Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Dünya Hijab Günü’ne Özel Şal

Kadınlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden birinin yaşandığı “Dünya Hijab Günü”, 2013 yılından bu yana 1 Şubat tarihinde tüm dünyada...

Kadınlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden birinin yaşandığı “Dünya Hijab Günü”, 2013 yılından bu yana 1 Şubat tarihinde tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye’nin ilk uluslararası e-ticaret platformu Modanisa.com, bugüne özel alışverişlerde şal hediye ediyor.

Dünya Hijab Günü, başörtüsünün kişisel bir tercih olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada kutlanan uluslararası bir etkinlik.

İnançlarına göre bir giyim tarzı benimsemiş dünya kadınlarına, tam da istedikleri gibi iyi görünüp, iyi hissetmeleri için stil sahibi alternatifler sunmak vizyonu ile hareket eden Türkiye’nin ilk uluslararası ‘’modest giyim’’ alışveriş sitesi olan Modanisa.com, 1 – 3 Şubat tarihleri arasında yapılacak alışverişlerde Dünya Hijab Günü’ne özel tasarlanmış şal hediye edecek. Bu yıl hediye edilecek şalın tasarımı, Paris’ten, şal tasarımının en önemli merkezlerinden birinden alındı.

Yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren Modanisa Marka Müdürü Havva Kahraman, Hijab Günü için şu değerlendirmeyi yaptı: “Kadınlar bir araya geldiklerine dünyaya müthiş bir güzellik ve iyilik katma, her şeyi dönüştürme potansiyeline sahipler. Her gün büyük küçük bunun pek çok örneği yaşanıyor. Dünya Hijab Günü bu anlamda kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden biri. Biz de bu günün yaygınlaşmasına ve benimsenmesine katkıda bulunmak istiyoruz.”

World Hijab Day’in hikayesi


Bangladeşli bir müslüman olan Nazma Khan 11 yaşında ailesi ile Amerika’ya yerleşti. Başörtüsü sebebiyle bütün öğrenim hayatı, diğer öğrenciler hatta öğretmenler tarafından ayrımcılığa uğrayarak geçti. Neredeyse her gün hakaretlere maruz kaldı ve başörtüsünden vazgeçmeye zorlandı. Bütün olumsuzluklara rağmen başarılı bir öğrenci olan Nazma Khan, öğrenimine üniversitede devam ederken, 11 Eylül olayı yaşandı. Bu olay sonrasında Amerika’da hayat Nazma ve tüm müslümanlar için daha da zorlaştı. Tüm bu zorluklara karşı susmak yerine tüm kadınların birleşerek tepki göstermesini amaçlayan Nazma Khan, tüm dünyada farkındalık oluşturacak bu projeyi hayata geçirdi. Bir web sitesi ile başlayan proje, tüm dünyadan kadınların başörtüsü takarak müslüman kadınlarla empati kurmasını sağlayan uluslararası bir etkinliğe dönüştü. 2013 yılından bu yana 1 Şubat, tüm dünyada her dinden ve ülkeden başörtüsü kullanmayan kadınların başörtüsü takarak müslüman kadınlara desteklerini gösterdiği bir tarih haline geldi. 2017'de New York eyaleti tarafından ‘’Dünya Hijab Günü’’ resmen tanındı. Aynı yıl, İngiltere’de Başbakan Theresa May’ın da katılımı ile Avam Kamarası günün kutlandığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 2018 yılında, İskoç Parlamentosu ‘’Dünya Hijab Günü’nü’’ kutlamak için üç günlük bir sergiye ev sahipliği yaptı ve Filipinler 1 Şubat'ı ulusal başörtüsü günü ilan etmek için adımlar attı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe