Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Optik Çerçeveler Yeniden Moda Oldu!

Genellikle numaralı camlar için kullanılan optik çerçeveler numarasız camlarla da kullanılarak hemen her tarzdan giyim kombinini tamamlıyor ...

Genellikle numaralı camlar için kullanılan optik çerçeveler numarasız camlarla da kullanılarak hemen her tarzdan giyim kombinini tamamlıyor ve en çok kullanılan aksesuar olarak ön plana çıkıyor. 2018-2019 sonbahar kış döneminde sıklıkla rastlayacağımız optik çerçeveleri alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Nasıl olsa az kullanırım diye ucuz gözlük almayın.
Trendler geçicidir; bir varmış, bir yokmuş. Yeni bir trend doğduğunda; öne çıkarılmak istenen her ürünün taklidi, sahtesi, kalitesizi yapılarak piyasaya sürülüyor. Özellikle gözlük sektörünün taklitçilikten nasibini fazlasıyla aldığı; gözlük satışlarının sokaklara, yol kenarlarına kadar düştüğü görülüyor. Bir diğer yandan modanın gelip geçici olduğu düşüncesi trend olan ürünün kısa süreli kullanılacağı anlamını da beraberinde getiriyor. Durum böyle olunca zaten az bir süre kullanacak olan ürünün ucuzunu almak kullanıcıya daha cazip görünüyor. Ancak göz sağlığı uzmanları gözlük kullanıcılarını sağlıksız çerçeveler ve camlar konusunda uyarıyor. “Nasılsa 3-5 gün takarım diye alınan kalitesiz ve sağlıksız gözlükler hastalık saçıyor!”

Gözlükte kullanılan malzemelere dikkat edin; araştırmadan gözlük almayın!
Kalitesiz materyaller kullanılarak üretilen gözlük camları göz sağlığını korumuyor, zararlı ışınların göze ulaşmasına izin veriyor ve çeşitli göz hastalıklarının oluşumuna zemin hazırlıyor. Aynı şekilde nasıl üretildiği belli olmayan en iyi ihtimalle plastikten yapılan çerçeveler cilt hastalıklarına ve alerjik reaksiyonların oluşumuna neden oluyor. Gerek göz, gerekse cilt sağlığı açısından taklit gözlüklerden uzak durmak gerekiyor. Sağlıklı olan içinse kaliteli polarize gözlük camlarının ve cilde rahatsızlık vermeyen asetat çerçevelerin tercih edilmesi gerekiyor. Dünya starları tarafından her sezon ilgi gören ve Türkiye’de de ünlü isimler tarafından tercih edilen gözlük markası Etnia Barcelona’nın tüm modellerinde ince polarize camlar kullanılıyor. Bu camlar göz sağlığını yüksek koruma ile koruyor, kırılmıyor, darbelere karşı direnç gösteriyor ve kullanıcıya konforlu görüş olanağı sağlıyor. Aynı şekilde çerçevelerinde kullandığı materyalle de yüksek kalite sunan marka kendi ürettiği pamuğu asetata dönüştürerek sıra dışı renkli çerçeve tasarımları oluşturuyor. Markanın bu çerçeveleri yüzde doksan pamuktan olduğu için doğallığı nedeniyle kullanıcının vücut ısısıyla şekil alıyor, kullanıcının yüz formuna bürünüyor ve rahat kullanım alanı yaratıyor.

Pahalı olduğu kaliteli olduğu anlamına gelmez, her pahalı gözlüğü almayın.
Göz sağlığını yüksek kaliteli gözlüklerle korumak gerekiyor; kalite deyince de hemen akla ürünün fiyatı dolayısıyla pahalı olan gözlüğün kaliteli olduğu düşüncesi geliyor. Ancak her pahalı gözlük kaliteli değildir. Bazı markalar imaj ve itibarlarını da kullanarak normal standartlarda gözlük üretiyor ve bu gözlükler kalite algısından dolayı değil marka algısından dolayı yüksek fiyatlandırılıyor. Yine aynı şekilde ucuz gözlük satılan tezgahlarda her fiyat segmentinde gözlük bulunuyor. Burada kaliteden söz etmek doğru bulunmuyor. Bu nedenle marka algısıyla değil, kalite algısıyla üretim yapan gözlük markalarına yönelmek gerekiyor. Renklerden ilham alarak yalnızca gözlük üretme gayesiyle özgün tasarımlar oluşturan Etnia Barcelona tüm modellerinde kullandığı materyalleri doğa dostu ve dayanıklı olanlardan seçiyor. Kendini lüks algısıyla değil kalite algısıyla konumlandıran markanın tasarımlarını özenli el işçilikleri süslüyor.

Tezgahlardan Değil Optik Mağazalardan Alın!
Hangisi kaliteli, hangisi değil, bu gözlüğün malzemesi ne gibi soruların cevaplarını dışarıdan bulmak mümkün olmayabiliyor. Göz sağılığını doğru ürünlerle koruyabilmek için optik mağazalardan, alanında uzman satış yetkililerinden gözlük almak gerekiyor. Optik mağazalarda ürünlere dair tüm bilgiler bulunuyor, gerekli bilgilendirmeler eksiksiz yapılıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi