Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Green B Projesiyle hazır giyim sektöründe sürdürülebilirlik

DNA’sını çevre ve insan duyarlılığı üzerine oluşturan Benetton, sürdürülebilirlik adına yaptığı tüm çalışmalarını bir araya getirdiği Green ...

Green B Projesiyle hazır giyim sektöründe sürdürülebilirlik

DNA’sını çevre ve insan duyarlılığı üzerine oluşturan Benetton, sürdürülebilirlik adına yaptığı tüm çalışmalarını bir araya getirdiği Green B projesiyle, geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor. Hazır giyim sektörünün doğaya verdiği zararları en aza indirgemeyi hedefleyen Benetton’un sürdürülebilirlik çalışmaları üretim aşamasından çalışanların sürdürülebilirlik duyarlılığına, ekolojik mağazaların hayata geçirilmesinden, lojistik ve satış aşamalarına kadar uzanıyor.

United Colors of Benetton, bir moda markasından daha fazlası olma misyonuyla başlattığı sürdürülebilirlik çalışmalarıyla hazır giyim sektörünün sosyal ve çevresel duyarlılık öncüsü olmaya devam ediyor. Uzun bir tarihe dayanan çevresel duyarlılığını gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle devam ettiren Benetton, dünya çapında yürüttüğü Green B projesiyle üretimden, satış kanallarına kadar ulaşan tüm aşamalarında sürdürülebilirlik koşullarını esas alıyor. 

Tekstil sektörünün çevre üzerindeki etkilerin azaltılması, ürünlerin ve mağazaların büyük oranda sürdürülebilir kılınması ve bütün tedarik zincirinin dikkatlice izlenmesi gibi bir dizi eylemi hayata geçiren Benetton, üretimlerinde doğal, geri dönüştürülmüş, rejenere ve sürdürülebilirlik alanında global makamlarca onaylanmış malzemeleri kullanıyor. 

Pamuk sürdürülebilirliğine adanmış, dünyanın en büyük girişim programı olan İyi Pamuk Girişimi’nin (BCI’nın); 2017’den beri üyesi olan Benetton, 2025'e kadar koleksiyonlarının organik, geri dönüştürülmüş ve yalnızca %100 sürdürülebilir pamuk içermesini hedefliyor. 

Bugün koleksiyonlarında; organik, sürdürülebilir ve geri dönüştürülmüş pamuk, saf keten ve sürdürülebilir viskoz kullanan Benetton, yün kumaş alanında global anlamda yetkili merci olan Woolmark tarafından onanan üstün kalitede yün malzemeleri, sertifikalı kuş tüyü ve geri dönüştürülmüş iç dolgu kullanımlarıyla da sürdürülebilirlik çalışmalarını üretimin her aşamasına taşıyor. 

Satış kanallarında kullandığı çevre dostu ambalajlarıyla naylon ve plastik kullanımının azaltılmasını destekleyen Benetton, kendi çatısı altında uyguladığı bu çalışmaları tedarikçilerine de yansıtıyor. Kurallar, denetimler ve şeffaflık esaslarına dayanan tedarikçi anlaşmaları kapsamında tüm Benetton tedarikçileri de markanın çevre ve toplumsal adalet konularındaki taahhüdünü benimsiyor.

En büyük sürdürülebilir üretim birliği olan ve üyelerinin moda, ayakkabı ve tekstil markalarının olduğu Sürdürülebilir Giyim Koalisyonu'nun (SAC’ın) 2017'den beri üyesi olan Benetton, iki yıl üst üste olmak üzere 2020'de Moda Şeffaflık Endeksi'nin raporu tarafından onaylanan, tedarik zincirleri ile toplumsal ve çevresel etkileri üzerine güvenilir bilgiler yaymaya en çok adanmış giyim markası ve perakendecilerinden biri olarak biliniyor. Ayrıca endeks içinde analiz edilen kategoriler arasında %73 izlenebilirlik skoruyla büyük bir başarı elde eden Benetton, dünya sıralamasında da dördüncü sırada yer alıyor.

Daha az atık, enerji tüketimi ve zararlı kimyasal ilkeleriyle sektörün çevresel etkilerini azaltma yolunda önemli adımlar atan Benetton, moda dünyasının Detoks lideri rolünü de üstleniyor. Greenpeace "Hedef Sıfır: Giyim Sektöründe Detoksun 7 Yılı" adlı son raporunda; üretim süreçlerinde çevreyi kirleten kimyasalların kullanımına son verilmesine yönelik değişimi yönlendiren dört moda şirketi arasına gösterilen Benetton, gördüğü takdiri gelecek sürdürülebilirlik yatırımlarına teşvik olarak değerlendiriyor.

Yeşil kampüs hareketiyle çalışanlarının da sürdürülebilirlik çalışmalarına katılımını destekleyen Benetton, %100 yenilenebilir enerjiyle çalışan Benetton Group kampüsünde plastik kullanımı kaldırırarak, kahve makineleri için cam şişeler ve biyolojik olarak tamamen geri dönüştürülebilen malzemeler kullanıyor. 

Sürdürülebilir mağazalar projeleriyle de her 10 mağazasından 7’sinde onaylanmış yenilenebilir elektrik kullanan Benetton, dağıtım ağının enerji verimliliğini de artırmaya yönelik adımlar atıyor. LED ampul ve yüksek verimli klima kullanımlarıyla, yeni mağazalarında büyük ölçüde doğal malzeme ve ekolojik kaplama kullanan Benetton, ürünlerin tedarikçi ve mağazalara ulaşımı sırasında yaşanan karbon salınımını azaltmak üzerine de çalışmalar gerçekleştiriyor. Hava taşımacılığını azaltarak daha az kirletici olan tren ve kara yolu taşımacılığını artıran Benetton, palet kullanımına son vererek araçlarda paketlerin depolanmasını optimize ederken, karbon salınımını sıfırlayamamasının verdiği sorumluluk duygusuyla hayata geçirdiği Benetton Orman Projesiyle de yaklaşık 254.000 kilogram CO2 salınımını telafi ederek şirket faaliyetlerinin yol açtığı çevresel etkileri dengeliyor.

Sürdürülebilirliği tüm DNA’sına işleyen Benetton, uzun bir geçmişe dayanan duyarlılık ve farkındalık kimliğini çevre çalışmalarına yönlendirerek gelecek nesillere marka logosundaki gibi canlı ve yeşil bir dünya bırakmayı hedefliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi