Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

İlgi Çekici Montessori Çocuk Odası Modelleri

Çocukların ilk eğitimi ailede başlar. Hepimiz, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek isteriz. Onların günlük gelişimi ve eğitimi ile yakı...

İlgi Çekici Montessori Çocuk Odası Modelleri

Çocukların ilk eğitimi ailede başlar. Hepimiz, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek isteriz. Onların günlük gelişimi ve eğitimi ile yakından ilgilenerek kendi kendilerine yetebilme becerilerini kazandırmak, eminiz ki her ebeveynin tek arzusudur. Tam da bu sebepten dolayı pek çok aile, çocuk odalarında montessori akımına yer veriyor. Montessori çocuk odası modelleri ile minikler için en ideal ortam oluşturuluyor. Peki, Montessori nedir? Bu akımdan biraz bahsetmek gerekirse; montessori yatak, montessori kitaplık, montessori karyola, montessori dolap ve daha pek çok mobilya ile çocukların deneyimleyerek öğrenme becerilerini hızlandırmayı amaçlayan bir akımdır. İtalya’nın ilk kadın doktoru Maria Montessori tarafından geliştirilmiştir. Çocuğun bir birey olarak değerlendirildiği bu öğretiden yola çıkarak harika dekorasyonlar ortaya çıkıyor. Montessori mobilyalar ile gerçekleştirilen dekorasyonlarda sadece çocukları için değil, montessori bebek odası için de pek çok alternatif fikirler bulunuyor. 

Çocuğunuzun özgürce hareket edebileceği ve odanın tamamen ona ait olduğunu hissedebileceği bir çocuk odası takımı ile harika bir öğrenme alanı oluşturabilirsiniz. Kendi odalarının sahibi onlar! Siz, sadece gelişimini ve öğrenme becerilerini desteklemek için yanında olun. Onlar, nasılsa kendi dünyalarını en güzel şekilde tasarlayacaktır.

Montessori kitaplıklar, yataklar, dolaplar, raflar, ve karyolalar hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler buraya…

İlgi Çekici Montessori Çocuk Odası Modelleri


Montessori Mobilyaları Yakından Tanıyalım!


●Montessori Yatak: Alışılmışın dışında tasarlanan montessori yataklar, ilk bakışta biraz garip gelebilir. Montessori karyolalar ile çocuğun kendi kendine yetebilmesi öğretilir. Yatak modelleri, yer yatağını anımsatıyor olsa da bu tasarımlar ile çocuk kendi kendine yatağına geçmeyi, uyandığında yatağından kolayca inmeyi öğrenir. Ayrıca herhangi bir düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalmazlar. Daha minikler için montessori bebek odası modelleri de en çok tercih edilen mobilyalar. 

●Montesori Dolaplar: Dolaplar, montessori çocuk odası dekorasyonlarında önemli bir yere sahip. Kıyafetler için birer depolama alanı olan dolaplar, çocukların yetişebileceği boyda tasarlanır. Böylece giyinmek istedikleri kıyafetlerine kolayca ulaşabilirler ve tekrar askıya yerleştirebilecekleri bir dolaba sahip olurlar. 

●Raflar: Montessori yataklar, montessori kitaplıklar ve diğer mobilyalar kadar rafların da çocuk gelişiminde önemi büyük. Çocukların oyun oynaması demek, ortalığın sürekli olarak dağılması anlamına geliyor. Montessori raflar, diğer mobilyalar gibi çocukların boylarına göre tasarlanıyor. Oyun oynamak istediklerinde, oyuncaklarına kolayca ulaşabilmeleri ve sonrasında tekrar toplayabilmeleri için en doğru tercih oluyor. Her montessori çocuk odası ve montessori bebek odasında olması gereken raflar ile çocuğunuza sorumluluk duygusunu en güzel şekilde aşılayabilirsiniz.

●Montessori Kitaplık: Çocukların; boyama kitaplarını, masal ve hikaye kitaplarını yerleştirebilecekleri en iyi alanlar kitaplıklardır. Montessori kitaplıklar da diğer kitaplıklardan tasarımsal olarak farklıdır. Yine çocuğun kolay erişebileceği boyutlarda olan kitaplıklar, onlara okuma sevgisi kazandırabileceğiniz en iyi mobilyadır.

İlgi Çekici Montessori Çocuk Odası Modelleri


Hepimizin hemfikir olduğu bir nokta var; her şeyin en iyisi çocuklarımızın olmalı. Montessori dolaplar, montessori yatak ve montessori karyolalar ile çocuklarınıza hem güzel bir oda verebilir, hem de onların gelişimini hızlandırabilirsiniz. Prensip belli… Çocuklarınız odalarında sizlere ihtiyaç duymadan, kendi kendilerine yetebilmeyi mutlaka öğrenmeli. Bunun için en ideal mobilyaları montessori akıma uygun tercih etmenizde fayda var. Onların güçlü ve özgür bir karakter ortaya koymasını sağlamak sizin elinizde. Yeteneklerini ve ilgi alanlarını daha çok keşfedeceği bir oda için gerekli araştırmanızı şimdiden yapın ancak bu konuda karar vermek için acele etmeyin. Güvenli, kaliteli, sağlıklı ve tasarımları ile en beğenilen montessori çocuk odası modelleri için Engince Mobilya’nın sizlere sunduğu fırsatlara mutlaka göz atın. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi