Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Kıyafetlerinizin içinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak

Levi’s®, Sonbahar/Kış 2020’de şimdiye kadarki en sürdürülebilir sezonuyla karşımıza çıkıyor. Bir dizi farklı kumaş ve üretim sayesinde, bu s...

Kıyafetlerinizin içinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak

Levi’s®, Sonbahar/Kış 2020’de şimdiye kadarki en sürdürülebilir sezonuyla karşımıza çıkıyor. Bir dizi farklı kumaş ve üretim sayesinde, bu sezon hemen hemen her parça bizi sürdürülebilirliğe bir adım daha yaklaştırıyor. 


İklim değişikliğinin yaşandığı ve kaynakların azaldığı böyle bir çağda, sorumluluk sahibi, etik işçilerle çalışmak ve çevresel uygulamaları faaliyete geçirmek büyük önem taşıyor. Tüketiciler, artık stil sahibi görünmek ve sürdürülebilir bir şekilde giyinmek arasında seçim yapmak zorunda değiller. Geri dönüştürülmüş malzemelerinden inovatif yeni elyaflarına kadar her şeyiyle bu koleksiyon, hem iyi görünmenizi hem de kıyafetlerinizin içinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak.


Koleksiyonu hazırlarken çeşitli inovatif işlemler ve malzemelerden faydalandık. Bunların başında, devrim niteliğindeki pamuklaştırılmış kenevirimiz geliyor. (Geleneksel pamuktan ayırt edilemez bir görünüm ve doku vermek için keneviri pamuklaştırıyoruz.) Ayrıca Tencel™ Lyocell ve EcoVero ile yapılmış, Sustainably Soft diye adlandırdığımız bir yeni kumaş grubumuz da mevcut. Hem doğal formda (pamuk gibi) hem de insan üretimi (polyester) olmak üzere çeşitli geri dönüştürülmüş materyaller kullanıyoruz.


Stil açısından bu sezon, açık hava sporları ve atletik bir yaşam tarzından esinlenen renk paleti ile konfor ve çok yönlülüğün bir karışımını ifade ediyor. Nötr renkler ve toprak tonları, teknolojik dış giyim parçalarıyla harmanlanarak biraz gerçeklerden kaçış ve nerede olursanız olun doğa ile çevrelenebileceğiniz hissi veren bir görünüm yaratıyor. Ayrıca silüetler bollaşıyor, bu durumu en iyi örneklendiren tasarımlar ise erkekler için yeni Stay Loose ve kadınlara yönelik High Loose jean. Aynı zamanda sürdürülebilir uygulama ve malzemelerle hazırlanmış polar kumaşlı kazaklar, zamansız Sherpa Trucker’lar ve yeni puffer ceket koleksiyonumuzla ultra rahat basic parçalara da kucak açıyoruz.


«Bu sezon, pamuklaştırılmış kenevir gibi sektörde bir ilk olan elyaf inovasyonumuz sayesinde erkekler ve kadınlar için yeni ve öncü stil hikayelerimizde pamuğa benzetilmiş kenevirle tasarım odaklı sürdürülebilirliği sağlamaya devam ediyoruz. Stil ve sürdürülebilirliğin birlikte var olabileceğine inanıyoruz,» diyor Levi Strauss & Co Ürün Yöneticisi Karyn Hillman.


PAMUKLAŞTIRILMIŞ KENEVİR


Kenevir, yetiştirilme sürecinde geleneksel olarak yetiştirilen pamuğa kıyasla genellikle daha az su ve kimyasal gerektiriyor. Giysilerimizde yer verdiğimiz kenevir, yağmurla beslenen kenevir hasadından elde ediliyor ve böylece su kullanımı daha da azalıyor. Ardından sert tabakası giderilecek şekilde işleniyor ve pamuğun görünüm ve doku bakımından tüm avantajlarını daha sürdürülebilir bir forma dönüştürerek pamuklaştırılıyor.


Birçok kumaş inovasyonumuzun öncüsü niteliğindeki Levi’s® Wellthread™ koleksiyonunda lanse edilen pamuklaştırılmış kenevir, artık Levi’s® ürünlerinin genelinde kullanılacak.


Uzun ve kısa paça seçenekleri bulunan, basenden kalçaya kadar bol kesimli pamuklaştırılmış keneviri, yeni Levi’s®️ Stay Loose ve belin alt kısmı ile kalçaya tam oturan ve paçalara doğru daralan standart kesim 502™️ Taper Erkek koleksiyonlarında bulabilirsiniz. Üst giyim modelleri arasında da Levi’s®️ Trucker ceket serisi bu kumaşı içeriyor.


Kadın giyimde ise pamuklaştırılmış kenevire, 70'lerin geniş bacak kısımlarıyla öne çıkan vintage kesiminin modern bir yorumu niteliğindeki Levi’s® High Loose’da ve daralan paçalara ve kalçada kıvrılan ultra yüksek bir bele sahip Balloon jean’de rastlamak mümkün. Üst giyimde de gömleklerde ve kesik kollu Loose Sleeve Trucker cekette bulunuyor.


Geri Dönüştürülmüş Malzemeler


Geri dönüştürülmüş malzemeler, aksi halde katı atık depolama sahalarına gidecek atıklardan kıyafetler yaratarak modayı daha sürdürülebilir hale getiriyor. Ayrıca pamuk yetiştirmek ve polyester yapmak için gerekli kaynakları da ortadan kaldırıyor. Sonbahar/Kış 2020 sezonunda Levi’s® olarak, çevresel ayak izimizi azaltacak çok çeşitli geri dönüştürülmüş malzemeler sunuyoruz.


Polyesterimiz, Thermore®, Thermore® EcoDown®, Repreve® ve geri dönüştürülmüş polyester formunda bulunuyor. Thermore, termal astarda kullanılan %50 geri dönüştürülmüş polyester bir malzeme iken Thermore EcoDown® ise kuş tüyüne alternatif olarak geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılan %100 geri dönüştürülmüş elyaftan meydana geliyor. Her ikisi de Levi’s® ceketleri ve genişleyen Levi’s® Puffers serisinde kullanılıyor. Puffer ceketler, bu sezon çeşitli uzunluklarda, silüetlerde ve renk skalasında satışa sunuluyor.


Sherpa Trucker ceketlerde, polar kazaklarda ve çok çeşitli Levi’s® L Pack sırt çantalarında, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış başka bir polyester türü olan Repreve® yer alıyor. Sherpa modelleri ve suni kürkler ise geri dönüştürülmüş polyesterden üretiliyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi