Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Daha iyisini al, daha uzun süre giy

İnsan ve doğayı birbirinden ayrı düşünemeyiz. Çevreyi korurken aynı zamanda insan olmanın ne demek olduğunu keşfedebiliriz. Tabii ki seçimim...

Daha iyisini al, daha uzun süre giy
İnsan ve doğayı birbirinden ayrı düşünemeyiz. Çevreyi korurken aynı zamanda insan olmanın ne demek olduğunu keşfedebiliriz. Tabii ki seçimimiz bilinçli tüketim. Levi's®  da Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonlarının arkasındaki temayı bu çerçevede “Buy Better, Wear Longer” (Daha iyisini al, daha uzun süre giy) mottosuyla oluşturuyor.

Levi’s® son birkaç sezondur doğaya ve çevreye odaklanmış çalışmalarına bu sezon da aynı kararlılıkla devam edip sürdürürlebilirlik yatırımlarını genişletiyor. Hem kıyafetlerin üretim sürecini hem de bunun stile yansımasını doğanın bir kutlaması olarak kucaklıyor. İnsan olmanın ne anlama geldiğini, bireyselliğimizi ve yaratıcılığımızı ele alan bir koleksiyon olmasının dışında doğadan nasıl ilham alındığı ve doğaya karşı nasıl sorumlu olunduğu gibi soruların yanıtlarını da cevaplıyor. Bu sezonun konsepti olan Human Nature (İnsan Doğası), tamamen iyimserlik ve zanaat sevgisiyle ilgili. Her zaman olduğu gibi bu koleksiyon da, Levi's®’la hayatımızın her alanında; işte, okulda ya da son zamanlarda en çok vakit geçirdiğimiz ev ortamında, şık görünmenin mümkün olduğu gösteriliyor.

Bu sezon erkekler için her şey rahatlıkla ilgili. “So High Fit” koleksiyonu, 90’ların dokunuşuyla birlikte rahatlığı hem kalıplarla hem de stille yansıtmayı hedefliyor. Klasik Levi's® Orange Tab stillerinden ilham alan So High, hem 1990'larda popülerlik kazanan hem de 1970'lerin klasik stiline selam gönderen bir parça. Daha yüksek bir bele ve daha rahat bir kesime sahip. Hem Slim versiyonu hem de Bootcut versiyonu ile 70'lerin modern bir yorumu olarak karşımıza çıkıyor.

Stay Loose modellerinin genişlemesi erkek seçkisinin önemli başka bir parçası. Bu hem üst ve alt giyimde hem de Trucker ceketlerin daha bol ve salaş kesimlerinde görülüyor. Baskı desenleri, işlemeli yakaları ve havalı dokumalarla oluşturulan Camp Shirts’in yanı sıra 90'ların başında büyük bir ses uyandıran jarse dikişli kalın Stay Loose Cardigans da koleksiyonda bulunuyor. Bu iki parça da yeni So High Jean ile ya da geçen yıl satışı başlanan popüler fermuarlı jean’in daha geniş ve düz paçalı versiyonu olan 551™Z Authentic Straight Crop jean ile mükemmel bir uyum içinde.

Trucker koleksiyonu da yeni Sunset Trucker ile birlikte genişliyor. Bol ve geniş kesimiyle kontrast fitilli yakaya sahip Sunset Trucker, Levi's®’ın iş kıyafeti köklerinden esinlenip modern sokak stiline uyarlanarak hem süper rahat hem de süper havalı olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak koleksiyonda “Wear in/ Wear Out” (Evde giy, dışarıda giy) kategorisinden hem rahat hem cool yeni Levi's® XX Chino EZ var. Hem pantolon hem de şort formlarında mevcut olan EZ, evden çalışma durumunda gardırop probleminin bir cevabı haline geliyor. Bu eşofman altı geleneksel eşofmanların tam elastik beline sahip, klasik chino'nun yumuşak pamuklu kumaşından yapılmış bir parça.

“Daha iyisini al, daha uzun süre giy."

Bu sezon, daha sürdürülebilir üretim uygulamalarını teşvik etmek için hali hazırda uyguladığımız çabalarımıza devam ediyoruz. İddialı iklim ve su hareketlerini yöneterek Pamuklu Kenevir ve Organik Pamuk gibi materyal ve teknolojilere yatırım yapıyoruz. Water<Less® üretimini ölçeklendirerek Levi's® olarak, karbon ayak izimizi azaltmak ve daha çevre dostu bir giyim endüstrisi sunmaya yardımcı olmak hedeflerimiz arasında. Bir örnek vermek gerekirse, tüm Levi Strauss & Co. ürünlerinin %76'sı ve tüm Levi's® alt grup ürünleri ile Trucker Ceketlerinin %70'i artık bir dizi bitirme tekniği ve atık suların geri dönüştürülmesiyle inşa edilmiş Water<Less® teknolojimiz kullanılarak üretiliyor. 4 milyar litreden fazla su tasarrufu sağlayan ve piyasaya sürüldüklerinden bu yana yaklaşık 10 milyar litre suyun geri dönüştürülmesiyle sonuçlanan yönergeler sürdürülebilirlik politikamızla uyum içinde. Bu yenilikler, giyim endüstrisini su tasarrufu uygulamalarını benimsemeye teşvik etmek amacıyla erişime açık kaynak olarak paylaşılıyor.

Levi's® ürünleri dayanıklı ve zamana karşı koyabilecek şekilde tasarlanmıştır. Satın alın, giyin ve yıllar boyunca sevin. Herhangi bir Levi's® jean pantolonunuzun veya Trucker'ınızın tamire ihtiyacı olursa, dikiş, yama ve hatta yeni bir şeye dönüştürülmek üzere bir Levi's Talior Shop’a getirebilirsiniz.

İster en sevdiğin Levi's® jean sonsuza kadar seninle olsun, ister başkasına devrederek ona ikinci bir hayat ver. Levi's®, tüketicilerin atıkları azaltmasına ve jean’lerin ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor. “Sizinle birlikte yaşamış jean’leriniz olduğunda veya ikinci el jean pantolonlar için tasarrufa gittiğinizde farkı bir deneyim yaşarsınız. Levi's® dayanaklıdır ve değerini uzun süre korur.” diyen Ürün İnovasyonu Başkan Yardımcısı Paul Dillinger sözlerine şu şekilde devam ediyor; “Kaliteye yatırım yapıp kalıcı değerler tasarlayarak, müşterilerimize hem fiziksel hem de duygusal dayanıklılığı sunmayı hedefliyoruz.”

Moda üretiminin ve tüketiminin sürdürülemez seviyelere ulaştığının farkındayız: 2000-2020 yılları arasında global giyim tüketimi iki katına çıktı. Gardıroplarımızda çok fazla parça var ama her giysiyi daha az giyiyoruz. Giysileri elden çıkarma konusunda çok hızlıyız, kıyafetleri neredeyse 15 yıl önce yaptığımızın yarısı kadar dolabımızda saklıyoruz. Bu nedenle sorumluluk bilinciyle yaklaşarak, "Daha iyisini al, daha uzun süre giy” çağrısı yapmak için bir araya geliyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi