Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Pandemi, Moda ve Maskeler

Yazan : Ayla Arslan https://www.instagram.com/aylarsln/ Covid-19’un DSÖ tarafından pandemi ilan edilmesi ile birlikte çoklu kıyamet senaryol...

Pandemi, Moda ve Maskeler

Yazan : Ayla Arslan

https://www.instagram.com/aylarsln/


Covid-19’un DSÖ tarafından pandemi ilan edilmesi ile birlikte çoklu kıyamet senaryoları da üretilmeye baÅŸlandı. KiÅŸiler evlere kapandı. KiÅŸiler bütçelerinin büyük bölümünü gıda ve hijyen ürünlerine yöneltti. Bu süreçte insanlar yeni bir kaban, denim ya da yeni giysi için para biriktirmek yerine pijama, terlik, eÅŸofman altı gibi ürünlere yöneldi. Virüs bulaÅŸmasının önlenmesi, yaygınlaÅŸmasının engellenmesi için maske zorunluluk haline geldi ve modacılar enerjisini bu alana kaydırdı. Moda her zaman dünyada olup bitenden ilham almıştır.

 

“Maskeler bir moda aksesuarı deÄŸil, ancak yüzümüzde çok yer kaplıyorlar, bu nedenle insanların estetik olarak hoÅŸ olanları aramaları ÅŸaşırtıcı deÄŸil”. Vogue

 

Maske kullanımı covid-19 salgını ile birlikte hayatımıza zorunluluk olarak girmiÅŸ olsa da podyumlarda boy göstermesi 2020 öncesine dayanmakta ve 2014 yılında Givenchy’nin bahar koleksiyonunda kendisine yer bulmuÅŸtu. Bugün maske bir zorunluluk. Kaldı ki covid-19 virüsünün kaç kez mutasyona uÄŸrayacağı ya da aşıların ne derecede etkili olacağı çok fazla belli deÄŸilken, bizler yeni normalleÅŸme sürecinde bu maskeleri kullanmaya devam edeceÄŸiz. Bunun en büyük göstergesi Lacoste, Gucci, GAP, Adidas ve Ä°ÅŸbir gibi devlerin maske üretmesi… Modacılar aynı zamanda maskelerin aksesuar olarak algılanması saÄŸlamak için büyük uÄŸraÅŸ vermekteler. Bu uÄŸraÅŸlar neticesinde ortaya birbirinden şık maskeler çıktı.


Maskelerin modaya etkisi ne oldu? Neler deÄŸiÅŸti?

Pandeminin ülkemizde görülmesiyle herkes maske kullanmaya başladı. Hatta bir ara maske bulunamaz oldu. O dönemlerde cerrahi maske, n95 gibi maskeler oldukça popülerdi. Pandeminin bitmemesi ve vaka sayılarındaki artışla birlikte moda sektörü de kendisini yeniledi. Maskeleri kıyafetler ile birleştirmenin yolunu buldu. Renkli, farklı desenlerde her kıyafete uyabilecek ya da stile uygun maskeler üretmeye başladılar. Hatta simlisi, taşlısı, mesaj verini, ya da kişiselleştirilebilir olanları bile var. Maskeyi aksesuar olarak pazarlamaya başladılar.


Bireyleri maske takmaya teÅŸvik etmede modanın katkı saÄŸlayacağını vurgulayan Valerie Steele, “günlük hayatta maske takmak UzakdoÄŸu Asya ülkelerinde kabul edilebilir bir durum olsa da batı ülkelerinin çoÄŸunda insanlar maske takmaya alışık deÄŸil. O yüzden bu dönemde moda maskeleri çeÅŸitlendirmek için yararlı ve medeni bir bakış açısı oluÅŸturabilir.” demektedir.


Maskeler artık modanın merkezinde. Beyaz ve yeÅŸil maskelerin yerini bütünlük saÄŸlayan aynı zamanda koruma saÄŸlayan güzel maskelerle…

 

Zorunlu olarak hayatımıza giren maskeler, beğeniye göre kişiselleşiyor. Salgın döneminde sıradan cerrahi maskelerden takmak yerine tarzını yansıtmaya devam etmek isteyenler de olunca, çok sayıda marka her şeyi bırakıp farklı maske modelleri tasarlamaya başladı. Simlisinden taşlısına, süper kahramanlı olanlarından nakış işlemelisine, her bütçeye uygun olan maskeler mevcut. Bize düşen maskeyi giysinizin bir parçası haline getirmek


Piyasada kolaylıkla bulabileceğimiz maskelere bir göz atalım

Pandemi, Moda ve Maskeler

Ä°pek ve saten maskeler

Podyumlarda yüzü kapatmak gizemli hava oluşturmak için sık kullanılan yöntemlerden biridir. Genelde büyük olurlar. Yapılan araştırmalarda ipek maskelerin covid-19 karşı yüksek koruyucu olduğu saptanmıştır.

                    Nötr renklerde saten astarlı elbise ve parlak topuklu ayakkabı

                    Deri pantolon kabarık/puf kollu üst

                    Siyah saten elbise siyah saten maske

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Mücevherli maskeler

Mevcut maskelere mücevher ekleyebileceğiniz gibi markaların hazır maskelerini de satın alabilirsiniz.

                    Siyah tayt ve siyah elbise ile mükemmel görünüm

                    Işıltılı görünmek için ise uyumlu pullu elbise (disko)

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Deri maskeler

Özellikle bahar aylarında deri giysilerinizle şıklığınızı bütünlemek için satın alabilirsiniz.

                    Sonbahar trendlerinden ilham alınabilir. Deri elbise deri çizme

                    Çizme ve montlara uyum için siyah kahverengi ve bej tonlar

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Desenli veya monogramlı maskeler

Kıyafetinize uygun kumaştan kendi desenli maskenizi yapabileceğiniz gibi, tanınmış markaların monogramlı maskesini satın alabilirsiniz. Desenli ya da çiçekli maskeleri giysilerininiz aynı kumaşından seçmeniz ya da yapmanız tam bir bütünlük de oluşturacaktır.

                    Deri ceket, denim pantolon

                    Tek renk seçeneÄŸi ile yine monogramlı bot ile kombinlenebilir

                    Denim Maskeler

                    Denimden yapılan maskeler özellikle sonbahar aylarında sahip olunması gereken maskeler arasında. Denim hemen hemen her kıyafet ile güzel görünür. Kot pantolonunuza benzediÄŸi ve çoklu yıkama ihtimali olması nedeniyle tercihler arasında yer alabilir.

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Sanatsal maskeler

Bu tür maskeler hazır olarak alınabileceği gibi eğer çizim yeteneğine sahipseniz birkaç renkli kalem ile kendi sanatınızı maskeye yansıtabilirsiniz.

                    Blazer ceket ve tayt ile rahatlıkla kombinlenebilir

                    Çiçekli bir elbise ile rahatlıkla kullanılabilir

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Zincirli Maskeler

Moda her zaman bir yolunu bulur dedik ya, zincirli maskeler bunu doğrular nitelikte. Maskeye takılan uzun zincir sadece bir süsleme aracı değil aynı zamanda maskeyi takmadığınız zamanlarda maskenin boynunuzda kolaylıkla durmasını sağlayacaktır. Dahiyane bir fikir olduğunu düşünüyorum. Burada zincirinin çıkarılabil olması çok önemli.

                    Güzel bir elbise, güneÅŸ gözlüğü ile çok şık olacağından eminim

                    Kalın zincir ya da ince zincir seçenekleri ile kendi stilinizi oluÅŸturun

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Takım maskeler

                    Takımdan kast edilen baÅŸ bandı, maske ve fular üçlüsü olarak düşünülebilir. Aynı kumaÅŸtan imal edilmiÅŸ kafa bandı, maske ve fular güzel bir kombin ile şıklığınıza şıklık katacaktır.

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Hayvan Baskılı maskeler

                    Hayvan figürlü maskeler trend olmaya devam ediyor. Bu tür maskelerin sonbahar gibi mevsimlere daha uygun olduÄŸunu kazak gibi giysiler ile daha çok uyum saÄŸlayacağını düşünüyorum. Biraz vahÅŸi olmaktan zarar gelmez.

 

Pandemi, Moda ve Maskeler

Teknolojik Maskeler (Ledli) maskeler

                  Tasarımcıların sınır tanımadığı maskelerden biri de teknolojik ses ile de kontrol edilebilen ledli maskeler. APP ile akıllı telefonunuz ile uyumlu çalışan ve üzerine her türlü mesajı yazabileceÄŸiniz teknolojik maskeler. Cep telefonu uygulaması aracılığı ile istenen yazının maskeye ledler aracılığı ile yansıtılmasını saÄŸlıyor.

 

“Moda maske takmaya teÅŸvik edebilir. Her ne kadar moda tasarımcıları ve firmalar birbirinden şık, güzel görünümlü maskeler yapsalar da siz maske tercihi yaparken mutlaka saÄŸlık yönünü ilk özellik olarak deÄŸerlendirin“

 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi