Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Fashion Week Istanbul; “Modayı sanatla buluşturduk”

Türkiye’nin uluslararası çaptaki en önemli organizasyonlarından biri olan ve 12-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Fashion Week Istanbul, ilk ...

Fashion Week Istanbul; “Modayı Sanatla Buluşturduk”


Türkiye’nin uluslararası çaptaki en önemli organizasyonlarından biri olan ve 12-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Fashion Week Istanbul, ilk gününü tamamladı. Bu yıl üçüncü kez konuklarını dijital olarak ağırlayan moda haftası, 38 tasarımcının koleksiyonunu 29 moda şovuyla fashionweek.istanbul adresinde tanıttı.

İstanbul'un evrensel ve birleştirici yönünden ilham alarak çok sesli bir atmosfer sunan, 15 Ekim tarihine kadar sürecek olan Fashion Week Istanbul'un açılış konuşmasını yapan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, bu yıl dünyada ilk kez denenen hibrit bir modeli uyguladıklarına dikkat çekti. Fashion Week Istanbul’un İHKİB'in Türkiye'ye kazandırdığı bir dünya markası olduğunun altını çizen Mustafa Gültepe, hibrit model için: “Moda, yenilik ve sürekli değişim demek. Biz de her sezon moda haftamızı yeniliyor ve değiştiriyoruz. Modacılarımızın tasarımlarını farklı şekillerde küresel vitrine çıkarıyoruz” dedi. 

“Modayı Sanatla Buluşturduk”

Modanın farklı disiplinlerden etkilenirken aynı zamanda onları etkilediğine dikkat çeken İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, tüm bu disiplinlerden yola çıkarak bu yıl Fashion Week Istanbul presents Istanbul State of Mind sergisine imza attıklarını belirtti: “Sergi Türkiye’de ilk kez uygulanan bir çalışma. Bu özgün sergide resimden tiyatroya, fotoğraftan edebiyata kadar pek çok yaratıcı disiplini moda tasarımlarımızla bir araya getirdik. Bir başka ifade ile modayı sanatla buluşturduk.” Türkiye hazır giyim ve moda sektörünün özellikle tedarik zincirlerinde büyük bir değişim yaşadığı bu dönemde Fashion Week Istanbul’a özel bir önem verdiklerini vurgulayan Mustafa Gültepe, “Sektör olarak bu kritik süreçte dünyaya farkımızı çok daha iyi anlatmalıyız. Global tanıtım faaliyetlerimize ağırlık vermek durumundayız. İHKİB olarak bu alanda pek çok projemiz var. Özellikle hazır giyim ve moda sektörünü kapsayan, Fashion Week Istanbul’un omurgasını oluşturan global tanıtım projesini çok önemsiyoruz” dedi. 

İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, sektörün global tanıtım kampanyası kapsamında uluslararası yayınlar ve influencerlarla iş birliği yaptığının da altını çizdi. Dünyanın saygın moda yayınlarının temsilcileri ve trendlere yön veren influencerları etkinlik kapsamında İstanbul’da ağırladıklarını belirten Gültepe, Fashion Week Istanbul tanıtım filminin de uluslararası moda mecralarında yayımlanmaya devam ettiğini anlattı. 

“Dünyayla rekabet edebilmek için katma değerli ihracat yapmalıyız”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ise geçtiğimiz yıl 17 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün bu dönemde hızlıca toparlanmaya başladığının altını çizdi. Sektörün en çok ihracat yaptığı 10 ülkenin 7’sinin Avrupa’da olduğunu belirten Gülle, “Bu anlamda modanın önemli kentleri ile sürekli iç içe olarak birlikte gelişme imkanına sahibiz. Asırlardır sayısız medeniyete başkentlik yapmış İstanbul'umuz farklı stilleri ve yenilikçi tasarımları bir araya getirerek modanın da başkenti olarak öne çıkıyor” dedi. Türkiye ekonomisinin gelişip büyümesinin ve dünya ile rekabet edebilir olmasının yolunun katma değerli ihracattan geçtiğini anlatan Gülle, markalaşma konusunda da son yıllarda bir ivme yakalandığını vurguladı.

Fashion Week Istanbul; “Modayı Sanatla Buluşturduk”


Özgün, Fark Yaratan Tasarımlar ve Yaratıcı Şovlar 

Bu yıl üçüncü kez dijital olarak gerçekleştirilen Fashion Week Istanbul, sezona New Gen by İMA defilesi ile başlarken, Mehmet Emiroğlu, Selen Akyüz, Y Plus By Yakup Biçer, Arzu Kaprol, TAGG, Dilek Hanif ve DICE KAYEK koleksiyonları da gün boyunca modanın görsel sanatlarla buluştuğu kısa filmlerle karşımıza çıktı. 

Fashion Week Istanbul ilk gününde podyumu, İstanbul Moda Akademisi tasarımcılarından oluşan “New Gen by İMA” defilesiyle açtı. Defilede Berfin Özgür, Ercan Tenekecioğlu, Lidya Zenginel, Mirey Demirci, Nadin Altıparmak, Nazlıcan Türker, Öykü Ece Uza ve Şeyma Hamamcı’dan oluşan 8 genç tasarımcının koleksiyonları tanıtıldı. 

İkinci şova ev sahipliği yapan Mehmet Emiroğlu ise ilhamını ailesinden alarak hazırladığı koleksiyonunu sahneye taşıdı. Mehmet Emiroğlu “A Language I Never Speak” isimli koleksiyonu ile ebeveynlerin arasındaki gizli dili anlatmak istediği şovuyla beğeni topladı.

Kadın ve erkekler için ortak bir koleksiyon hazırlayan Selen Akyüz, “Daha az, daha iyidir” bakış açısıyla, daha fazla yerine “daha az” ve “daha iyi”ye odaklanılması gerektiğini vurguladı. Selen Akyüz, dayanıklı ürünlere odaklanarak modanın hızını yavaşlatan ve her bir parçanın sorunsuz bir şekilde birlikte çalıştığı modüler bir gardırobun taleplerine ayak uyduran, zamansız ve çok yönlü bir koleksiyon oluşturmayı amaçladığını ifade etti. 

Y PLUS by Yakup Bicer “Bir erkek bir etek giyebilir. Bir kadın maskülen giyinebilir. Giyinmenin cinsiyeti yoktur” diyerek hazırladığı “CODE” isimli koleksiyonuyla tüm kodları yıktı. Tasarımcı, 2022 Yaz Koleksiyonu’nda yer alan denim kumaşın yanı sıra splash, gül ve kod printli tasarımlar ile kendi içinde de bir çeşitliliğe doğru yol aldığını da gösterdi. 

Fashion Week Istanbul'un ilk gününün ikinci kısmı, Arzu Kaprol'un ilhamını Truva efsanesinden alan ve büyük aşklara adanan koleksiyonu –H.A.Y.A.L. ile açıldı. Tasarımcının koleksiyonundaki tasarımlar, pandeminin zorlu şartlarının da etkisiyle küçük ekipler ve tamamen elde üretilen zanaat teknikleriyle oluşturulurken; moda filminin çekimleri ise İstanbul Mağlova Kemeri'nin büyülü ortamında yapıldı. 

Fashion Week Istanbul kapsamında TAGG İlkbahar-Yaz 2022 Koleksiyonu’nu sergileyen Gökay Gündoğdu, pandemi sonrası oluşan günümüz ev ofis düzlemine moda penceresinden bakan tasarımlar sundu. Ev konforunu ofise taşımaya, ofis şıklığını rahat parçalarla daha fonksiyonel hâle getirmeye odaklanan TAGG, İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonunu içinde bulunduğumuz dönemin ihtiyaçlarını ve duygularını yorumlayarak hayata geçirdi.

"Celebrate Life" isimli koleksiyonunu, sergilediği moda filmi ile pandemi döneminin bitişini "pozitif enerji ve yaşama sevinci" ile kutlarken hayata değer vermek ve yeniden kutsamak isteyen Dilek Hanif de tasarımlarında gün batımı tonları, ışıltılı geceler, eğlenceli tasarımlar ve yaz gecesi temalarına yer verdi.

Moda Haftası'nın ilk günü, Dice Kayek'in 18. yüzyıldan kalma bir Fransız kalesi olan Chateau'nun geniş arazisinde çektiği gerilim sineması tadındaki moda filmi ile sona erdi. Romantik tasarımların yer aldığı koleksiyonda kabarık etekler, 18. yüzyıldan ilham alan gömlekler ve 70'li yıllara selam veren aksesuarlar dikkat çekti.

Fashion Week Istanbul DELL ana sponsorluğu ve Altier Academy, Swissotel Bosphorus ve Onedio tedarik sponsorluğunda gerçekleşmektedir.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe