Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Lamine Termal Etiket

Üreticiler için hangi iş kolunda olursa olsun etiket kullanımı çok önemlidir. Tüketiciler de bilinçli olmaya başladıkları için etiketlerin ü...

Lamine Termal Etiket
Üreticiler için hangi iş kolunda olursa olsun etiket kullanımı çok önemlidir. Tüketiciler de bilinçli olmaya başladıkları için etiketlerin üzerindeki bilgilere çok dikkat etmektedir. Etiketler hem ürünleri satanlar için hem de ürünleri satın alacak olanlar için gerekli ve önemli bilgileri içermektedir. Ürünlerin imalat bilgileri, hangi ülkede üretilmiş olduğu, kullanım tarihleri, gibi bilgilerin etiketlerin üzerinde yer alması sayesinde büyük avantajlarda sağlanmaktadır. Raf ömürlerine göre pek çok etiket çeşidi bulunmaktadır. Termal ve termal transfer olarak etiketler çeşitlilik göstermektedir. Ürünlerin çeşitlerine göre ayrım yapılması ile birlikte etiket üretimi sağlanmaktadır. Raf ömrüne göre ve firmaların isteklerine göre belirlenen etiketler istenilen ölçüde üretilmektedir.
 
Ürün kullanım özelliklerini tüketicilere iletmek açısından faydalı olan etiketler arasında en çok tercih edilen termal etiket olmaktadır. Genellikle ürüne zarar vermeyen etiketler üretilerek kalıcı ve kaliteli malzemeler tercih edilmektedir. Kâğıt kullanılarak hazırlanan termal etiketler yeni etiket tasarımları arasında yer almaktadır. Kâğıt üzerine termalin lamine edilmesi ile üretimi sağlanmaktadır. Ribon ya da herhangi bir malzeme kullanılmasına gerek olmadan kullanımı sağlanmaktadır. Bu sayede maliyeti de kullanımı da tasarruflu olmaktadır. Yaygın bir şekilde kullanımının olması da bu sebeplere dayanmaktadır. Genellikle hızlı ve çabuk tüketilen gıda maddelerinde termal etiketler tercih edilmektedir. Market ve gıda sektöründe en yaygın kullanıma sahiptir. Termal etiketler ayrıca eco termal ve lamine termal etiket olarak da ikiye ayrılmaktadır.
 
Lamine Termal Etiket

Ürünün ömrü göz önünde bulundurularak termal etiket çeşidinin belirlenmesi gerekmektedir. Lamine etiket ya da eco termal etiket olup olmadığı konusunda karar verilerek etiket kullanımı sağlanmalıdır. Lamine etiketlerin raf ömrü diğer eco termal etiket ile karşılaştırıldığında daha uzun olduğu görülmektedir. Raf ömrü 6 ay olan bir ürüne etiket tercih edileceğinde mutlaka lamine termal etiket tercih edilmesi gerekmektedir. Her iki yüzeyinin de korumalı olması sayesinde ısı üzerine baskı alınarak üretilmesi çok kolay olmaktadır. Dayanıklılık süresi diğer etiketlere göre daha fazla olmaktadır. Nem, alkol, ısı ve ışık gibi dış etkenlere karşı duyarlılık göstermektedir. Gıda sektörü ve kargo firmalarınca çok fazla tercih edilen lamine etiketlerin eco termal etiketlere göre fiyatı % 30 daha fazla olmaktadır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi