Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Meltem Özbek’in İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu “Kuvars”

Meltem Özbek’in İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu “Kuvars” Japonların estetik algıları ve nazik doğalarının temel taşı olan Wabi Sabi’den esinle...

Meltem Özbek’in İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu “Kuvars”
Meltem Özbek’in İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu “Kuvars” Japonların estetik algıları ve nazik doğalarının temel taşı olan Wabi Sabi’den esinleniyor.

Meltem Özbek’in İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu Japonların estetik algıları ve nazik doğalarının temel taşı olan Wabi Sabi’den esinleniyor. Bir süredir daha basit ve anlamlı bir hayatın arzulandığı bir devrimin ayak seslerini duyuyoruz. Wabi Sabi kusursuz olmaktan vazgeçip kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeyi öğreten eşsiz bir dünya görüşü olarak karşımıza çıkıyor.

Meltem Özbek’in İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu “Kuvars”


Kusursuzluğa karşı kusurlu güzelliği savunan, kusurun varoluşunun kalıcı güzelliğini kabul eden Wabi Sabi’nin kalbinde büyümüş, bütünlüğün parçalanmışlığını kıymetli kılan, altın renginin iyileştirici bir gelenek ve şifalanma yöntemi olduğuna inanarak oluşturulmuş koleksiyon sadeliğe, dinginliğe ve alçakgönüllülüğe adeta bir övgü niteliğinde. 

Tasarımcı bu dünya görüşünü merkezde tutarak son koleksiyonunda doğanın tonlarından ilham alıyor; yeşiller, maviler, beyazlar, sarılar, eflatun ve morlardan oluşan bir renk paletine yer veriyor. Koleksiyonda Wabi Sabi felsefesi doğanın renkleri ile bütünleştirilmiş gold çizgiler ve asimetrik detaylarla yansıtılıyor. 

Meltem Özbek’in İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu “Kuvars”


Ağırlıklı olarak saten kumaşlarda hayat bulan baskı desenleri bir tavaya dökülen zeytinyağının formundan ilham alarak oluşturuluyor. Pırıltılı, gold aksesuarlarla bütünleştirilmiş gece elbiselerinin yanı sıra bol pantolonlar, büstiyerler ve gömlek elbiseler öne çıkan parçalar olarak karşımıza çıkıyor. 

Güçlü bir topraklama ve dengeleme taşı olan dumanlı kuvars ile gezegenin en şifacı taşı olan kristal kuvars gibi doğal taşlar da kıyafetlerin bir kısmında tamamlayıcı bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe