Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Modaseverleri felsefi bir yolculuğa çıkarıyor

Hazır giyim sektörünün en yenilikçi temsilcilerinden Nocturne ve önde gelen tasarımcı markası Lug Von Siga, yarattıkları kapsül koleksiyonla...

Modaseverleri felsefi bir yolculuğa çıkarıyor
Hazır giyim sektörünün en yenilikçi temsilcilerinden Nocturne ve önde gelen tasarımcı markası Lug Von Siga, yarattıkları kapsül koleksiyonla modaseverleri sürdürülebilirlik ekseninde felsefi bir yolculuğa çıkarıyor.

Nocturne, dünyaca ünlü çağdaş tasarımcı markası Lug Von Siga ile çok özel bir iş birliğine imza attı.  Lug Von Siga’nın kurucusu ve kreatif direktörü Gül Ağış’ın tasarım gücü ile Nocturne’ün hazır giyim tecrübesini felsefi bir konseptte buluşturan Lug Von Siga x Nocturne kapsül koleksiyonu #WhatIsYourUniverse, sürdürülebilir tasarımları ve sürreal hikayesi ile farklılaşıyor.

Modaseverleri felsefi bir yolculuğa çıkarıyor


#WhatIsYourUniverse sorusundan yola çıkarak gerçeklik kavramının boyutlarını sorgulatan koleksiyon, kişiye moda aracılığıyla “kendinin farkına var, gerçekliğini bil” mesajını veriyor. Kimi zaman zihnin bedenden farklı diyarlarda gezinmesi, bazense insanın “mış gibi” yapıp bambaşka bir karaktere bürünmesi, Lug Von Siga x Nocturne koleksiyonunda aidiyet duygusu ile gerçeklik algısı arasında mekik dokuma halini doğuruyor.

Tamamı çevreye duyarlı materyallerden oluşan 25 parçalık seçkide; tasarımların ilk bakışta kelebeği andıran soyut desenleri çarpıtılmış gerçekliği temsil ediyor. Kampanya çekiminde kullanılan aynalar, hakikatin farklı yansımalarına gönderme yapıyor. Geri dönüştürülmüş polyester ve keten, koton gibi doğa dostu malzemelere sahip elbise, etek, pantolon ve bluzlar, Lug Von Siga imzalı floral desenleri ve rengarenk nakışlarıyla yazın sıcaklığını pekiştiriyor. Elbiselerin özgün yaka ve kol detayları, romantik silüetleri beraberinde getiriyor.

Modaseverleri felsefi bir yolculuğa çıkarıyor


Koleksiyonun kreatif direktörlüğünü üstlenen Gül Ağış, Lug Von Siga x Nocturne iş birliğine dair düşüncelerini şöyle özetliyor: “Gittikçe dijitalleşen dünyada gerçekliğimizi her zamankinden daha fazla sorgularken, Nocturne ile beraber kişisel farkındalığa ışık tutacak bir tasarım yolculuğuna çıktık. Çünkü içimize ne kadar dönersek, doğaya, gezegenimize yani gerçekliğimize o denli yakınlaşacağımızın bilincindeyiz. Çoğumuz, gerek hayallerimiz gerekse benliğimizden farklı bir noktada, fiziken bulunduğumuz yerden çok uzaktayız. Hazırladığımız kapsül koleksiyonla ‘mış gibi’ davranarak yarattığımız farklı boyutlarımıza dikkat çekmeyi amaçladık. Herkesi kendisi olmaya davet eden Lug Von Siga x Nocturne koleksiyonu, ulaşılabilir lüksü sürdürülebilir ve felsefi bir duruşla sunuyor. Nocturne, yenilikçi çalışmalarıyla uzun süredir severek takip ettiğim, vizyonumuzun örtüştüğünü gözlemlediğim bir markaydı. Daha önceki hiçbir iş birliği önerisine, ‘mış gibi’ görünmesini istemediğimden sıcak bakmamıştım. Nocturne ile birlikteliğimiz, her bakımdan ‘gerçek’ olmasından dolayı da benim için çok özel.”

Modaseverleri felsefi bir yolculuğa çıkarıyor


Nocturne Yönetim Kurulu Başkanı Can Tarlan ise görüşlerini şöyle aktarıyor: “Lug Von Siga’nın uluslararası çapta elde ettiği başarıları hep beğeni ve gururla takip ediyordum. Bir tasarımcı markasıyla güçlerimizi birleştirip ulaşılabilir lüksü farklı bir açıdan yorumlama fikrine yoğunlaştığımızda, aklımıza ilk gelen isim Gül Ağış oldu. Ağış’ın modaya orijinal bakış açısı, tasarım alanındaki ustalığı ve kuvvetli hikaye anlatıcılığı, Nocturne’ün genç, dinamik, renkli dünyasıyla buluştu ve ortaya uzun yıllar keyifle giyilebilecek çok özel parçalar çıktı.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe