Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Türkiye, dünya gelinlerini giydiriyor

Her yıl binlerce yabancı çiftin gelinlik almak için tercih ettiği Türkiye, tasarımdan satışa kadar sunduğu kaliteli hizmetle dünyanın cazibe...

Türkiye, dünya gelinlerini giydiriyor


Her yıl binlerce yabancı çiftin gelinlik almak için tercih ettiği Türkiye, tasarımdan satışa kadar sunduğu kaliteli hizmetle dünyanın cazibe merkezi konumunda.  

Döviz kurunun etkisiyle talebin daha da artması beklenen gelinlikler için her ülkenin isteği ise farklı. Ortadoğu gelinleri, gösterişli, kabarık etekli ve uzun kuyruklu gelinlikler isterken Avrupalı gelinlerin tercihi sade ve romantik modeller oluyor.  

‘Gümrüksüz ihracat yapıyoruz’

Yabancılara gelinlik satışı hakkında bilgi veren Beyaz Butik Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Özil, “İhracat sadece yurt dışına sevkiyat yapılarak olmuyor, ülkemize gelen yabancı turistlere birinci elden sıcak satış yaparak gümrüksüz ihracat yapmış oluyoruz. İstanbul, dünyanın birçok yerinden gelen turistler için hem kültürel ve tarihi değerleriyle hem de moda alıcılarına sunduğu sınırsız seçeneklerle çok önemli bir cazibe merkezi konumunda. Yurtdışından İstanbul’a sadece alışveriş yapmak için gelen azımsanmayacak bir kitle var” dedi.

‘Ülke ekonomisine katkı’

Bu talebi karşılayabilmek için sektörde birçok markanın tasarımdan satışa tüm süreçleri geliştirmeye çalıştığını aktaran Özil, “Bu şekilde ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlanıyor. Gümrüksüz ihracatın en büyük avantajı ülkemize sadece moda sektöründe değil, aynı zamanda turizm, ulaşım, sağlık, kozmetik gibi diğer sektörlerde de hareket kazandırıyor olması. Bu hareket ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor” diye konuştu. 

Talep artacak

Özil, sektörün büyüklüğü hakkında ise “Ülkemizde yılda yaklaşık 550 bin evlilik yapılıyor. Evlilik, düğün sadece ülkemizde değil tüm dünyada çok özel ve hassas bir konu. O nedenle burada önemli olan şey az önce de belirttiğim gibi alışveriş için tercih edilen ülke, ülke içerisinde de marka olmak. Döviz kurunun etkisiyle ülkemizi tercih edenlerin sayısının çok daha fazla olacak. Oluşan bu durumda da bize düşen katma değeri yüksek, üst segment ve kalitede ürünler yaparak elde edilecek döviz gelirini maksimize etmektir” ifadelerini kullandı.

Yurt dışında özellikle önerilerle yeni müşterilerin sayısının arttığını söyleyen Özil, “Yabancı uyruklu müşteri girişimizi sadece reklam ve tanıtımla değil aynı zamanda gelinimiz olan yabancı gelinlerin önerileriyle de arttırıyoruz. Bu tür müşterilerde güven önceden oluştuğu ve referansla geldiği için siparişe dönüş oranı çok daha yüksek oluyor. Yabancı müşteriye satışı her sene toplam satışımızın içindeki adetsel payını artırma hedefimiz bulunuyor buna yatırım yapıyor bunun için de ayrıca çaba gösteriyoruz” dedi.

Türkiye, dünya gelinlerini giydiriyor


Ortadoğu gösteriş, Avrupa sadelik seviyor


Dünyanın her yerinden müşterileri olduğunu kaydeden Özil, “Son dönemde en çok satış yaptığımız ülkelerin başında Katar, Kuveyt, Dubai, Lübnan, Mısır ve Libya geliyor. Bunların yanı sıra Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Romanya, Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinden de çok sayıda müşterimiz bulunuyor. Sayıları diğerleri kadar çok olmasa da Etiyopya, Fas, Tunus, Sudan, Güney Afrika Cumhuriyeti gibi Afrika ülkelerine de ürün veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

 Özil ülkelere göre gelinlik tercihleri hakkında ise şunları söyledi: “Ortadoğu ülkelerinden gelen müşterilerimiz daha gösterişli, ihtişamlı, ışıltılı, prenses model dediğimiz kabarık etekli ve uzun kuyrukları olan modelleri tercih ediyor. Onlar için özel tasarladığımız gelinlik ve duvak modellerimiz var. Düğünler kültürel yapının en önemli göstergelerinden biri, o coğrafyanın kültürel mirasında ne varsa gelinlik tercihlerinde de onu görüyoruz. Avrupa’daki düğünler Ortadoğu ülkeleri kadar ihtişamlı olmadığı için tercih edilen gelinlik modelleri de daha sade, romantik, gösterişten uzak modeller oluyor.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi