Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Deri Sektöründen Gençlere Büyük Yatırım

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği ve Deri Tanıtım Grubu önderliğinde genç deri tasarımcılarına yönelik ‘Detay’ Deri Ür...

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği ve Deri Tanıtım Grubu önderliğinde genç deri tasarımcılarına yönelik ‘Detay’ Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nın bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Deri konfeksiyon, ayakkabı ve saraciye olarak 3 kategoride gerçekleşecek olan yarışma iki elemeyi tamamladı.

Türkiye’deki genç tasarımcılara hayal ettiklerini gerçekleştirmek için önemli bir fırsat sunan ‘Detay’ yarışması, Türk deri sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesi, gençlerin sektöre hızla kazandırılması ve özgün tasarımların teşvik edilmesi amacıyla düzenleniyor. Finale kalan 6 tasarımcının, dörder adet kombiniyle yarışacağı final defilesi, 16 Aralık 2014 tarihinde Four Seasons Hotel Bosphorus‘da gerçekleşecek.

Finalistleri Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ile kariyerlerini yönlendirecek önemli ödüller bekliyor. Her bir kategoriden dereceye giren tasarımcılar moda tasarım alanında, Avrupa’da istediği okulda eğitim görmesi için desteklenecek.

Karaca: Türkiye’nin Pazar Çeşitliliği, Tasarımda Global Rekabet için Önemli
İDMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güven Karaca, “Türk deri sektörünün dünya ile rekabet i için tasarım anlamında elimizde olan değerleri kendi insanımızla fırsata çevirmek, bunun için genç arkadaşlarımıza eğitimlerinde ve kişisel gelişimlerinde destek olmak adına Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması projesini çok önemsiyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin coğrafi konumu açısından Avrupa’ya yakınlığı ve pazar çeşitliliğinin olmasının deri sektöründe ihracat rakamlarındaki artışı da beraberinde getirdiğini belirten Karaca,Türk deri sektörünün markalaşma adına elinde bulundurduğu en büyük fırsatın pazar çeşitliliğine sahip olmasını ve tasarımın global rekabet için bu anlamda oldukça önem taşıdığını da vurguladı.

Deri ve deri ürünleri sektörünün kendine has en önemli özelliği hammaddesinden kaynaklanan nedenlerle üretimin ve tasarımın her aşamasında uzmanlık ve beceri gerektirdiğini söyleyen Karaca, sektörde ihtiyaç duydukları yeni tasarımcı adaylarından aradıkları nitelikleri anlattı.

Karaca,’Tasarımcının yaratıcılık düzeyi, tasarımın özgün ve yenilikçi oluşu, tasarımların uygulama tekniklerinin geliştirilebilirliği ve uygulanabilirliği, malzeme seçimleri ve malzeme tasarım uyumu çok önemli. Ayrıca tasarımlarda katma değeri arttırıcı ve teknik özelliklerini geliştirici özellik de arıyoruz. Bunun dışında belirledikleri tema çerçevesinde bir koleksiyon bütünlüğü arıyoruz ancak en önemli kriterlerden biri kendilerini istedikleri gibi ve kendilerine ve tasarımlarına güvenir şekilde sunmalarıdır.’ dedi.

İhracattaki düşüsü ABD’ye yaptığımız satışları artırmakla kapattık
İDMİB Başkan Yardımcısı Güven Karaca, deri sektörü ile ilgili değerlendirmesinde Ukrayna'daki kriz ve Ortadoğu'daki gelişmelerden dolayı yıla moralsiz başladığını, önemli pazarlarından Ukrayna, Suriye ve Irak'a yapılan ihracattaki düşüşün sektörü derinden etkilediğini ifade etti. Sektörün çok dinamik olduğunu belirten Karaca, "Bu ülkelerdeki açıkları Avrupa, ABD'ye yaptığımız satışları artırmakla kapattık. Hatta bu yılı, bir miktar ihracat artışıyla kapatacağız" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe