Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Yeni Tasarım İşbirliği: Mehry Mu x Yorganlar Fora

Mehry Mu yeni tasarım işbirliği ile hem yok olmaya yüz tutmuş Gelenek hem güncel bir trend öne çıkıyor. Yumuşacık çantalarda hayat bulan nes...

Yeni Tasarım İşbirliği: Mehry Mu x Yorganlar Fora


Mehry Mu yeni tasarım işbirliği ile hem yok olmaya yüz tutmuş Gelenek hem güncel bir trend öne çıkıyor.

Yumuşacık çantalarda hayat bulan nesli tehlike altındaki bir halk sanatı...

Mehry Mu’nun tasarımcısı Güneş Mutlu Mavituncalılar ve koleksiyoner-tasarımcı Ayça Sarc’ın işbirliği, geleneksel Türk yorgan zanaatını çağdaş çanta tasarımlarına taşıyor.

Sağlıklı yaşam akımı ile yoga taytları gardıropların demirbaşı haline gelmesi ile 2020’nin ev giyimi etkisi, sokaklara taşınıyor. Pijamalar ve eşofman altlarının moda sahnesinde parladığı şu sıralarda, bir cocooning unsuru daha günlük tarzımıza dahil olmaya hazırlanıyor. Mehry Mu ile Ayça Sarc’ın işbirliği sayesinde geleneksel Türk yorganı çanta şekline bürünüyor ve ev sıcaklığını taşınabilir bir moda aksesuarına dönüştürüyor.

Anadolu’da çeyizlerin vazgeçilmezi olan el işi yorganlar, koleksiyoner Ayça Sarc’ın çok değer verdiği tutkusu olmaya devam ederken, zaanatın tükenmenin eşiğinde olması, onu bir farkındalık yaratmak adına harekete geçiyor. Sultanahmet’teki tarihi bir köşkte kapıları açan, antika ve kendi tasarımı yorganların yer aldığı yerleştirme sergisi, Sarc’ın Mehry Mu’nun kurucu-tasarımcısı Güneş Mutlu Mavituncalılar ile şans eseri tanışmasına ve projenin ilk tohumlarının atılmasına vesile oluyor. Aynı dili konuşan iki yaratıcı kadın, hızla bu kültürel mirası çağdaş bir el işi çanta koleksiyonunda canlandırmaya ve böylece gelir gücü tehlike altındaki zanaat ustalarına destek çıkmaya karar veriyor.

Yeni Tasarım İşbirliği: Mehry Mu x Yorganlar Fora

İki yılda hazırlanan Mehry Mu x Yorganlar Fora koleksiyonu, farklı renk ve motif varyasyonlarıyla gelen ‘Meliha’ shopper, ‘Cenan’ tote ve ‘Nevin’ clutch olmak üzere üç farklı modelden oluşuyor. Zanaatkarların elde hazırladığı mavi, yeşil, sarı ve kırmızı saten ipek kumaştan tasarımlar üzerinde yonca yaprağı, yıldız ve gökkuşağı gibi geleneksel motifler öne çıkıyor. Mehry Mu’nun imzası haline gelen el işi burgu çanta sapı gibi detaylara ek olarak pamuk dolgunun şekil verdiği çantalar, gerçek Türk yorganlarından kesitleri çağrıştırıyor. Çiçek desenli astarlar ise tasarımların taşıdığı özgün Türk tekstil kültüründen diğer bir detay.

Oyuncu Nil Keser, mimar-tasarımcı Aylin Çınarlı Duna ve tekstil uzmanı Charlotte Hegewalk’un yer aldığı Tuğberk Acar’ın çektiği lookbook fotoğrafları ise özel ve tarihi bir mekanda, Abdülmecid Efendi Köşkü’nde çekildi. 1800’lerin sonunda İstanbul’un efsanevi mimarı Alexander Vallaury tarafından, Mısır Hidivi İsmail Paşa için yapılan köşk, sonradan sanatsever Sultan II. Abdülmecid’e tahsis edilmişti. Çini ve hat sanatıyla süslü duvarlarıyla günümüzde çağdaş sanat sergilerine ev sahipliği yapan Abdülmecid Efendi Köşkü, zanaat ve modern zevki kutlayan bu işbirliğini anlatmak için de ideal adres oldur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe