Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

​10 yıllık deneyimle “Yeniden Doğuş”

Türkiye’nin yükselen couture markası Sagaza’nın Madrid’den gelen baş tasarımcısı Zelia Kaçar sektördeki 10. yılını, hayatından klasik, asi v...

Türkiye’nin yükselen couture markası Sagaza’nın Madrid’den gelen baş tasarımcısı Zelia Kaçar sektördeki 10. yılını, hayatından klasik, asi ve romantik kesintileri yeniden tek bir yorumda birleştirdiği özel parçalardan oluşan yeni koleksiyonu “Reborn” ile taçlandırıyor.

Sagaza “Reborn” koleksiyonu, özünde özgürlük ile klasikler arasındaki tutku dolu geçişin hikayesini anlatıyor. Doğal ve kendiyle barışık, güçlü ve cazibeli kadınlara hitap eden koleksiyon, West Side Story filmdeki 1960’larda Natalie Wood’un Tony’e olan masum ve imkansız aşkından beslenip, Shakespeare’in 16. yüzyılda kaleme aldığı Romeo ve Juliet’in klasik ve ayakları yere basan, deneyimli dokunuşlarını da beraber resmediyor. Modernizm ile sokak modasının bir arada buluştuğu Sagaza Couture koleksiyonunda metal malzemelerin, tül ve şifonla buluşması, ters ve asimetrik volanlar, beyazdan pembemsi pudraya kadar uzanan açık tonlarla tasarlanan romantik asi kesimler; film şeridi gibi her kadının içindeki masum ve tutku ikilemi arasında bir bağ oluşturuyor.

Şeffaflığın yansıması uçuşan kumaşların kendini gösterdiği ve couture elbiselerle bütünleştiği “Reborn” koleksiyonunda kat kat inen, çok kabarık olmayan simetrik etekler, balık şeklinde transparan görünümlü tül, tüy ve dantel üzerine aplik ve swarovski taşlar, yan yana kıvrımlarla balen ve tarlatanla oluşturulan kabarık etekler, omzu açıkta bırakan düşük omuzlu yakalar, üç boyutlu ve çiçek desenli dantellerle kaplı modeller ön plana çıkıyor.

Kişiye özel ve iddialı couture tasarımıyla ön plana çıkan Sagaza’nın Kreatif Direktörü Zelia Kaçar; “2019 yılı benim sektördeki 10. yılım. Yeni koleksiyonumda kendi iç dünyama ve sahip olduklarıma dönüp, öz benliğimi sorguladım. 38 parçadan oluşan “Reborn” koleksiyonumda eskilerden gelen ve trendleri araştırmaya kadar yükselen eğitimimi, kendi stil ve tasarım kimliğimin modernizmle buluştuğu yol haritamı, kumaşlarla buluşturdum. Romantik, nostaljik ve hatıralar bırakacak, giyimi her zamana uygun, rahatça farklı kimliklere bürünebilen tasarımlar yarattım. Özünde sadelik hissi veren couture elbiselerle çabasız şıklık kavramından yola çıkarak, çöl festivallerinden ilham aldım.” diyerek yeni koleksiyonunu simgeleyen detaylardan bahsediyor.

Teni gösterecek gizli bir dekoltenin de olduğu feminen detaylarla bir araya gelen “Reborn” koleksiyonu, yıllarca uçmayı bekleyen ipek böceğinin kelebeğe dönüş evresini anlatıyor. Ten rengi, toprak ve koyu, cansız pembe tonların eşlik ettiği koleksiyonun doğal renkleri doğayla bütünleşiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi