Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

DeFacto’dan jean üretiminde 733 ton su tasarrufu

DeFacto, sürdürülebilirlik çatısı altında yaptığı çalışmalarla hazır giyim sektörüne öncülük ediyor. Yayınladığı son sürdürebilirlik raporun...

DeFacto’dan jean üretiminde 733 ton su tasarrufu

DeFacto, sürdürülebilirlik çatısı altında yaptığı çalışmalarla hazır giyim sektörüne öncülük ediyor. Yayınladığı son sürdürebilirlik raporunda, uyguladığı sürdürülebilir yeni teknolojilerle 14.209 adet Jean de 733 ton su tasarrufu ile su tüketiminde ortalama yüzde 75’lık azaltma sağladığını açıklayan DeFacto, tedarik zinciri boyunca su, enerji ve kimyasal yönetimine odaklanıyor. 

Suyun ve temiz bir dünyanın gelecek nesiller için en önemli miras olduğunun bilinciyle faaliyet gösteren DeFacto, bu mirasın korunmasına bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşarak hazır giyim sektöründe su tasarrufu konusunda öncülük ediyor. Bu doğrultuda pek çok tasarruf projesini devreye alan DeFacto, kendi lokasyonlarında su verimliliği elde etme ve üretimde su kullanımını azaltmanın yanı sıra bireylerin de karbon ayak izini azaltmalarına destek olacak koleksiyonlar tasarlıyor. 

Kendi operasyonları yanı sıra tedarik zinciri boyunca su, enerji ve kimyasal yönetimine odaklanan marka daha az suya ihtiyaç duyan sürdürebilir ürünler üretilmesini ve üretim süreçlerinde suyun geri dönüştürülmesini de teşvik ediyor. DeFacto, tedarik zincirinde su ve ham madde tüketiminde yönelik riskleri belirleyerek, iş birlikleri geliştirmeyi, su ve ham madde konularında verimliliği artırarak çevresel etkiyi de azaltmayı hedefliyor.

Hem üründe hem tesiste daha az su kullanımı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni 2014 yılında imzalayarak perakende sektörüne örnek teşkil eden DeFacto, kendi tesislerinde kaynak kullanımını azaltıyor ve her yıl onlarca tasarruf projesini devreye alıyor. Sürdürülebilir koleksiyonlarıyla müşterilerine de çevreye duyarlı tüketim imkânı sunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda DeFacto yayınladığı son sürdürebilirlik raporunda, uyguladığı sürdürülebilir yeni teknolojilerle 14.209 adet Jean de 733 ton su tasarrufu ile su tüketiminde ortalama yüzde 75’lik oranda azalttı. 

Kendi lokasyonlarında kişi başı su tüketim yoğunluğunu kişi başı 17,42 metreküpten 10,84 metreküpe düşüren şirket, 1 kişinin su ayak izinde yüzde 38’lik bir azalma sağladı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi