Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Tekstil Ürünü Alırken Hem İyi Hissedin Hem de Doğayı İyileştirin

Küresel iklim değişikliği, ormanların azalması, kimyasal atıklar gibi sorunlar hemen hemen her sektörde olduğu gibi tekstilde de çevre dostu...

Küresel iklim değişikliği, ormanların azalması, kimyasal atıklar gibi sorunlar hemen hemen her sektörde olduğu gibi tekstilde de çevre dostu bir dönüşümü zorunlu kılıyor. 

Çevre bilinci arttıkça tüketiciler de kullandıkları tekstil ürününün doğaya kalıcı bir zarar verip vermediğini daha çok sorgulamaya başlıyor. Yüksek kaliteli botanik selüloz elyaf sektörünün amiral markası Lenzing, yenilenebilir doğal hammaddeden üretilen, çevre dostu üretim anlayışına sahip ve doğada çözünebilen elyaf tipleriyle tekstil ürünlerinin vazgeçilmezi olma yolunda ilerliyor.

Sürdürülebilir bir dünya ve gelecek için artık hem üreticilerin hem de tüketicilerin daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Çevre konusunda farkındalık arttıkça ne yediğini, ne kullandığını ya da ne giydiğini sorgulayan tüketiciler de artıyor. Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine yanıt vererek iş sürekliliğini sağlamak durumunda kalan markalar ise günümüzde tekstil sektörüne artı değer kazandıran çevre dostu üretimleri ve hammaddeleri daha çok benimsemeye başladılar. Elyaf da bu değer zincirinin önemli bir başlangıç halkası. Tekstil endüstrisi yılda 100 milyon ton elyaf üretiyor. Petrol kaynaklı elyaflar hem üretiminde kullanılan fazla enerji, hem de doğaya bıraktığı atıklar nedeniyle tartışma konusu olurken, doğal hammaddeden üretilen, doğada çözünebilen ve çevre dostu üretilen selülozik elyaflar, tekstil sektöründe yepyeni bir konseptle dönüşüm yaratıyor.

Her yıl yaklaşık 50 milyon ton giysi atılıyor

Evinizde ya da giyimde tercih ettiğiniz bir tekstil ürününün hikayesi aslında hammaddesinin tedariğine kadar geri gidiyor. Hammaddeden mağazaya uzanan süreç ise sürdürülebilirlik ve çevre açısından en önemli bölümü oluşturuyor. Kapalı döngü ve çevre dostu üretimi ile Avrupa Çevre Ödülü kazanan TENCEL™ markalı elyafların hammaddesi ise sürdürülebilir ormanlık alanlardan elde edilen, yenilenebilir bir hammadde olan ağaç… Hem toprakta hem de denizde çözünerek, hiç atık bırakmayan TENCEL™ Lyocell elyaflar doğanın döngüsüyle bütünleşerek, çevresel dengeyi korumaya yardımcı oluyor.Lenzing üretmiş olduğu TENCEL™ Lyocell elyaflarıyla tüketicilerin her anlamda kendisini “iyi hissetmesine” odaklanıyor.

Ayrıca Lenzing’in en yeni inovasyonlarından biri olan TENCEL™ x REFIBRA™ markalı lyocell elyaflar, kumaş kesim işlemlerinden arta kalan pamuklu kumaş artıklarından ve ağaç hammaddesinden elde edilen hamurdan üretiyor. Bu çevre dostu teknolojiyle, tekstil sektöründe döngüsel ekonomiye doğru ileri bir adım atılmış olunuyor. Satın aldığı tekstil ürünlerinde gerçekten doğal, çevre dostu veya geri dönüşümlü malzemeden yapılan elyaf olup olmadığını bilmek isteyen tüketicilere kendilerini iyi hissettiren bu elyaflar, bir çok markanın tekstil ürünlerinde de kullanılıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi