Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Doğa ile bütünleşmek isteyen şehirli kadının hikayes

Koleksiyonlarını sıradışı, güçlü, çevreye duyarlı ve rafine kadınlar için tasarlayan moda tasarımcısı TUBA ERGIN, İlkbahar Yaz koleksiyo...


Koleksiyonlarını sıradışı, güçlü, çevreye duyarlı ve rafine kadınlar için tasarlayan moda tasarımcısı TUBA ERGIN, İlkbahar Yaz koleksiyonunda metropol ritminden uzaklaşıp, iç dengesi ve sağlığını doğa ile bütünleşerek bulmak isteyen şehirli kadının hikayesini anlatıyor.

Meksika'nin Yukatan yarımadasındaki kireçtaşı dokusu, "Cenote' adı verilen kutsal olarak bilinen mağara lagünleri ve muhteşem doğa güzelliği koleksiyonun çıkış noktasını oluşturuyor.


Doğal elyafları, uçuşan yumuşak akışkan kumaşları, konforlu güncel formları ve ilgi çekici "Maya" motifleri ile eski bir Türk değeri olan ve yüzde yüz organik yöntemlerle pamuktan, el tezgahlarinda dokunan "Şile"bezleri, Orta Amerika filtresinden geçerek taze ve modern bir yorumla 2016 yaz koleksiyonun vazgeçilmez parçaları haline geliyor.

Pamuk oldugu kadar keten ve ipek gibi iplikler de Şile'deki el tezgahlarında dokunup farklı tutarlılıkta koleksiyonun ana kumaşlarına dönüşüyor.

Doğa ile zaman icerisinde bütünleşmiş harabelerden esinlenen baskılarda eskitme varak ve çatlak görünümler, rölyef uygulamalar, sepet örgü ince deriler, hasır detaylar, ham pamuk iplik saçakları, yüzey doku oyunları ve pilise detaylarına rastlıyoruz.

Çift taraflı giyilebilen Şile bezi lamineli ince eskitme süet ve deriden kimonolar, geniş paça rahat erkek pantalon formları, plise salvarlar, blazerlar, uçusan gömlekler, üst üste bağlanarak oluşturulmuş katmerler, yeni tanrıça elbiseleri koleksiyonun vazgecilmezleri.

Renk paleti ham keten gibi elyaflardan, eskitme metallerden, güneşte solmuş mercan ve pembe tonlarından, indigo ve mint gibi akuatik renklerden, lila ve ekru gibi yumuşak pastel ve rahatlatıcı renklerden oluşuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe