Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Kadınlardan oluşan sörf topluluğu Women + Waves

H&M, tamamı kadınlardan oluşan sörf topluluğu Women + Waves ile sürdürülebilir bir mayo koleksiyonu için iş birliği yaptı. H&M ilk d...

Kadınlardan oluşan sörf topluluğu Women + Waves

H&M, tamamı kadınlardan oluşan sörf topluluğu Women + Waves ile sürdürülebilir bir mayo koleksiyonu için iş birliği yaptı.

H&M ilk defa, tüm dünyada kadın birliğini kuvvetlendirmek ve buna dair ilham yaratabilmek için tamamen kadınlardan oluşan bir sörf topluluğuyla iş birliği yapıyor. 2017 yılında Rachel Murphy tarafından Cornwall, İngiltere’de kurulan Women + Waves ile yapılan iş birliğinde oluşturulan mayo koleksiyonu sakin bir 1990’lar stili kalıplarından tasarlanmış, aktif bir yaşama uygun olan parçalardan oluşuyor. Bu iş birliği, geri dönüştürülmüş polyamid, geri dönüştürülmüş polyester ve organik pamuk gibi sürdürülebilir kaynaklı malzemelerden tasarlanmış parçalar ile Women + Waves için modaya dair atılan ilk adım niteliğinde. Women + Waves x H&M koleksiyonu 4 Haziran itibariyle hm.com’da ve Zorlu ve İstinye Park H&M mağazaları’nda satışa sunulacak.

Women + Waves koleksiyonunun performansı, tek parçalardan, koruyucu üstlerden, yüksek kalitedeki doğal kauçuktan oluşan dalış kıyafetlerinden, modern mayolardan oluşan seçkisiyle okyanusta ve karada eşit seviyede- hem sörf ruhlu hem de stili yerinde. H&M’ in kendi tasarım ekibinin Women + Waves kadınlarıyla yakın iletişimde olarak tasarladığı koleksiyonun silüetleri, sörf sporunu aktif bir spor olarak yapan ve bu sebeple bir araya getirdiği kadınlara saygı göstermek adına güçlü ve zarif. Üyelerden İlüstratör Clara Jones’un tasarladığı Women + Waves logosunu barındıran kapüşonlu bir sweatshirt, bir tişört ve aksesuarlar da koleksiyona dahil. Tüm koleksiyonun en azından %50’si geri dönüştürülmüş polyamid, geri dönüştürülmüş polyester ve organic pamuk gibi kumaş karışımlarından oluşuyor. Fermuar uçları, vücudu daha güzel gösteren dikişler, güvenlik kayışları gibi detayların yanı sıra haki yeşili, uçuk sarı ve siyahtan oluşan renk paleti de cool ve kendine güveni tetikleyen tonlardan oluşuyor, aynı bu sörf kız kardeşliğinin bir parçası olan kadınlar gibi.

“Bu H&M iş birliğiyle her parçanın pratik olmasının yanı sıra kadınların birlikte sörf yapmasının yarattığı kuvveti ve güçlenmeyi yansıtmasını da istedik. Topluluğumuz gelişigüzel bir şekilde haftada bir buluşmalar gerçekleştirirken şimdi birbirini sürekli destekleyen gerçek bir birliğe dönüştü. Umuyorum ki H&M iş birliği kadınlara sörf yapmaları konusunda ilham verir, artı olarak okyanusları temiz tutma konusunda da farkındalığı arttırır,” diyor Women + Waves’in kurucusu Rachel Murphy.

“Women + Waves ile ilk defa karşılaştığımızda bu tamamı kadınlardan oluşan sörf topluluğunun gücü ve özgünlüğü karşısında çok etkilendik. Tamamen özgün, pozitif ve ilham vericiler, dolayısıyla onlarla iş birliği yapmış olduğumuz için inanılmaz derecede mutluyuz. Birlikte, koleksiyonun çekirdeği olarak işlevsel ve modaya uygun olabilecek mayolara sahip olmanın önemli olduğunu biliyorduk, içinde bulunduğumuz güncel durum içerisinde yaz planlarımızın hayalini kurarken her türlü duruma uygunluk gösterebilmelilerdi,” diyor H&M Kadın Departmanı Tasarım Başkanı Maria Östblom.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi