Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Doğru Egzersizle Spor Yapın

Yaptığınız egzersiz kilonuza ve yaşınıza uygun olabilir ama kas ve bağ dokunuza uygun mu? Kas ve bağ dokunuza uygun olmayan egzersizler vü...

Yaptığınız egzersiz kilonuza ve yaşınıza uygun olabilir ama kas ve bağ dokunuza uygun mu? Kas ve bağ dokunuza uygun olmayan egzersizler vücudunuzda yaygın ağrılara sebep olabilir.

Türkiye Proloterapi ve Ağrı Merkezi Klinik Direktörü Uzm. Dr. İlker Solmaz, sağlıklı yaşamın kaynağının doğru hareket ve egzersiz olduğuna dikkat çekerek, doğru hareketin ağırlığa göre değil, kaslara göre yapılması gerektiğini vurguluyor. Dr. Solmaz, “Kişinin vücuduna ve kaslarına göre ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve bu bilgiler ışığında, doğru egzersizin yapılması, yaşlılık ve hareketsizliğe bağlı yıpranmayı azalttığı gibi kalp ve damar sistemi fonksiyonlarını da geliştiriyor. Kişinin kas ve bağ dokusuna uygun olmayan egzersiz programları, bir çok hastalıkta iyileşmeyi yavaşlattığını gibi vücut mekaniğini de bozabiliyor” diyor.

Doku hasarlarında egzersiz çok önemli

Türkiye Proloterapi ve Ağrı Merkezi Klinik Direktörü Uzm. Dr. İlker Solmaz, Proloterapi yöntemi ile vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasının aktive edildiğini, iyileştirme mekanizmasıyla beraber bölgede yeni bir doku oluşturulduğunu söylüyor. Bu uygulamaya açıklık getiren Dr. Solmaz; özel dokularda bulunan bağlara enjekte edilen solüsyon sayesinde mikropsuz iltihap oluşturulduğunu, tamirci hücrelerin iltihabı yok etmek için çalıştığını, bunun sonucunda o bölgede sağlam bir dokunun oluştuğunu ifade ediyor. 

Proloterapi Türkiye ekibinden Fizyoterapist Natali Helen Kazan’ın yaptığı açıklamaya göre ise “Oluşmakta olan dokunun düzgün şekillenmesi ve gerekli uzunluğu kazanması için sadece kas germesi değil, ligamentlere (bağlara) yönelik de germe yapmak şarttır. İyileşmenin ilerleyen safhalarında da kuvvetli dengeleyici egzersizlere geçiş yapılıyor. Proloterapide doğru zamanda doğru egzersizin hastaya doğru teknikle verilmesi iyileşme için çok büyük önem taşımaktadır” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi