Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Abiye Elbise Lekesi Nasıl Çıkar?

Herhangi bir davette, ya da düğünde elbisemizin lekelenmesi olayı hemen hemen hepimizin başına gelmiştir. Bu lekelerden bazıları kolay çıkab...

Abiye Elbise Lekesi Nasıl Çıkar?

Herhangi bir davette, ya da düğünde elbisemizin lekelenmesi olayı hemen hemen hepimizin başına gelmiştir. Bu lekelerden bazıları kolay çıkabildiği gibi bazıları da gerçekten çok uğraştırıcı olabiliyor. O yüzden bu olayın hepimizin başına gelebilme ihtimali çok yüksek olduğu için bu yazıda bazı leke çıkarma tekniklerinden bahsetmeye karar verdik. Ola ki abiye elbisenizde bir leke oluşursa, lekenin türüne göre bu taktikleri uygulayabilir ve böylece uğraşmadan çıkarabilirsiniz.


Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Özel günlerde, düğünler, kına gecelerinde ya da doğum günü partilerinde en sık karşılaşabileceğimiz leke türlerinden biri mum lekeleridir. Eğer elbisemiz üzerinde bir mum lekesi oluşmuş ise öncelikle bunun büyüklüğüne bakarak ona göre bir yöntem seçmeliyiz. Oluşan mum lekesi yoğun ve büyük ise, ilk etapta sıcakla temasından kaçınmalıyız. Buzluk ya da derin dondurucu gibi bir yerde bu lekeyi dondurup, donma işleminden sonra bu mum kalıntılarını hafifçe çitileyerek dökmemiz gerekiyor. Daha sonra kalan küçük lekeleri de abiye elbise üzerine örtü örterek bu örtü üzerine ütünün sıcaklığını verip eritip bu şekilde çıkarabiliriz.


Abiye Elbiseden Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ lekeleri en inatçı lekelerden biridir. Bu yüzden lekenin oluştuğu yer abiye elbise modellerinden biriyse yapmamız gereken ilk şey bu kısma tuz dökmek ve baş parmağımızla bastırarak tuzu lekeli yere iyice yedirmektir. Daha sonra lekenin bulunduğu yere bulaşık deterjanı dökebilir ve hafifçe çitileyebiliriz. Eve döndüğümüzde ise muhakkak çamaşır makinesinde yıkama talimatlarına uygun olarak elbisemizi yıkamalıyız.


Abiye Elbiseden Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Yine davet ve düğünlerde sıkça başımıza gelen bir olaydır bu. Eğer üzerimize şarap döküldüyse yapmamız gereken şey bunun kumaşa daha fazla işlemesine engel olmaktır. Bu yüzden eğer hemen yıkamamız mümkün değilse, lekenin bulunduğu bölgeyi sürekli nemli tutmalıyız. Lekenin kurumasına izin vermemeliyiz. Lekenin olduğu kısmı çitilememeliyiz çünkü bu şarap lekesinin kumaşın içine daha fazla işlemesine neden olabilir. Eve gelir gelmez normal bir çamaşır ya da bulaşık deterjanı ile önce lekenin üzerine ön işlem uygulayın ve hemen arkasından makinede uygun sıcaklıkta yıkayın.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe