Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Bir burun estetiği hikayesi

Etrafınıza bakın… Bazı yüzleri ve burunları daha beğeneceksiniz. Peki neden? Beğeninizin kaynağını nedir? Bir burun kendi içerisinde de birç...

Bir burun estetiği hikayesi

Etrafınıza bakın…


Bazı yüzleri ve burunları daha beğeneceksiniz. Peki neden? Beğeninizin kaynağını nedir? Bir burun kendi içerisinde de birçok estetik kısımlara ayrılır; burun ucu, burun sırtı, kanatlar gibi. Bunların birbirine oranı, diğer yüz yapıları ile uyumu, belki kaş dizaynınız, alnınızdaki ovallik, elmacıklarınız ve çeneniz ile ilişkisi… daha birçok neden bulunabilir. Bu yüzden bazı yüzler ve bazı burunlar daha güzeldir. Ve burun estetiği cerrahisi, ya da daha profesyonel ismi ile rinoplasti budur: daha güzel algılanan burunlar yaratma sanatı.


Karşımızdaki insana baktığımızda önce onun burnunu görürüz. Tam yüzümüzün ortasındaki bu organ gerçekten de güzellik algımızın merkezini oluşturur. İşte bu yüzden, insanlar orta yüz bölgesinde ya da göz kapaklarında sarkma var mı yok mu bazen emin olamaz iken burunlarındaki bir görsel problemden genellikle haberdardır. 


Burundaki estetik algımızı bozan şey kemik iskelete, kıkırdak yapılara ve cildimize yönelik problemler olabilir. Yaptığımız işlem bazen fazlalıkları almak, bazen başka yerlerden kıkırdak, dermis gibi dokuları eklemek bazen de mevcut dokuyu şekillendirmedir. Bu dokuların şekil olarak üç boyutlu özel bir dizaynı vardır. Bu dizayn üzerinde değişiklik yaparak şekillendirmeler yapmak özel teknikler gerektirir. Ayrıca ameliyat masasında elde edeceğiniz güzel bir görüntünün ileri ki süreçte devam edebilmesi için de birçok önlem alınmalıdır. 


Zira, kıkırdak dokular üzerindeki perikondrium denilen zarları ve kendi elastikiyetleri nedeni ile eski şekillerine dönme istekleri vardır. Bu nedenlerden dolayı rinoplasti bilgi, beceri ve tecrübenin önem kazandığı bir ameliyat çeşididir. Aslında “komplikasyon sadece zaman meselesidir” ve tecrübe seviyeniz ne olur ise olsun rinoplasti her zaman size bir sürpriz çıkartabilir. Kabul görmüş uluslararası yayınlarda risk ortalaması %10 olarak bildirilmektedir. Burada cerrahtan sıfır risk beklentisi yerine olabilecek tüm problemleri çözme becerisi beklemek, sizi yarı yolda bırakmayacağını bilmek önemlidir. Doğrusu da budur.  


Aynaya baktınız (aslında uzun zamandır bakıyorsunuz) ve “zamanı geldi” dediniz, artık rinoplasti olmaya hazırsınız. Şimdi uzun bir soru cevap maratonu başlıyor sizin için. Bunlardan bazılarını yanıtlayayım. 


Devamı için lütfen linki tıklayın : https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi


Op. Dr. Ozan Balık - Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe