Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Işık ve Doğanın Sihri; Cartier Magicien

Tasarım, ışık ve doğanın gerçeğinin sihriyle şekillenen yeni mücevher koleksiyonu Cartier Magicien, tasarımlara hayat veren elmaslar, zümrüt...

Tasarım, ışık ve doğanın gerçeğinin sihriyle şekillenen yeni mücevher koleksiyonu Cartier Magicien, tasarımlara hayat veren elmaslar, zümrütler, rubelitler, beriller, mavi ve yeşil safirlerle bizi görünenin ötesine davet ediyor. Cartier, yeni koleksiyonuyla mücevher işçiliğinin sihrini paylaşıyor.

Cartier Magicien veya sadece taşların sihirli dansı. Cartier’nin ihtişamlı taşları ve değerli materyalleri virtüöz tasarımlarına dönüştürdüğü bir dünyaya uzanan yol, gözleri kamaştırarak açılıyor. Sihir? O, bu mucizenin şekillenmesi, hayatın filizlenerek yükselmesi, Cartier Magicien’ın sunduğu yüksek işçilik sanatı.

Tasarımın sihri, ışığın sihri ve gerçeğin sihri olarak 3 konseptte tasarlanan Cartier Magicien, ‘özgürlük’, ‘ışıldayan ışıkların coşkusu’ ve ‘doğadan daha gerçek’ temalarını barındırıyor. Kıymetli elmaslarla kaplı minik geometrik tasarımlar, büyülü kolye üzerinde iç içe geçiyor ve tasarımın sihrinde tek bir dokunuşla kolyeye dönüşüyor. Bu kıvrımlar, mücevher atölyelerinde daha önce hiç görülmemiş bir teknik beceri ustalığıyla işleniyor. Bir sihirbazlık numarası gibi ya da belki de saf sihir. Kolyenin uzunluğu ve boyutları, yakınlaştıkça değişiyor, boyuna oturuyor ve serpiliyor. Çıkarılabilir bir safir, kolyenin ihtişamlı tacı üzerine veya çıkarıldığında bir yüzüğe takılabiliyor.

Yanıp sönen ışıkların coşkusunu barındıran ışığın sihrinde ise değerli taşlar ve kesimlerin bir araya gelmesiyle Cartier, çok canlı bir gücü kaynağında yakalıyor. Işık kırılmaları ve kırınımlar, sihirli bir alfabe gibi birlikte hiç bitmeyen bir yansıma oyunu oynuyorlar. Bu da Cartier’nin, elmasın el değmemiş prizmasının içinde her an renk dansı yapan ustalığının bir ifadesi. Bir karahindiba çiçeğinin hafifliği ve mükemmel yuvarlaklığından ilham alan Cartier, pembe elmaslarla yontulmuş iki küre yarattı ve içinde alev gibi yanan sarı elmasların parlak ışığı hiç sönmüyor.

Doğa, Cartier tasarımlarının her zaman ilham kaynağı olurken, Cartier Magicien’da doğadan daha gerçek formlar, gerçeğin sihri olarak karşımızda. Rubelit veya beril, elmas veya yakut, zümrüt, safir veya opal, Cartier çok sayıdaki bu değerli taşların orkestrasyonunu yaparak duyguları serbest bırakıyor. Cartier’nin gizemli sihri burada yatıyor ve yaşam ani bir sıçramayla görünür hale geliyor. Quetzal tasarımları için Cartier mitsel bir Aztek yaratığı olan ve yerle gök arasında köprü kuran kutsal tüylü yılandan esinlendi. Hatlarının akıcılığı ve elmaslarla döşenmiş ince halkaların yumuşaklığı, zarif ve hassas kuştüyü pulların yanında yerini alıyor. Siyah verniğin yükseltilen gölgeleri, yılan motifinin kıvrımlılığını çağrıştırıyor. Bu mitsel yılan formu,kulağın kenarına sarılarak, bu olağanüstü ve yenilikçi mücevher parçasını şaşırtıcı bir son dokunuşla tamamlıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi