Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

FA Model Ajansı

FA Model Ajansı ; İki arkadaş tarafından Türkiye’de kurulmuş olan ve yakın zamanda Kiev’de açtıkları şubeleriyle işlerini yurtdışına da ta...


FA Model Ajansı; İki arkadaş tarafından Türkiye’de kurulmuş olan ve yakın zamanda Kiev’de açtıkları şubeleriyle işlerini yurtdışına da taşımayı amaçlayan uluslararası bir ajanstır. Ajans yetkilileri, uluslararası partnerleriyle sıkı ilişkiler içinde olduklarını belirterek “bu nedenle istenen tipte ve talep edilen ürüne uygun her özellikte model bulabildiklerini” söylüyorlar. Hedeflerinin, Türkiye model piyasasına yabancı modeller sağlamanın yanı sıra Türk modelleri de farklı ülkelerde bulunan partner ajansları sayesinde uluslararası piyasada tanıtmak ve yurtdışı modellik işlerinde yer edinmelerini sağlamak olduğunun özellikle altını çiziyorlar.

Ajansın en önemli özelliklerini sorduğumuzda;

Ajansın çekim organizasyonu ve model seçimleriyle ilgili yöneticisi İlker beyin sözleriyle;

“Türkiye model piyasasını özellikle yabancı modeller nomine etmiş durumda, bu nedenle bizler de hem bu piyasaya uyum sağlarken, hem de Türk modelleri uluslararası piyasaya da duyurmak ve bu anlamda ülkemizi yurtdışında temsil eden lider model ajansı olmak hedefindeyiz.”

Yabancı modelleri Türkiye’de işlere yerleştirmek mi, yoksa Türk modelleri yurtdışı işlere yerleştirmek mi daha kolay diye sorulduğunda ise aldığımız yanıt şu şekilde oluyor;

“Yurtdışındaki modeller vücut yapısı olarak ülkemiz insanından daha uygunlar ancak sadece bu değil. Yabancı modeller, modelliği iş olarak benimseyip, kariyer amaçlı çalışıyorlar ve genellikle eğitim almış veya bu işi hali hazırda yaparak tecrübe kazanmış oluyorlar ve, diğer konu ise, iş bazında istedikleri ücretler oldukça makul ve tutarlı. Buna karşın Türkiye’de aynı özellikleri sağlayacak model bulmak çok zor. Hala ülkemizde modellik – magazinde spekülasyonlardan dolayı – hafif meşrep bir iş sayılırken, genelde başvurular kariyerden çok para kazanma eğilimiyle ek iş olarak yapmayı amaçlıyorlar, bu nedenle yüzünün gözükmemesi adı altında her çekimi yapabileceğini iddia eden yüzlerce aday var. Modellik özünde bu olmadığından, birçok kişinin bu tarz yaklaşımı hem bizleri üzüyor, hem de bu adaylardan birçoğunun ücret peşinde koşarken talihsiz ve ahlaksız tekliflere maruz kalmaları modellik camiasını lekeliyor. Şahsım ve ajansım adına izlediğim yol, başvuru yapan adayların öncelikle görsel uygunlukları ve talepleri olsa da bunu neden yapmak istediğini her adaya soruyorum. Hiç tecrübesi olmadan binlerce lira isteyen adaylardan, neredeyse yüzüm gözükmeden her işi yaparım diyen adaylara kadar bir sürü başvuru alıyoruz. Burada önemli olan başvuru yapan adayı net olarak aydınlatmak ve hala uygun olduğunu düşünüyorsa birlikte çalışmaktır. Biz ajans olarak aynı çatı altında bir aile gibi gerek yabancı modellerle, gerekse Türk modellerle dürüst ve ahlaklı bir yol izlemeyi prensip ediniyoruz. Bu kapsamda sadece başvurularda değil müşteri kimliğindeki kötü niyetli kişileri de çalışmadan önce ince eleyip sık dokuyoruz.”

Ajansınıza başvuruları nasıl alıyorsunuz?

“Adaylar, ajansımıza online olarak internet sitemiz üzerindeki başvuru formundan, sosyal mecralar üzerinden iletişime geçerek, Whatsapp veya Viber gibi uygulamalar üzerinden veya fiziki olarak form doldurarak başvuruları alıyoruz. Eksik veya yetersiz gelen bilgiler için adayla irtibat kurulabiliyor. Tüm bilgiler düzgün bir değerlendirme yapacak hale geldiğinde, benim başında olduğum 3 kişilik grubumuz tarafından incelenerek uygun bir aday olup olmadığı değerlendiriliyor. Uygun adaylar sadece bir sefere mahsuben deneme çekimlerine çağrılıyor. Deneme çekimi hem aday, hem bizim için ücretsiz oluyor. Burada, hem adayın bizi tanıması, güvenmesi ve yerimizi görmesi ve de ilk kez katılacakların o atmosferi soluyabilmesi olmakla birlikte bizim tarafımızdan da adayın iş ahlakı, fiziksel uygunluğu, kamera önü tavırları ve algısını test etmek anlamına geliyor. Genelde adaylar zaman kaybı olarak görse de adayların model kataloğumuzda ve websitemizde yayınlanacak teklif hakkı bizde olan görselleri bu aşamada oluşturuluyor. Test çekimlerine müteakip uygun adaylarla sözleşme yapıldığı gibi görsel uygunluk sağlayan fakat model ışığı olmayan adaylar da arşivlenerek spot işlerde değerlendiriliyor.”

Satış pazarlama yöneticisi ve ajansın diğer sahibi seçkin bey’e ise piyasayı sorduk.

“Sektörümüz her ne kadar çok eğlenceli ve yoğun gözükse de aslında küçük bir sektör, bu sebepten, tabir-i yerindeyse, nehire attığınız ufacık taşın büyük dalgalara yol açması gibi bizde de bir sektör oyuncusu için en ufak iyi veya kötü spekülasyon çok büyük etkilere sebep oluyor.

Özellikle günümüz ülkemiz yapısı, kaçak çalışan yabancı modellere yapılan baskınlar, piyasalardaki satışların düşüşüne doğru orantılı azalan reklam ve çekim faaliyetlerindeki azalma direkt ve dolaylı olarak modellik sektörünü vurmaktadır. Ancak çalıştığımız ünlü firmalardan gelen talepler ve piyasadaki az da olsa model ihtiyacını karşılamaya devam ettiğimiz gibi yurtdışı partnerlerimizle yaptığımız çalışmalarla ayakta kalabilmekteyiz.

Sizler de, fiziğinize güveniyor ve model başvurusu yapmak istiyorsanız, FA Model Ajansı, sizin için de doğru yer olacaktır. Sahiplerinin sıcak davranışı ve kendilerine olan özgüvenleri bizlere de güven aşıladı. Gerek model olmak veya gerekse kataloglarınız için model temin etmek için doğru yerdesiniz.


Model Ajansı
Merkez : Tomtom mah. İstiklâl cad. No.189 K.2 D.3-120 Beyoğlu - İstanbul / Türkiye
Stüdyo : Asmalımescit mah. Yemenici Abdullatif sok No.9/6 Beyoğlu - İstanbul / Türkiye
Kiev : Horizon Park Business Center, 4 Mykoly Hrinchenkov Street 03680 Kiev / Ukraine


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe