Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Etiket Çeşitleri

Etiket günümüzde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden çeşitleri çok fazla diyebiliriz. Kullanım yerlerine göre kendi içinde ayrılmı...

Etiket Çeşitleri
Etiket günümüzde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden çeşitleri çok fazla diyebiliriz. Kullanım yerlerine göre kendi içinde ayrılmış olan etiketin bir kaç türü vardır. Her şirket kendisine özel bir etiket üretimi yaparak birbirinden ayrılmıştır. Etiket ürün hakkındaki ön bilgi gibi görülebilir. Çünkü o ürünün özelliği hakkında bilgi vermeyi sağlar. Son zamanlarda kullanılan etiket türleri arasında barkod etiketini ele alacağız. Barkod etiketi öncelikle size ürünün fiyatını gösterir.
 
Barkod etiketleri, sisteme önceden kayıtlıdır. Böylece hızlı bir sistem işler. Çalışan kişi bu etiketi okutarak işlemi sonlandırmaktadır. Barkod etiketi her yerde kullanılmakta. Bu nedenle çok önemli bir yere sahiptir. Her şirket bu etikete ihtiyaç duymaktadır. Kullanım alanı çok geniştir. Bu etiket uygulaması ile birlikte büyük bir kolaylık sağlanmıştır.
 
Diğer türlü alışveriş yaparken uzun bir müddet beklemek zorunda kalacak ve güç bir durum olacaktı. Bu açıdan yararları oldukça çoktur. Bunları okumak için barkod okuyucular vardır. Ayrıca barkod bize üretilen ya da satın alacağımız bir şeyin hangi ülkeye ait olduğunu da göstermektedir. 

Etiket Çeşitleri

Termal Etiket Çeşitleri

Termal etiketler, iki ana kategoride incelenir: direkt termal ve termal transfer etiketler.

Direkt termal etiketler, özel bir ısıya duyarlı kağıt kullanır ve ribon gerektirmez. Bu etiket türü, kısa süreli kullanım için uygundur, ancak zamanla ısı ve ışığa maruz kaldıkça solma veya kararma eğilimindedir.

Termal transfer etiketler ise bir ribon aracılığıyla yazdırılır ve bu etiketler daha dayanıklıdır. Uzun süreli kullanım için ideal olan bu etiketler, çeşitli yüzeylere uygulanabilir ve yüksek kalitede, dayanıklı baskılar sunar.

Her iki tip de, farklı ihtiyaçlara göre avantajlar sağlar; seçim, kullanım süresi ve dayanıklılık gereksinimlerine bağlıdır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi