Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Kedi maması çeşitleri nelerdir?

Her canlının doğduğu andan itibaren yaşamak adına yerine getirmesi gereken elzem durumlar vardır. Bunlardan en önemlisi beslenme ve barınma ...

Kedi maması çeşitleri nelerdir?
Her canlının doğduğu andan itibaren yaşamak adına yerine getirmesi gereken elzem durumlar vardır. Bunlardan en önemlisi beslenme ve barınma ihtiyacıdır. Bize dostluğu ile bilinen, evlerimizin küçük çocukları kediler de tüm canlılar gibi iyi ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmek için doğru besin çeşitleri ve doğru besin değerleri ile beslenmelidir. 

Doğal ortamında beslenen canlıların beslenme şekilleri, beslendikleri gıdalar avlanmalarıyla paralel ve herhangi bir programa uymadan, doğal süreciyle gerçekleşir. Ancak kediler gibi evde beslemeye alışık olduğumuz canlıların ev ortamındaki beslenme şekilleri, doğal ortamlarından çok daha farklı olmalıdır. 
Evde kedi beslemeye karar verdiğiniz zaman beslenme ve bakım konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Doğadaki beslenme düzeninden farlı olarak, evdeki bakım sürecinde, kedilerinizin belli bir programla beslenmesi, sağlık, cins gibi bazı önemli faktörleri dikkate alarak beslenme programı yapılmalıdır.

Kedi Maması İçerisinde Neler Olmalı?

Eğer evinizi paylaştığınız, tatlı, mırıltısı ile ruhunuza iyi gelen bir ev arkadaşınız varsa sizin de dikkat etmeniz gereken öncelikli olarak ona sıcak bir ortam ve sağlıklı gıdalar sağlamak olmalı ve kedinizi hangi besinlerle beslediğinize dikkat etmelisiniz. 

Seçtiğiniz kedi maması,  kedinizin cinsine, yaşına, kilosuna, ya da kısırlaştırılmış olup olmamasına bağlı olarak değişkenlik göstermelidir. Bunun yanı sıra kedinizin herhangi bir besin değerine alerjisi olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca bu mamalar, içerik olarak kedinizin sağlık koşullarına uygun değerler taşımalı. Taze kedi maması gibi tüketime uygun mamalar tercih etmelisiniz.

Kedilerinizi beslerken, tercih edeceğiniz gıdalarda, sarmısak, çiğ et, baharat ya da kafein gibi onlara zarar veren gıdalardan uzak besinler seçmelisiniz. Kedi mamaları, yaş kedi maması, kuru kedi maması gibi kedi maması çeşitleri ise kedinizin belli bir yaş aralığında ya da sağlık sorunlarına göre alması gereken mineral, tahıl ve vitamin değerlerine dikkat ederek tercih etmek gerekir.

Kedileriniz İçin Tercih Edeceğiniz Kedi Maması Çeşitleri Nelerdir?

Kedi mamaları, yaş kedi maması kuru kedi maması ve ödül mamaları olarak çeşitlilik gösterir. Kedinizin yaşı itibariyle ise bu mamalar alt gruplara yarılır. Yavru kedi maması, yaşlı kedi maması gibi… Ana mama grubunu çeşitlendiren ve tercih edebileceğiniz diğer mama seçeneklerini belirleyen sebeplerden biri ise kedinizin sağlık durumlarıdır.

Kediler doğurganlıkları açısından hem aktif hem de yavru sayısındaki çoğunluk bakımından dikkat edilmesi gereken canlılardır bu sebeple ve başka sağlık problemleri sebebiyle kediler kısırlaştırılmak durumunda kalırlar. Kısırlaştırılan kediler ileride yaşanacak bazı sağlık problemlerine karşı da korunmuş olurlar.

Ancak kısırlaştırılmış olan kediler, beslenme açısından diğer kedilere oranla farklılık gösterirler. Bu tür kedilere özel olarak üretilen kısırlaştırılmış kedi maması çeşitleri tercih etmek, en iyi kedi maması seçimi olarak sizlere ve kedinize, bu zorlu sürecinde yardımcı olacaktır.

Unutulmamalı ki seçtiğiniz kedi mamaları, kedinizin beslenme şekli onun hayat kalitesini arttıracağı gibi yaşam süresinin uzamasında da etkili olacaktır. Bu sebeple en iyi kedi mamalarını, en güvenilir markaları tercih etmelisiniz.

Kedi Maması Fiyatları Ve Kalitesi İle Pet İhtiyaç Sizlerle

Besin değerlerine dikkat edilerek üretilmiş, yaş ya da kuru mamalar, kedinin yaş aralığına, cinsine, sağlık koşullarına dikkat edilerek ayarlanmış besin değerleri ile konserve mamalar, Pet İhtiyaç’ta güvenle tercih edebileceğiniz kaliteli konserve ya da kuru mama seçenekleri, sevimli dostunuz için en uygunun gıdaları sunuyor.

Pet İhtiyaç, farklı markalarla satışa sunduğu kaliteli ve sağlıklı kedi mamaları arasından oldukça makul fiyatlarla alabileceğiniz güvenli kedi maması seçenekleri sunuyor. Pet İhtiyaç’ta kedi maması fiyatları bütçenizi zora sokmadan, sevimli dostlarınız için tercih edebileceğiniz sayısız kedi maması çeşitlerini bulabilir, onlar için en doğru tercihlerde bulunabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi