation” adlı 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda ABD’nin dünyaca özenilen Hollywood stillerine tepki olarak özgür yeni Japon sokak stili ele alınıyor. Japon sokak modasının özgün duruşu ile eleştirisel bir bütünlükte bu sefer bombalar Hiroshima yerine Amerika’da son buluyor. Özendirilen yerine, Uzakdoğu’nun alt kültür grubunda kendi stilleri ile ayrışan electro kültürünün genç ve dinamik erkek stili öne çıkıyor.

Emre Pakel Hakkında:

1992 İstanbul doğumlu Emre Pakel, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tekstil Tasarımı Bölümü’nü burslu olarak kazanarak, 2017 yılında bölüm birincisi olarak bölümden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Moda Akademisi’nde Master Class Moda Tasarımı Programı’na katılan Pakel, eğitimine 2018 yılında Central Saint Martins’te yüksek lisans programına kabul edildi. DENİB 5. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda 2.’lik ödülüne layık görülmüş ve EİB Moda Tasarımı Yarışması’nda 2017 yılında birincilik ödülünü almış olan tasarımcı, 2018 yılında ise KOZA yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Bugüne kadar, Tuvana Büyükçınar, Beymen Academia, Nihan Buruk, Damat-Tween gibi marka ve tasarımcılarla çalışmış, Sanayi Nefise İstanbul adlı markanın ilk koleksiyonunu kendi adıyla iş birliği içinde hazırlamış olan Pakel, 2018 Haziran ayında kendi markası olan “Pakel”i oluşturmuştur.

SEYDULLAH YILMAZ 2020 İLKBAHAR-YAZ KOLEKSİYONU

Seydullah Yılmaz’ın 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonu yenilikçi bir tema olan Aerodynamics Dadaizm akımıyla retrofütürizm ve fütürizm akımlarını birleştirerek, geçmişte ve gelecekte aerodynamics’in nasıl kullanıldığını yansıtıyor. Tasarımlarının formlarında deneysel bir yöntem izleyen tasarımcı, aerodynamic ile kıyafet içine ısı yönetimini sağlamayı hedefliyor. Kumaşları kullanmaya farklı bir yorum getiren tasarımcı sentetik lifli kumaşların giysilerde kullanımının artmasıyla birlikte lifin sadece hava geçirmesi ve ısıyı barındırmasıyla bitmediğini, aynı zamanda form olarak da aynı ısı ve hava dengesinin sağlanabileceğini gösterdi.

Seydullah Yılmaz Hakkında:
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu olan Seydullah Yılmaz, Çeşitli workshop ve atölyelere katıldı. Tergan ile Çanta Tasarımı Projesi, Erdek Belediyesi ile beraber Doğal Çevrede Lif Sanatı Projesi, Adana İnovasyon Haftası’nda “Çukurova’da Hayat Pamuk İpliğine Bağlıdır.” Projesi ve Tasarım Vakfı’yla beraber Mardin-Midyat Miras Semboller Projesi’nde yer aldı. 2018 yılındaki Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda ilk 10 finalistten biri olan Yılmaz, İstanbul Moda Akademisi’nde Master Class Moda Tasarımı eğitiminden mezun oldu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe