Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Sevgililer Günü için 5 sürdürülebilir hediye önerisi

Telaşı haftalar önce başlayan, sevgiyle dolup taşan o gün geldi, çattı.  Sevgililer Günü’nü sevgilinizin kendini iyi hissetmesini sağlayacak...

Sevgililer Günü için 5 sürdürülebilir hediye önerisi


Telaşı haftalar önce başlayan, sevgiyle dolup taşan o gün geldi, çattı. 

Sevgililer Günü’nü sevgilinizin kendini iyi hissetmesini sağlayacak, uzun süre kullanabileceği ya da kullanım sonrası doğaya geri dönebilen sürdürülebilir hediyeler ile daha anlamlı kılabilirsiniz. Sürdürülebilir modadan kozmetiğe, dekorasyondan hobiye hemen her alanda doğaya duyarlılığı gözeten tercihlerle, dünyaya olan sevgimizi de göstermek mümkün.

Sevgililer Günü, tüketim odaklı bir gün olarak algılansa da bu özel günü sürdürülebilir ve doğa dostu hediye seçimleriyle farklı ve anlamlı kılmak mümkün. Botanik kökenli elyaf üretimi ile sürdürülebilir modaya yön veren Lenzing Grubu’nun, 2020’de 9 ülkede 9 bin tüketiciyle gerçekleştirdiği “Moda ve Ev Tekstillerinde Sürdürülebilir Ham maddeler” araştırması, giyim ve ev tekstilinde tüketicilerin şeffaflık istediğini; çevre dostu ve doğada çözünür ürünleri tercih ettiğini ortaya koyuyor. Ankete katılanların yüzde 80’i sürdürülebilir ham maddelerden oluşan ürünlere sahip, yüzde 77’si ise geri dönüşümlü malzemeler kullanmayı taahhüt eden markaların ürünlerini satın alıyor. Sevgililer Günü’nde hediye seçimini bilinçli yaparak hem sevdiğine manevi bir mutluluk yaşatmak hem de dünyamız için de iyi bir adım atmak isteyenler için işte sürdürülebilir hediye önerileri…

Havasına sağlık katın

Evlerde soluduğumuz havanın temiz olması ve daha fazla oksijen içermesi sağlığımız açısından çok önemli. NASA'nın yaptığı bir araştırmaya göre bazı bitkiler özellikle iç mekânlarda havayı temizleme özelliğine sahip. Bu bitkiler arasında yer alan kaktüsler harika bir sevgililer günü hediyesi olabilir. Bulunduğu ortama hareket katan kaktüsler havadaki karbondioksiti emerek, havayı temizler. Ayrıca az suya ihtiyaç duyması da büyük bir avantaj sağlar. Bir buket kesme çiçek yerine yıllar boyu dayanacak canlı bir bitki ile sevgilinizi mutlu edebilirsiniz.

Doğadan eve

El yapımı, organik veya vegan içerikli kozmetik ve bakım ürünleri ile ona kendini her anlamda iyi hissettirebilirsiniz. Sürdürülebilir yöntemlerle üretilen, doğa dostu sabundan parfüme, doğal mumlardan kremlere pek çok alternatif arasından seçim yapabilir, kendi elinizle bir set hazırlayarak sunumu kişiselleştirebilirsiniz.

Dikili bir ağacınız olsun

Biraz ellerinizi kirletmek kaydıyla doğada baş başa bir gün geçirebilirsiniz. Birlikte bir fidan dikebilir, bu konuda faaliyet gösteren STK ya da derneklerle iletişime geçerek gönüllü ağaç dikim etkinliklerine katılabilirsiniz. Birlikte diktiğiniz ağacı sulamak, yaşamı birlikte yeşertmek ilişkinize de ayrı bir boyut katacaktır. Eğer hayvan sever bir sevgiliniz varsa ilgili STK’larla iletişime geçerek soyu tükenme tehlikesi altında olan bir yaban hayvanını da evlat edinebilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi