Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Pan Etiket Çeşitleri

2011’den bu yana İstanbul ili sınırları içerisinde hizmet vermeye başlayan Pan Etiket, kaliteli ürünleri ile birçok müşteri tarafından terci...

Pan Etiket Çeşitleri
2011’den bu yana İstanbul ili sınırları içerisinde hizmet vermeye başlayan Pan Etiket, kaliteli ürünleri ile birçok müşteri tarafından tercih edilmektedir. Bünyesinde bulundurdukları birçok farklı etiket çeşidinin yanında barkod okuyucu, yazıcı vb. gibi ürünleri de müşteriyle buluşturmaktadır.
 
 Barkod Etiketler
 
 Hem kullanıcı hem de satıcı açısında büyük kolaylık sağlayan barkod etiketlerini herhangi bir mağaza ya da markette görebilirsiniz. Bu barkod etiketlerinin temel amacı ise ürün bilgilerini barkodu okutan kişiye aktarmasıdır.
 
 Örneğin bir market duvarında barkod okuyucuya okutulacak olan bir ürünün barkod etiketi, o ürün hakkında birim fiyatından tutun stok adedine kadar bilgi verir. Bu sayede hem alıcıların hem de satıcıların bilgilenmesi konusunda yardımcı olur.
 
 İkiye ayrılan bu etiketler kendiliğinden yapışkanlıdır. Kağıt ve plastik bazlı olmak üzere iki farklı kategoride ele alınan etiketlerden kağıt bazlı olan, plastik bazlı olana göre daha kısa ömürlüdür. Bunun nedeni ise kağıt bazlı etiketin, su, nem, ışık ve sıcaklık gibi dış etmenlerden çok kolay etkilenmesidir. Plastik bazlı etiketler de bu dış etmenlerden etkilense de kağıt bazlı olana göre daha dayanıklıdır.
 
 Bunlara ek olarak etiketler, direkt termal baskı yöntemi kullanılan ve termal transfer baskı yöntemi ile baskı alınan etiketler olarak da iki farklı grup içerisinde ele alınabilirler. Termal etiketler için direkt termal baskı yöntemi kullanılır. Bu termal etiketler ısıya maruz kaldıklarında karardıkları için baskı almak adına herhangi bir sarf madde kullanımına ihtiyaç olmaz. Yalnızca ısıya maruz bırakılarak tepkiye sokulması yeterli olacaktır. Diğer etiketlere ise ribon adı verilir. Barkod mürekkebi olarak da adlandırılan bir sarf madde yardımıyla baskı alınır. Bu tip alınan baskı yöntemine de termal transfer baskı yöntemi adı verilir.
 
 Yapışkanlı Etiketler
 
 Akrilik yapışma özelliği taşıyan etiketlerin üretiminde kullanılan hammaddenin yüzde 90’ı akriliktir. Bu etiket çeşidi yapıştırıldığı alana hızlıca yapışmaktan ziyade, zamanla yüzeye hakim olur. Ayrıca sökülmek istenildiği zaman da kolaylıkla çıkartılabilir.
 
 Akrilik yapışma özelliğine sahip etiketlerin aksine hotmelt etiketler ise yüzeye temas ederek anında yapışırlar. Aktif olarak yapışan bu etiket türü temas ettiği yüzeyle bütünleşir. Ancak bu etiket çeşidini sökmek istediğini zaman tek parça halinde sökemezsiniz, parçalara ayrılır. Nonperm etiket çeşidi ise belki de en kullanışlı etiket çeşidinden bir tanesidir. Yapıştırdığınız yüzey fark etmeksizin tekrar tekrar kullanabileceğiniz bu ürün, yapışma kalitesini asla kaybetmez. Farklı zaman aralıklarında kullanabileceğiniz nonperm etiketi istediğiniz zaman istediğiniz ürüne yapıştırabilir, dilerseniz de zaman içerisinde sökerek başka bir ürüne tekrar yapıştırabilirsiniz.
 
Bu etiket türü özellikle hediyelik cam ve ahşam ev eşyası gibi ürünlerin üzerine yapıştırılabilir. Bu ürünlere zarar vermediği gibi farklı farklı ürünler üzerinden tekrardan kullanılabilir. Size de yapışkanlı bir etiket gerekiyorsa ve hangi tür yapışkanlı etikete ihtiyacınız varsa ilk olarak buna karar vermeniz, daha sonrasında da talep ettiğiniz bu etiketin ölçülerine karar vererek üretici firmaya sipariş vermeniz yeterli olacaktır. Etiketinizin baskılı mı yıksa baskısız mı olacağına da karar verdikten sonra üretici firmaya sipariş verdiğiniz gün içerisinde yapışkanlı etiketinizi teslim alabilirsiniz.
 
 Bu etiketlere ek olarak yapışkanlı etiket kategorisinde Deep Freeze etiket çeşidi de bulunmaktadır. Bu etiket çeşidi soğuk ortamlarda kullanılmak için birebirdir. Müşterilerin özellikle soğuk hava depolarında kullanmak için tercih ettiği Deep Freeze etiket çeşidi, donma nedeniyle yapışma özelliğini asla kaybetmediği gibi yapıştırıldığı alanda uzun süre kalabilir. Bu nedenle müşteriler çalıştıkları soğuk ortamlarda etikete ihtiyaç duyuyorsa Deep Freeze çeşidini tercih etmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi